Domáce gnocchi s medvedím cesnakom

Domáce gnocchi s medvedím cesnakom

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 50 min.
ingrediencie:

60 g medvedieho cesnaku od Erika Valentoviča
600 g farmárskych zemiakov
1 Slobodné vajce
Parmigiano Reggiano DOP zrejúci 24 mesiacov
150 g bio múky z tvrdej pšenice Semola zn. Mulino Marino
2 PL bio extra panenského olivového oleja Terre Francescane
30 g sušených paradajok Oliveri
jemná morská soľ

postup:

Zemiaky v šupke vložíme do hrnca s vodou a varíme do zmäknutia. Ešte teplé zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Necháme čiastočne vychladnúť a zľahka spojíme s múkou, štipkou soli, rozšľahaným vajíčkom a polovicou najemno posekaného medvedieho cesnaku.

Suroviny spojíme len ľahkým a rýchlym miesením, vzniknuté cesto môžeme v prípade potreby aj odložiť do chladničky.

Z cesta na pomúčenej doske tvarujeme valčeky s hrúbkou 2 - 3 cm, ktoré potom rovnomerne pokrájame na gnocchi s rovnakou šírkou a pomúčime. Postup opakujeme, až kým nespotrebujeme cesto.

Pomúčené gnocchi vložíme do hrnca s vriacou a osolenou vodou. Varíme približne 3 minúty (resp. podľa veľkosti), najskôr gnocchi vyplávajú na povrch a potom získajú na objeme. Scedíme a pokvapkáme
extra panenským olivovým olejom.

Vo veľkej panvici ohrejeme extra panenský olivový olej (2 PL), do ktorého pridáme zvyšok najemno posekaných lístkov medvedieho cesnaku a takisto najemno posekané sušené paradajky.

Krátko opečieme (2 - 3 minúty), podlejeme naberačkou vody z hrnca s vriacou vodou a potom pridáme aj scedené gnocchi. Krátko opekáme, kým gnocchi nezískajú zlatistú farbu a zbytočne nemiešame, obsahom panvice nadhadzujeme.

Servírovať môžeme aj so strúhaným parmezánom.

Tipy:

Lahodné zemiakové gnocchi vďaka opekaniu získajú ešte chutnejšiu kôrku a čerstvá chuť medvedieho cesnaku ich prešpikuje zvnútra aj zvonka. S pridaním parmezánu vytvoria sýte hlavné jedlo a v menšom
množstve poslúžia ako výrazná príloha. Sušené paradajky dodajú intenzívnu chuť aj bez tekutej omáčky a každú porciu zároveň osolia. Okrem opekania v panvici môžete gnocchi zapiecť v rúre aj so syrom alebo servírovať bez opekania ihneď po uvarení vo forme prílohy.

Mr. Pyco

Foodbloger, autor kuchárskych kníh MOJE JEDLO, tvorca videoreceptov a vo voľnom čase moderátor. Vyštudoval hotelovú akadémiu a svoje nadšenie pre jedlo a varenie premenil na tri vegetariánske knihy a stovky videoreceptov, ktoré publikuje na sociálnych sieťach.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(