Kulinárod

Dim Sum taštičky s kúskom srdca
Cesto: Do misky dáme múku a za stáleho miešania pridávame horúcu vodu. Cesto miesime približne 3 – 4 minúty. Následne ho prikryjeme a necháme odpočinúť 10 – 15 minút. Po odpočinutí ho opäť jemne premiesime, vyvaľkáme na tenký valček, ktorý…
Kuracie Supreme s hokaido omáčkou
Kuracie prsia potrite extra panenským oliv. olejom, ochuťte soľou, bio korením rozdrveným v mažiariku a medzi prstami podrvenými lístkami tymianu. Na stredne zohriatej panvici rozohrejte ďalší extra panenský olivový olej a prsia opečte z každej…
Tradičné šišky s marhuľovým džemom
Do vlažného mlieka nasypte trochu cukru a rozmrvte droždie. Nechajte vzísť kvások (cca 10 min.). Do misy robota preosejte múku, pridajte cukor, štipku soli, žĺtka a prilejte kvások. Premieste na nízkych otáčkach a keď cesto skompaktnie, pridajte…
Hovädzí vývar s chuťou Ázie
Hovädzie mäso opláchneme a vložíme do veľkého hrnca (cca 6 l) so studenou vodou. Zahrievame pomaly, až kým na povrchu neuvidíme penu (vyzrážané bielkoviny), necháme pomaličky vrieť a perforovanou naberačkou odstránime penu, zberáme opatrne z povrchu…
Švédske zapekané zemiaky s lososom
Fenikel umyjeme, osušíme a rozdelíme na polovicu, nakrájame na plátky, vňať z fenikla odložíme. V širšej panvici na polovici masla a olivovom oleji orestujeme na plátky nakrájanú cibuľu a fenikel, po chvíli pridáme na plátky nasekaný cesnak.…
Teľacie mäsové guľky so zemiakovo-zeleninovým pyré
V miske zmiešajte mäso, vajcia, strúhanku, na tuku restovanú a vychladnutú cibuľu, mlieko, soľ, korenie a muškátový oriešok. Dobre premiešajte, kým nevznikne kompaktná zmes. Zo zmesi vytvarujte malý karbonátok, opečte ho a podľa jeho chuti…
Novoročná šošovicová polievka s klobásou
Klobásy poprepichujte špáradlom a dajte variť do cca 700 ml vody po dobu 10 - 15 minút. Po dovarení klobásy vyberte a vodu, v ktorej sa varili, si nechajte na neskôr. Na masle orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridajte na kolieska…
Zubáč so strukovinovým pyré a karamelizovanou cibuľou
Fazuľu Borlotti - 200 g, môžete pred varením namočiť na hodinku do vody. Nie je to potrebné, krásne sa uvarí už aj po 30 minútach. Vodu osoľte a po uvarení fazuľu sceďte. Fazuľu v mixéri rozmixujte s 1 strúčikom cesnaku, 2 PL oliv. oleja, pridajte 2…
Glazované údené mäso so zemiakovým šalátom
Zemiaky aj mrkvu umyte a uvarte v šupke domäkka. Po dovarení vyberte a nechajte vychladnúť. Vajíčka jemne ponorte do vriacej vody (budú sa lepšie šúpať) a varte 10 minút. Schlaďte v studenej vode. Ošúpte zemiaky a do veľkej misy ich pretlačte cez…
Rum baba s bobuľovým ovocím a perníkovým korením
Maslo pokrájame a necháme povoliť na izbovú teplotu. Vodu zohrejeme na max. 40 stupňov, pridáme podrvené droždie a premiešame metličkou. Do ďalšej misky/miesiča vložíme hladkú múku, soľ a cukor. Vajcia rozbijeme do ďalšej misky a rozmiešame. Do…
