Kulinárod

Cibuľová nátierka so syrom Robiola marzolina
Cibule očistíme, šupky dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme v utierke. Vysušené cibuľové šupy rozmiestnime na plechu vystlanom papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme približne 12-15 minút, resp. kým sú všetky…
Chrumkavá bageta s mangalicou a domácou hľuzovkovou majonézou
Na prípravu domácej majonézy najprv oddeľte dve žĺtka, pridajte horčicu a poriadne vymiešajte metličkou. Postupne a za stáleho miešania prilievajte extra panenský hľuzovkový olej, až kým dosiahnete potrebnú hustotu a objem. Na záver majonézu…
Penne s cuketou, slaninkou a syrom Robiola 3 latti
Najprv dáme variť cestoviny. Doba varenia podľa návodu, u celozrnných cestovín je to dlhšie. Kým voda vrie, pripravíme si omáčku. Do hlbokej, širšej panvice dáme olivový olej, restujeme krátko na kolieska nakrájanú mladú cibuľku, pridáme…
Krémová zemiaková polievka so pstruhom a bryndzou
Ak používate celú rybu, rozkrojte ju na 2 – 3 väčšie kusy naprieč chrbticou. Kúsky osoľte a opečte z oboch strán na stredne rozpálenom bio extra panenskom olivovom oleji v panvici s nepriľnavým dnom, pokiaľ sa mäso ľahko neoddeľuje od kosti. Ak…
Jahňacie kotlety s pečenou zeleninou a zemiakmi
Rozpáľte si rúru/pec na 220 °C. Bio cviklu (neošúpanú) rozdeľte pozdĺžne podľa veľkosti na chutné kusy. Rozložte ju na plech, prelejte bio extra panenským olivovým olejom, posoľte, poukladajte na ňu čerstvý tymián a rozmarín. Vložte do rozpálenej…
Šošovicové karí
Najskôr pripravíme masalu (zmes korenín). Semienka feniklu, horčice, rascu, klinčeky a čierne korenie nasucho opečieme na rozohriatej panvici. Postačia 3 - 4 minúty a treba dbať na to aby sa koreniny nespálili, ale iba opiekli a získali intenzívnu…
Šalotkový slaný koláč quiche
Vypracovanie cesta: V miske zmiešame rukou zmäknuté maslo, múku, tvaroh, vajce a pistáciovú múku na kompaktné a pružné cesto. Pokiaľ sa cesto lepí na ruky, pridáme troška múky. Cesto necháme odpočívať v chladničke cca hodinu. Príprava náplne:…
Králičie stehná s olivovou polentou
Králičie stehná osoľte a okoreňte. Premiešajte bylinky s extra panenským olivovým olejom a pretlačeným cesnakom a túto zmes vmasírujte do stehien. Nechajte aspoň 30 minút postáť.Stehná z oboch strán opečte na rozpálenom oleji, vyberte ich z panvice,…
Chrumkavá bio pražma
Nakrájajte filety z bio pražmy s kožou na 2 cm kocky. Vložte do misky múku, pridajte kocky ryby a miešajte, kým nie sú dobre obalené. Vyberte ich z misy a odložte, potom rybiu kosť posypte zvyšnou múkou a tiež odložte. Rozohrejte olej na…
