Tabuľka tureckého medu s mandľami 50g
70
5,99
€ /
ks
119,80 € / kg
70
Remeselný turecký med Torrone D. Barbero je jedinečný produkt vyrábaný v súlade s remeselnými postupmi s použitím výhradne ručne vyberaných piemontských lieskových orieškov IGP podľa receptúry z roku 1883. Neobsahuje potravinovú želatínu a stále je vyrábaný z čerstvého vaječného bielka v súlade s Barbero tradičnou metódou. Na jeho výrobu sú použité ďalšie vysoko kvalitné suroviny: čerstvé vaječné bielka, vďaka ktorým je turecký med jemne drobivý, ďalej kvetový med z divokých kvetov Millefiori z toskánskeho vidieka a prírodnú vanilku z Madagaskaru. Cesto s tureckým medom varia v parných kotloch zhruba 7,5 hod. Po uvarení cesto vytiahnu z kotla veslami z bukového dreva, ktoré sú originálom z 19. storočia. Cesto umiestnia a ručne tvarujú v tepelne izolovaných bukových formách, ktoré zabraňujú príliš rýchlemu vychladnutiu tureckého medu. Po vychladnutí cesto narežú kruhovou čepeľou, položia na mramorové stoly a jednotlivé kúsky tureckého medu, či už chrumkavý biely alebo poliaty tmavou čokoládou ručne zabalia. Na výrobu famózneho tureckého medu používa D. Barbero Torrone lieskové orechy odrody Tonda Gentile Trilobata. Tie sa pestujú v Piemonte najmä v provinciách Cuneo, Asti a Alessandria, v kopcovitých oblastiach Langhe, Roero a Monferrato. Označenie IGP zaručuje kvalitu a pravosť produktu. Nocciola Piemonte IGP sú vzhľadom k svojim kvalitatívnym parametrom oceňované a považované za najlepšie lieskové orechy na svete pre ich guľovitý tvar, výbornú vôňu a chuť po upražení. Ľahko sa šúpu a majú dobrú trvanlivosť. To sú dôvody, prečo sú Nocciola Piemonte všeobecne uznávané ako najlepšie lieskové orechy na svete.
Dodávateľ: Davide Barbero
Krajina pôvodu: Taliansko
Remeselný turecký med Torrone D. Barbero je jedinečný produkt vyrábaný v súlade s remeselnými postupmi s použitím výhradne ručne vyberaných piemontských lieskových orieškov IGP podľa receptúry z roku 1883. Neobsahuje potravinovú želatínu a stále je vyrábaný z čerstvého vaječného bielka v súlade s Barbero tradičnou metódou. Na jeho výrobu sú použité ďalšie vysoko kvalitné suroviny: čerstvé vaječné bielka, vďaka ktorým je turecký med jemne drobivý, ďalej kvetový med z divokých kvetov Millefiori z toskánskeho vidieka a prírodnú vanilku z Madagaskaru. Cesto s tureckým medom varia v parných kotloch zhruba 7,5 hod. Po uvarení cesto vytiahnu z kotla veslami z bukového dreva, ktoré sú originálom z 19. storočia. Cesto umiestnia a ručne tvarujú v tepelne izolovaných bukových formách, ktoré zabraňujú príliš rýchlemu vychladnutiu tureckého medu. Po vychladnutí cesto narežú kruhovou čepeľou, položia na mramorové stoly a jednotlivé kúsky tureckého medu, či už chrumkavý biely alebo poliaty tmavou čokoládou ručne zabalia. Na výrobu famózneho tureckého medu používa D. Barbero Torrone lieskové orechy odrody Tonda Gentile Trilobata. Tie sa pestujú v Piemonte najmä v provinciách Cuneo, Asti a Alessandria, v kopcovitých oblastiach Langhe, Roero a Monferrato. Označenie IGP zaručuje kvalitu a pravosť produktu. Nocciola Piemonte IGP sú vzhľadom k svojim kvalitatívnym parametrom oceňované a považované za najlepšie lieskové orechy na svete pre ich guľovitý tvar, výbornú vôňu a chuť po upražení. Ľahko sa šúpu a majú dobrú trvanlivosť. To sú dôvody, prečo sú Nocciola Piemonte všeobecne uznávané ako najlepšie lieskové orechy na svete.
Nutričné hodnoty na 100g
Energetická hodnota: 2188 kJ/524 kcal
-
Tuk
(30g)
- Z toho nasýtené mastné kyseliny (2,7g)
-
Sacharidy
(52g)
- Z toho cukry (47g)
- Bielkoviny (10g)
- Soľ (0,1g)
MANDLE 51%, med, cukor, glukózový sirup, VAJEČNÝ bielok, oblátka (zemiakový škrob, voda, olivový olej), prírodná vanilka, kukuričný škrob. Výrobok môže obsahovať aj iné orechy.
ČISTÁ POTRAVINA
Potravina bez škodlivých prísad, bez chemikálií, bez GMO a to aj ako vstupná surovina a krmivo. V živočíšnej výrobe sú zvieratá chované v dôstojných podmienkach.
EKO KVALITA
Potravina, ktorá získala certifikát Demeter, Bio alebo Integrovaná produkcia. Zaraďujeme sem aj potraviny, o ktorých vieme, že sú pestované alebo vyrábané tradične.
OCENENÁ POTRAVINA
Potravina, ktorá získala aspoň jedno z rešpektovaných ocenení, ako napr. Slow food, Great Taste Award, Robert Parker, Autentista Slovakia a pod. Zoznam uznávaných ocenení priebežne aktualizujeme.
SLOVENSKÁ POTRAVINA
Potravina vypestovaná, vychovaná alebo vyrobená na Slovensku. Patria sem aj potraviny, ktoré nie sú na Slovensku dopestované (káva, čaj, čokoláda), no ich finálne spracovanie prebieha u nás.
OBVYKLÁ POTRAVINA
Potravina vyrobená v krajine alebo regióne, pre ktorý je typická. Ide napríklad o špagety z Talianska, niťovky zo Slovenska alebo ajvar z Macedónska.
ZNAČKA KVALITY EÚ
Poklady, ktoré sú stelesnením kultúrnych tradícií. CHOP/DOP Chránené označenie pôvodu. CHZO/IGP Chránené zemepisné označenie. ZTŠ/STG Zaručená tradičná špecialita.
REMESELNÁ VÝROBA
Potravina vyrobená tradičným spôsobom pri dodržaní pôvodných postupov. Napríklad pri údenom mäse sa nepoužíva tekutá aróma, ale klasické údenie na drevenej štiepke.
MALÝ VÝROBCA
Malý alebo stredný výrobca, ktorý nie je súčasťou nadnárodnej korporácie. Výrobca prispievajúci k sociálno-ekonomickému rozvoju krajiny.
EKO OBAL
Potravina bez obalu, s vratným obalom, recyklovateľným alebo recyklovaným, s obalom biodegradovateľným a kompostovateľným, ktorý používame tiež v našej výrobe YEME.