D. Barbero

D. Barbero

D. Barbero

Torrone, talianska odpoveď na turecký med

Kto sme

Už siedma generácia rodiny Barbero vyrába v regióne Piemont v Taliansku skutočný taliansky poklad torrone – turecký med, čokoládu a cukrovinky Davide Barbero podľa tradičnej receptúry z roku 1883.

Rodinná spoločnosť Davide Barbero z Asti s dlhoročnou tradíciou výroby toho najlepšieho tureckého medu používa na jeho výrobu výhradne celé a ručne vyberané piemontské lieskové orechy s chráneným zemepisným označením IGP. Historické sídlo rodinnej spoločnosti D. Barbero sa nachádza v centre Asti v Piemonte, kde nasledovatelia zakladateľa rozvíjajú slávnu históriu z roku 1883. Mesto Asti navyše nedávno získalo ocenenie DOP, chránené označenie pôvodu, ktoré chráni skutočný pôvod autentického tureckého medu.

Remeselný turecký med Torrone D. Barbero je jedinečný produkt vyrábaný v súlade s remeselnými postupmi s použitím výhradne ručne vyberaných piemontských lieskových orieškov IGP podľa receptúry spred 150 r. Neobsahuje potravinovú želatínu a je vyrábaný z čerstvého vaječného bielka v súlade s Barbero tradičnou metódou. Na jeho výrobu sú použité ďalšie vysoko kvalitné suroviny: čerstvé vaječné bielka, vďaka ktorým je turecký med jemne drobivý, ďalej kvetový med z divokých kvetov Millefiori z toskánskeho vidieka a prírodnú vanilku z Madagaskaru. Cesto s tureckým medom varia v parných kotloch zhruba 7,5 hod. Po uvarení cesto vytiahnu z kotla veslami z bukového dreva, ktoré sú originálom z 19. storočia. Cesto umiestnia a ručne tvarujú v tepelne izolovaných bukových formách, ktoré zabraňujú príliš rýchlemu vychladnutiu tureckého medu. Po vychladnutí cesto narežú kruhovou čepeľou, položia na mramorové stoly a jednotlivé kúsky ručne zabalia.

Na výrobu famózneho tureckého medu používa D. Barbero Torrone lieskové orechy odrody Tonda Gentile Trilobata. Tie sa pestujú v Piemonte najmä v provinciách Cuneo, Asti a Alessandria, v kopcovitých oblastiach Langhe, Roero a Monferrato. Označenie IGP zaručuje kvalitu a pravosť produktu. Nocciola Piemonte IGP sú vzhľadom k svojim kvalitatívnym parametrom považované za najlepšie lieskové orechy na svete pre ich guľovitý tvar, výbornú vôňu a chuť po upražení. Preto sú Nocciola Piemonte považované za najlepšie lieskové orechy na svete.

Vyrábame

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(