Jahňacie so šalviou, feniklom a hrachorom

Jahňacie so šalviou, feniklom a hrachorom

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 60 min.
ingrediencie:

1 väčší bio fenikel
1 pór
1 šalotka
5 strúčikov cesnaku
2 stonky bio zeleru sedano
400 g cherry paradajok
10 g čerstvej šalvie
1 PL koriandrovej vňati
1 bio citrón
1,5 kg bio jahňacieho karé t-bone a jahňacie kotletky farmy Rudimov
1 dcl extra panenského olivového oleja Terre Francescane
150 g strukoviny hrachor/cicerchia La Valletta alebo cícer
250 g coucous medium Yamna
200 g paradajkovej passaty Almaverde
1 KL bio kurkumy Mill & Mortar
1 ČL mletej papriky Mill & Mortar
bio sečuánske korenie Mill & Mortar
bio bobkový list Mill & Mortar
5 ks klinčekov Mill & Mortar
bio sumac korenie Mill & Mortar
jemná morská soľ
3 dcl Frankovky modrej Repa winery
2 dcl vody

postup:

Hrachor namočíme cez noc, ráno zlejeme a uvaríme al dente spolu s bobkovým listom.

Jahňacie mäso opečieme na širokej panvici z oboch strán na extra panenskom olivovom oleji, vyberieme z panvice a odložíme pod alobal.

V hlbokom a širšom liatinovom hrnci opečieme na olivovom oleji nadrobno nakrájaný stonkový zeler, pór, šalotku, fenikel nakrájaný na mesiačiky (vňať odložíme a použijeme pred dokončením), pridáme mletú kurkumu, papriku a restujeme, po chvíli pridáme paradajky, cesnak na plátky, premiešame, podlejeme troškou vody a krátko podusíme.

Do hrnca vložíme opečené jahňacie mäso, pridáme paradajkovú passatu, uvarený hrachor, nasekané bylinky, klinčeky, namelieme sečuánske korenie z mažiarika, podlejeme vodou a podusíme 30 min.

Do panvice, kde sa pieklo jahňacie, nalejeme červené víno a privedieme k varu, tekutinu necháme mierne zredukovať a pridáme k jahňacine. Zakryjeme pokrievkou a podusíme ešte 20 - 30 minút. Ochutíme soľou, korením rozdrveným v mažiariku.

Podávame s kuskusom, ten opečieme nasucho na panvici, osolíme, podlejeme vodou a povaríme 1 min. Vypneme oheň, zakryjeme pokrievkou a necháme dôjsť.

Pred podávaním posypeme sumacom a kvapkami šťavy z bio citróna.

Silvia Horecká

Variť som sa učila už ako dieťa, obaja rodičia pracovali v gastrosegmente v bývalom Československu ale aj v zahraničí. Kulinárske prostredie, kde som vyrastala, zanechalo výraznú stopu v mojom profesnom živote, avšak dnes sa venujem nielen vareniu, ale po rokoch praxe a intenzívneho štúdia sa snažím byť popularizátorom vedy o jedle, propagátorom gastronomickej kultúry, trvalo udržateľnej gastronómie s víziou odovzdávať skúsenosti a učiť ľudí kvalitne jesť. Všetko toto nadšenie pre dobré a kvalitné jedlo s puncom umenia, som skoncentrovala v koncepte Terapia jedlom tak, aby bolo pre nás jedlo úžitkom, ale aj zážitkom zároveň.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(