Kulinárod

Kulinárod

Kulinárod
Recept od Emmy Drobnej

Burger s trhaným bravčovým & Coleslaw

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 210 min.

Príprava trhaného mäsa (v jednom hrnci): V hrnci na troche oleja orestuj nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridaj mäso, osoľ, okoreň a nechaj zatiahnuť zo všetkých strán. Pridaj jablčný ocot (3 PL), dijonskú horčicu, trstinový cukor a bobkový…

Recept od Silvie Horeckej

Letné zeleninové galetky

Recept pre 4 – 6 osôb
Doba prípravy 90 min.

Vo Plnka 1.: Na panvici na olivovom oleji orestujeme šalotku, fenikel nakrájaný na pásiky, pridáme korenie Happy Roots, nasekaný mangold a tymian, opekáme cca 5 - 7 min., pridáme umytý odkvapkaný špenát, ochutíme soľou, mletým korením a premiešame…

Recept od Michala Konráda

Letný šalát s tigrími krevetami, mangom a Chimichurri salsou

Recept pre 2 Osoby
Doba prípravy 30 min.

1. Príprava chimichurri salsy: V miske zmiešaj vopred nasekanú petržlenovú vňať, chilli, bazalku, mätu, koriander, šalotku a cesnak. Pridaj šťavu z limetky a extra panenský olivový olej. Všetko spolu dobre premiešaj. Nechaj odstáť aspoň 15 minút,…

Recept od Lásky k hrncom

Tvarohový koláč s marhuľami

Recept pre 12 porcií
Doba prípravy 70 min.

Predohrejte si rúru na 165° - obojstranný ohrev bez ventilátora. Vo veľkej mise vymiešajte metličkou vajíčka s 200 g cukru, prilejte smotanu, prisypte pudingový prášok, soľ a vymiešajte dohladka. Na záver postupne zapracujte tvaroh (quark) a…

Recept od Silvie Horeckej

Jahodová crostata s ricottou

Recept pre 10 porcií
Doba prípravy 75 min.

Vo väčšej miske zmiešame múky, cukor, pridáme vajíčko a zmäknuté maslo, po lyžiciach pridávame vodu a vypracujeme rukou kompaktné cesto/bochník. Prikryjeme fóliou a dáme na hodinu do chladničky. Umyjeme jahody pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať…

Recept od Lásky k hrncom

Tvarohové guľky plnené jahodami

Recept pre 4 porcie
Doba prípravy 30 min.

Vo väčšej mise zmiešajte tvaroh, múku, práškový cukor, vajce, žĺtok, vanilkovú pastu a štipku soli. Vypracujte kompaktné cesto, avšak nepracujte s ním pridlho, aby nebolo príliš „ubité“. Jahody umyte, zbavte zelených častí a dôkladne osušte. …

Recept od Ľuboša Mega

Grilovaný pikantný gril slimák s kváskovým pecňom

Recept pre 4 osoby

Bryndzu a smotanu, obe pri izbovej teplote premiešajte s pretlačeným cesnakom, rascou a korením. Pripravte pico de gallo salsu: reďkovky a cibuľku nakrájajte na kocky, čili nasekajte. Všetko premiešajte so soľou, limetkovou šťavou a olejom a…

Recept od Yeme

Ceviche s krevetami, avokádom a uhorkami

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 30 min.

Čistenie kreviet: Krevety opláchnite pod studenou vodou. Odlúpnite škrupinu (môžete si ponechať chvostík na estetiku). Malým ostrým nožom narežte chrbát krevety pozdĺžne a odstráňte tmavé črievko (je to tráviaci trakt) alebo prepichnite 2. článok od…

Recept od Yeme

Nadýchané gnocchi s jarnou zeleninou a píniovými orechami

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 30 min.

Špargľu umyte, odstráňte drevnaté konce a nakrájajte na menšie kúsky. Cherry paradajky prekrojte na polovice. Píniové oriešky nasucho opražte na horúcej panvici dozlatista 2 – 3 minúty. Dávajte pozor, aby sa nespálili. Cestoviny Mamma Emma uvarte…

Recept od Silvie Horeckej

Špargľový slaný koláč s ricottou

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 75 min.

Vo food procesore vymixujeme taralli na konzistenciu strúhanky. Presypeme do misky, pridáme vajce, nastrúhaný parmezán, studené nastrúhané maslo a prstami vypracujeme cesto, ktoré vtlačíme dôkladne na dno formy vytretej maslom na výšku cca 1 cm. …

Zobraziť ďalšie recepty
keď ste si to upiekli, tak si to aj zjedzte
Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(