Lyra

Lyra
Čokoláda zo vzácnych kakaových bôbov
Kto sme
Čokoláda Lyra je vyrábaná z najlepších kakaových bôbov Fino de Aroma, ktoré dnes môžeme nájsť na svetových plantážach v zastúpení len 5 % svetovej produkcie.
Fino de Aroma bôby použité v Lyra čokoládach sú svetlé s plnou intenzívnou chuťou s tónmi kvetov a ovocia. O tom, že sú živým organickým produktom, svedčí fakt, že si vyžadujú osobitú starostlivosť, ale za svoju opateru zaplatia skutočným chuťovým rozptýlením. A toto rozptýlenie sa Lyre podarilo doviesť od okamihu odtrhnutia kakaového bôbu zo stromu až do hotovej tabuľky do úplnej dokonalosti.
Lyra je skutočná, delikátna, zamatovo jemná... a zodpovedná. Pri čokoláde stojí Karol Styblo už od úplného počiatku a vyrábajú ju v štýle – zo stromu až po hotovú tabuľku. Pričom tretinu chuti udávajú kakaové bôby samotné. Takmer polovica chuti sa formuje pri ich fermentácii. Len neveľký zvyšok dokáže vyladiť Lyra priamo v čokoládovni.
Lyra zažila svoj prvý svetový úspech v roku 2014, v ktorom získala prvé prestížne ocenenie Great Taste. Jej zakladateľ Karol Styblo dnes patrí k 7 chocolatierom sveta akreditovaného jedinou čokoládovou univerzitou na svete v Južnej Amerike, kde obhájil degustátorské skúšky III. level. Svojimi jedinečnými čokoládami vyrábanými remeselným spôsobom v Ivanke pri Nitre potvrdzuje osobité postavenie na svetovej čokoládovej mape.
Fino de Aroma bôby použité v Lyra čokoládach sú svetlé s plnou intenzívnou chuťou s tónmi kvetov a ovocia. O tom, že sú živým organickým produktom, svedčí fakt, že si vyžadujú osobitú starostlivosť, ale za svoju opateru zaplatia skutočným chuťovým rozptýlením. A toto rozptýlenie sa Lyre podarilo doviesť od okamihu odtrhnutia kakaového bôbu zo stromu až do hotovej tabuľky do úplnej dokonalosti.
Lyra je skutočná, delikátna, zamatovo jemná... a zodpovedná. Pri čokoláde stojí Karol Styblo už od úplného počiatku a vyrábajú ju v štýle – zo stromu až po hotovú tabuľku. Pričom tretinu chuti udávajú kakaové bôby samotné. Takmer polovica chuti sa formuje pri ich fermentácii. Len neveľký zvyšok dokáže vyladiť Lyra priamo v čokoládovni.
Lyra zažila svoj prvý svetový úspech v roku 2014, v ktorom získala prvé prestížne ocenenie Great Taste. Jej zakladateľ Karol Styblo dnes patrí k 7 chocolatierom sveta akreditovaného jedinou čokoládovou univerzitou na svete v Južnej Amerike, kde obhájil degustátorské skúšky III. level. Svojimi jedinečnými čokoládami vyrábanými remeselným spôsobom v Ivanke pri Nitre potvrdzuje osobité postavenie na svetovej čokoládovej mape.