Kulinárod

Kulinárod

Kulinárod
Recept od Silvie Horeckej

Švédske zapekané zemiaky s lososom

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 120 min.

Fenikel umyjeme, osušíme a rozdelíme na polovicu, nakrájame na plátky, vňať z fenikla odložíme. V širšej panvici na polovici masla a olivovom oleji orestujeme na plátky nakrájanú cibuľu a fenikel, po chvíli pridáme na plátky nasekaný cesnak.…

Recept od Ľuboša Mega

Teľacie mäsové guľky so zemiakovo-zeleninovým pyré

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 90 min.

V miske zmiešajte mäso, vajcia, strúhanku, na tuku restovanú a vychladnutú cibuľu, mlieko, soľ, korenie a muškátový oriešok. Dobre premiešajte, kým nevznikne kompaktná zmes. Zo zmesi vytvarujte malý karbonátok, opečte ho a podľa jeho chuti…

Recept od Lásky k hrncom

Novoročná šošovicová polievka s klobásou

Recept pre 4 porice
Doba prípravy 50 min.

Klobásy poprepichujte špáradlom a dajte variť do cca 700 ml vody po dobu 10 - 15 minút. Po dovarení klobásy vyberte a vodu, v ktorej sa varili, si nechajte na neskôr. Na masle orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridajte na kolieska…

Recept od Yeme

Zubáč so strukovinovým pyré a karamelizovanou cibuľou

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 45 min.

Fazuľu Borlotti - 200 g, môžete pred varením namočiť na hodinku do vody. Nie je to potrebné, krásne sa uvarí už aj po 30 minútach. Vodu osoľte a po uvarení fazuľu sceďte. Fazuľu v mixéri rozmixujte s 1 strúčikom cesnaku, 2 PL oliv. oleja, pridajte 2…

Recept od Lásky k hrncom

Glazované údené mäso so zemiakovým šalátom

Recept pre 4 porcie
Doba prípravy 50 min.

Zemiaky aj mrkvu umyte a uvarte v šupke domäkka. Po dovarení vyberte a nechajte vychladnúť. Vajíčka jemne ponorte do vriacej vody (budú sa lepšie šúpať) a varte 10 minút. Schlaďte v studenej vode. Ošúpte zemiaky a do veľkej misy ich pretlačte cez…

Recept od Emmy Drobnej

Rum baba s bobuľovým ovocím a perníkovým korením

Recept pre 12 porcií
Doba prípravy 90 min.

Maslo pokrájame a necháme povoliť na izbovú teplotu. Vodu zohrejeme na max. 40 stupňov, pridáme podrvené droždie a premiešame metličkou. Do ďalšej misky/miesiča vložíme hladkú múku, soľ a cukor. Vajcia rozbijeme do ďalšej misky a rozmiešame. Do…

Recept od Michala Konráda

Kačacia lokša s foie gras a voňavou červenou kapustou

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 90 min.

Kačacie prsia osušíme suchou utierkou a zbavíme prebytočných blán na spodnej časti mäsa. Kožu narežeme, aby sa počas opekania vypiekla do chrumkava. Prsia nasolíme a okoreníme zmesou podrvenej škorice a čierneho korenia. Korenie so soľou vtrieme aj…

Recept od Ľuboša Mega

Rybacie karbonátky so zemiakmi, chrenovou smotanou a kôprom

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 90 min.

Zemiaky ošúpte, nakrájajte na menšie časti a uvarte v osolenej vode. Sceďte ich a lisom na zemiaky sčasti popučte. Rybacie filety osušte, potrite olejom, osoľte a okoreňte a osmažte na stredne rozpálenej panvici z oboch strán, pokiaľ nebudú úplne…

Recept od Silvie Horeckej

Štedrovečerný jeseter so zeleninou

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 60 min.

Najprv si upečieme cviklu. Cviklu umyjeme, ošúpeme nakrájame na štvrtky, poukladáme do pekáča, posypeme korením za‘atar, soľou, medzi cviklu dáme bobkové listy, podlejeme vodou do výšky 1 cm a pečieme zakryté alobalom cca pol hodiny na 180 st. v…

Recept od Yeme

Vianočná štóla s marcipánom

Recept pre 12 osôb
Doba prípravy 90 min.

Mandle, brusnice a hrozienka zalejte rumom. Do mixéra s hákom vložte všetky suché suroviny: múku, droždie, cukor, kôry z citrusov, soľ, semená z vanilkového struku, škoricu, muškátový oriešok a kardamóm. Postupne a za stáleho miešania do zmesi…

Zobraziť ďalšie recepty
keď ste si to upiekli, tak si to aj zjedzte
Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(