Špenátové cestoviny Ravioli 250g
65
4,99 €
4,39
€ /
ks
17,56 € / kg
65
Spoločnosť Michelis vám prinášajú vďaka obilnine Enkir na tanier prírodu. Enkir premenený na cestoviny bez konzervantov v remeselnej výrobe v Mondovì je súčasťou ich celej organickej línie, obsahujúcej túto starodávnu obilninu mletú na tradičnom kamennom mlyne v Mulino Marino. Enkir je predchodcom všetkých obilnín. Prvá obilnina, ktorú vypestoval človek, pričom jej počiatky siahajú do obdobia spred 10-tisíc rokoce patriacej do rornka alebo druh starovekej pšenice patriacej do rodu Triticum, druh monococcum. Múka získaná z mletia tejto obilniny má neuveriteľne jemnú chuť. Na nutričnej úrovni vyniká vysokým obsahom bielkovín, nízkym obsahom lepku a tuku. Je intenzívne žltej farby a obsahuje vysoké množstvo karotenoidov, prírodných antioxidantov. Enkir je ľahká obilnina, veľmi dobre stráviteľná. Táto vzácna obilnina s dlhou históriou má rovnako zaujímavé pokračovanie v znovuobjavení a pestovaní v regióne Alta Langa v talianskom Piemonte. Spoločnosť Mulino Marino, ktorá sa špecializuje na výrobu múky mletej na kamennom mlyne, pričom osobitnú pozornosť venuje miestnym, starým a vzácnym obilninám, pred vyše 20 rokmi zasiala a rozmnožila Enkir. Študovali ho a skúmali, snažili sa objaviť jeho históriu, odhaliť tajomstvá, spoznať jeho produkčnú kapacitu a neuveriteľnú chuť. Aby zachovali biodiverzitu a miestne poľnohospodárske tradície, našli farmárov veriacich myšlienke ochotných produkovať menej, ale kvalitnejšie. Kultivácia Enkiru síce nie je obzvlášť náročná, prispôsobí sa rôznym typom terénu. Je to tiež ozimina, ktorá sa prispôsobuje aj veľmi chladnému podnebiu. Enkir pri pestovaní nevyžaduje, dokonca neznáša žiadnu formu hnojiva a je prirodzene odolný voči parazitom a chorobám, čím vytvára nízky dopad na životné prostredie. No má veľmi nízke výnosy. V porovnaní s obyčajnou pšenicou produkuje len jednu tretinu, zo 100 kg surového Enkiru vyprodukuje Mulino Marino zhruba 50 kg múky.
Dodávateľ: Michelis
Krajina pôvodu: Taliansko
Spoločnosť Michelis vám prinášajú vďaka obilnine Enkir na tanier prírodu. Enkir premenený na cestoviny bez konzervantov v remeselnej výrobe v Mondovì je súčasťou ich celej organickej línie, obsahujúcej túto starodávnu obilninu mletú na tradičnom kamennom mlyne v Mulino Marino. Enkir je predchodcom všetkých obilnín. Prvá obilnina, ktorú vypestoval človek, pričom jej počiatky siahajú do obdobia spred 10-tisíc rokoce patriacej do rornka alebo druh starovekej pšenice patriacej do rodu Triticum, druh monococcum. Múka získaná z mletia tejto obilniny má neuveriteľne jemnú chuť. Na nutričnej úrovni vyniká vysokým obsahom bielkovín, nízkym obsahom lepku a tuku. Je intenzívne žltej farby a obsahuje vysoké množstvo karotenoidov, prírodných antioxidantov. Enkir je ľahká obilnina, veľmi dobre stráviteľná. Táto vzácna obilnina s dlhou históriou má rovnako zaujímavé pokračovanie v znovuobjavení a pestovaní v regióne Alta Langa v talianskom Piemonte. Spoločnosť Mulino Marino, ktorá sa špecializuje na výrobu múky mletej na kamennom mlyne, pričom osobitnú pozornosť venuje miestnym, starým a vzácnym obilninám, pred vyše 20 rokmi zasiala a rozmnožila Enkir. Študovali ho a skúmali, snažili sa objaviť jeho históriu, odhaliť tajomstvá, spoznať jeho produkčnú kapacitu a neuveriteľnú chuť. Aby zachovali biodiverzitu a miestne poľnohospodárske tradície, našli farmárov veriacich myšlienke ochotných produkovať menej, ale kvalitnejšie. Kultivácia Enkiru síce nie je obzvlášť náročná, prispôsobí sa rôznym typom terénu. Je to tiež ozimina, ktorá sa prispôsobuje aj veľmi chladnému podnebiu. Enkir pri pestovaní nevyžaduje, dokonca neznáša žiadnu formu hnojiva a je prirodzene odolný voči parazitom a chorobám, čím vytvára nízky dopad na životné prostredie. No má veľmi nízke výnosy. V porovnaní s obyčajnou pšenicou produkuje len jednu tretinu, zo 100 kg surového Enkiru vyprodukuje Mulino Marino zhruba 50 kg múky.
Nutričné hodnoty na 100g
Energetická hodnota: 956 kJ/227 kcal
-
Tuk
(8,3g)
- Z toho nasýtené mastné kyseliny (4,9g)
-
Sacharidy
(28g)
- Z toho cukry (2,1g)
- Bielkoviny (9,7g)
- Soľ (0,69g)
- Vláknina (0g)
Plnka 55%: SYR Ricotta (SRVÁTKA, MLIEKO, soľ, regulátory kyslosti: E330, E270), špenát 19%, SYR (obsahuje MLIEKO), strúhanka (PŠENIČNÁ múka, droždie, soľ), SYR Grana Padano CH.O.P. (MLIEKO, soľ, syridlo, konzervačná látka: VAJEČNÝ lyzozým), SMOTANA, soľ, muškátový orech. Cesto 45%: múka z tvrdej PŠENICE, PŠENIČNÁ múka, VAJCIA 18%, mletý špenát 1,5%. Posýpka: ryžová múka. Môže obsahovať stopy ORECHOV a SÓJE. Balené v ochrannej atmosfére
ČISTÁ POTRAVINA
Potravina bez škodlivých prísad, bez chemikálií, bez GMO a to aj ako vstupná surovina a krmivo. V živočíšnej výrobe sú zvieratá chované v dôstojných podmienkach.
EKO KVALITA
Potravina, ktorá získala certifikát Demeter, Bio alebo Integrovaná produkcia. Zaraďujeme sem aj potraviny, o ktorých vieme, že sú pestované alebo vyrábané tradične.
OCENENÁ POTRAVINA
Potravina, ktorá získala aspoň jedno z rešpektovaných ocenení, ako napr. Slow food, Great Taste Award, Robert Parker, Autentista Slovakia a pod. Zoznam uznávaných ocenení priebežne aktualizujeme.
SLOVENSKÁ POTRAVINA
Potravina vypestovaná, vychovaná alebo vyrobená na Slovensku. Patria sem aj potraviny, ktoré nie sú na Slovensku dopestované (káva, čaj, čokoláda), no ich finálne spracovanie prebieha u nás.
OBVYKLÁ POTRAVINA
Potravina vyrobená v krajine alebo regióne, pre ktorý je typická. Ide napríklad o špagety z Talianska, niťovky zo Slovenska alebo ajvar z Macedónska.
ZNAČKA KVALITY EÚ
Poklady, ktoré sú stelesnením kultúrnych tradícií. CHOP/DOP Chránené označenie pôvodu. CHZO/IGP Chránené zemepisné označenie. ZTŠ/STG Zaručená tradičná špecialita.
REMESELNÁ VÝROBA
Potravina vyrobená tradičným spôsobom pri dodržaní pôvodných postupov. Napríklad pri údenom mäse sa nepoužíva tekutá aróma, ale klasické údenie na drevenej štiepke.
MALÝ VÝROBCA
Malý alebo stredný výrobca, ktorý nie je súčasťou nadnárodnej korporácie. Výrobca prispievajúci k sociálno-ekonomickému rozvoju krajiny.
EKO OBAL
Potravina bez obalu, s vratným obalom, recyklovateľným alebo recyklovaným, s obalom biodegradovateľným a kompostovateľným, ktorý používame tiež v našej výrobe YEME.