Kulinárod

Kulinárod

Kulinárod
Recept od Silvie Horeckej

Šalát z čiernej šošovice Beluga s kalamármi

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 30 min.
Doba varenia 25 min.

Čiernu šošovicu Beluga prepláchneme studenou vodou, dáme do hrnca, zalejeme vodou cca 2 cm nad povrchom a dáme variť spolu s bobkovými listami. Uvaríme al dente, necháme vychladnúť. Do panvice dáme polovicu olivového oleja. Očistené, umyté a…

Recept od Ľuboša Mega

Saltimbocca alla Romana

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 20 min.
Doba varenia 45 min.

Teľacie mäso narežte pod uhlom naprieč svalovými vláknami na plátky hrubé asi 1 cm a vyklepte ich na plátky hrubé 3 - 5 mm. Všetky rezne okoreňte bio čiernym korením rozdrveným v mažiariku, prikryte jedným alebo dvoma plátkami prosciutta a…

Recept od Yeme

Tvarohové guľky s jahodami a strúhankou

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 45 min.
Doba varenia 10 min.

Jemný tvaroh vymiešajte s celým vajíčkom, nasypte do cesta 1 PL jemného tmavého trstinového cukru a primiešajte múku a štipku soli, aby sa všetky ingrediencie spojili napevno (kľudne dosypte múku, ak sa cesto ešte lepí). Cesto vymiešajte vidličkou…

Recept od Mr. Pyco

Pečená mrkva s ovčou bryndzou

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 15 min.
Doba varenia 45 min.

Mladé mrkvičky zbavíme vňate rezom cca 2 - 3 cm nad hornou časťou mrkvy. Vňať dôkladne umyjeme, odstránime zožltnuté alebo poškodené listy. Vňať posekáme veľmi nadrobno a v miske zmiešame s panenským olivovým olejom (3 PL), lyžicou citrónovej…

Recept od Ľuboša Mega

Veľkonočné jahňacie kolienko

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 25 min.
Doba varenia 3-4 hod.

Strúčiky cesnaku pretlačte, premiešajte s nasekaným rozmarínom, bio citrónovou kôrou a extra panenským olivovým olejom. Bio jahňacie kolienka po celom povrchu posoľte a okoreňte a vmasírujte do nich rozmarínový olej. Zemiaky očistite, malé…

Recept od Silvie Horeckej

Slaný koláč s medvedím cesnakom

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 20 min.
Doba varenia 50 min.

Slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici. Vo väčšej miske zmiešame múky, vajcia, mlieko a zakysanku, soľ do hladkej homogénnej zmesi. Pridáme na kúsky nakrájaný medvedí cesnak, sušený bio estragón, bio čierne korenie rozdrvené v…

Recept od Mr. Pyco

Jarná polievka so špargľou

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 15 min.
Doba varenia 45 min.

Vo väčšom hrnci na rozohriatom olivovom oleji (3 PL) opečieme pokrájané jarné cibuľky. Po 4 - 5 minútach pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky a pokrájanú bio špargľu (hlavičky vopred odkrojíme a odložíme bokom). Zalejeme vodou (1,3 l) a…

Recept od Yeme

Kuracie satay s arašidovou omáčkou

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 45 min.
Doba varenia 15 min.

Kuracie prsia umyte, vysušte papierovou utierkou a nakrájajte na podlhovasté kusy. Vymiešajte kokosové mlieko s červenou curry pastou (pomôžte si prípadne jemným zohriatím, až po jeho vychladnutí marinujte mäso) a vložte doň kuracie mäso. Nasypte…

Recept od Emmy Drobnej

Krevetové aglio e olio

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 30 min.
Doba varenia 25 min.

Ako prvé si dáme postaviť vodu na cestoviny a poriadne osolíme. Kým zovrie, očistíme krevety a odložíme nabok. Na panvici si necháme rozohriať olej s cesnakom, ktorý krájame na plátky a s nadrobno nakrájaným chilli. Na jemnom ohni necháme…

Recept od Mr. Pyco

Slaná orechová čokoláda

Recept pre 8 Osôb
Doba prípravy 15 min.
Doba varenia 0 min.

Orechy posekáme na menšie kusy, nie však celkom nadrobno a premiestnime do rozohriatej panvice. Opatrne opekáme a miešame 7 - 8 minút, potom vyberieme z panvice. Do čistej kovovej panvice nasypeme cukor a pri miernej intenzite ho necháme celkom…

Recept od Silvie Horeckej

Králičie ragú s fregolou, feniklom a olivami

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 30 min.
Doba varenia 120 min.

Králika vykostíme vykosťovacím nožom (na oblasť rebier môžeme použiť pílkový nôž), mäso nakrájame na kúsky cca 2 – 3 cm, dáme do misky, pridáme bio korenie Za‘atar, polovicu extra panenského olivového oleja, premiešame a dáme zakryté do chladničky,…

Recept od Ľuboša Mega

Francúzske zemiaky s klobásou

Recept pre 8 Osôb
Doba prípravy 40 min.
Doba varenia 90 min.

Zapekaciu misu vymažte olejom a rozkrojeným strúčikom cesnaku. Nakrájanú cibuľu alebo šalotky orestujte na tuku, ku koncu pridajte plátky cesnaku a na tenké plátky nakrájanú klobásu. Chvíľu spolu orestujte a odstavte bokom. Vajcia uvarte…

Recept od Yeme

Bio pražma v soľnej kruste s kuskusom a mangoldom

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 20 min.
Doba varenia 15 min.

Rozohrejte rúru/pec na 220 °C. Vysypte plech jemnou soľou na vrstvu cca 1 cm, položte na soľ pražmu a zasypte ju opäť celú soľou, aby bola kompletne prekrytá. Do vyhriatej rúry vložte plech s rybou a pečte podľa veľkosti ryby/rýb, zhruba 15 min.…

Recept od Mr. Pyco

Cibuľová nátierka so syrom Robiola marzolina

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 20 min.
Doba varenia 20 min.

Cibule očistíme, šupky dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme v utierke. Vysušené cibuľové šupy rozmiestnime na plechu vystlanom papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme približne 12-15 minút, resp. kým sú všetky…

Recept od Emmy Drobnej

Chrumkavá bageta s mangalicou a domácou hľuzovkovou majonézou

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 30 min.
Doba varenia 10 min.

Na prípravu domácej majonézy najprv oddeľte dve žĺtka, pridajte horčicu a poriadne vymiešajte metličkou. Postupne a za stáleho miešania prilievajte extra panenský hľuzovkový olej, až kým dosiahnete potrebnú hustotu a objem. Na záver majonézu…

Recept od Silvie Horeckej

Penne s cuketou, slaninkou a syrom Robiola 3 latti

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 10 min.
Doba varenia 15 min.

Najprv dáme variť cestoviny. Doba varenia podľa návodu, u celozrnných cestovín je to dlhšie. Kým voda vrie, pripravíme si omáčku. Do hlbokej, širšej panvice dáme olivový olej, restujeme krátko na kolieska nakrájanú mladú cibuľku, pridáme…

Recept od Ľuboša Mega

Krémová zemiaková polievka so pstruhom a bryndzou

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 25 min.
Doba varenia 45 min.

Ak používate celú rybu, rozkrojte ju na 2 – 3 väčšie kusy naprieč chrbticou. Kúsky osoľte a opečte z oboch strán na stredne rozpálenom bio extra panenskom olivovom oleji v panvici s nepriľnavým dnom, pokiaľ sa mäso ľahko neoddeľuje od kosti. Ak…

Recept od Yeme

Jahňacie kotlety s pečenou zeleninou a zemiakmi

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 20 min.
Doba varenia 35 min.

Rozpáľte si rúru/pec na 220 °C. Bio cviklu (neošúpanú) rozdeľte pozdĺžne podľa veľkosti na chutné kusy. Rozložte ju na plech, prelejte bio extra panenským olivovým olejom, posoľte, poukladajte na ňu čerstvý tymián a rozmarín. Vložte do rozpálenej…

Recept od Mr. Pyco

Šošovicové karí

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 20 min.
Doba varenia 50 min.

Najskôr pripravíme masalu (zmes korenín). Semienka feniklu, horčice, rascu, klinčeky a čierne korenie nasucho opečieme na rozohriatej panvici. Postačia 3 - 4 minúty a treba dbať na to aby sa koreniny nespálili, ale iba opiekli a získali intenzívnu…

Recept od Silvie Horeckej

Šalotkový slaný koláč quiche

Recept pre 4-6 Osôb
Doba prípravy 60 min.
Doba varenia 50 min.

Vypracovanie cesta: V miske zmiešame rukou zmäknuté maslo, múku, tvaroh, vajce a pistáciovú múku na kompaktné a pružné cesto. Pokiaľ sa cesto lepí na ruky, pridáme troška múky. Cesto necháme odpočívať v chladničke cca hodinu. Príprava náplne:…

Recept od Ľuboša Mega

Králičie stehná s olivovou polentou

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 20 min.
Doba varenia 90 min.

Králičie stehná osoľte a okoreňte. Premiešajte bylinky s extra panenským olivovým olejom a pretlačeným cesnakom a túto zmes vmasírujte do stehien. Nechajte aspoň 30 minút postáť.Stehná z oboch strán opečte na rozpálenom oleji, vyberte ich z panvice,…

Recept od Yeme

Chrumkavá bio pražma

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 30 min.
Doba varenia 20 min.

Nakrájajte filety z bio pražmy s kožou na 2 cm kocky. Vložte do misky múku, pridajte kocky ryby a miešajte, kým nie sú dobre obalené. Vyberte ich z misy a odložte, potom rybiu kosť posypte zvyšnou múkou a tiež odložte. Rozohrejte olej na…

keď ste si to upiekli, tak si to aj zjedzte
Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(