Burger s halloumi syrom
bio šalát Lollo Biondo
mladá cibuľka
300 g strapcových paradajok Aruba
cesnakové klíčky
mikrobylinky Herbology (podľa chuti)
2 Halloumi syry
4 burger žemle yeme
Teriyaki omáčka
majonéza Original Mayo Sauce Shop
bio pikantný kečup Rudolfs
arašidový olej (podľa potreby)
Syr halloumi nakrájajte na tenšie plátky a namarinujte aspoň na 30 min. v teriyaki omáčke. Šalát opláchnite vodou a odstreďte. Zmiešajte v miske 80 g majonézy s kečupom. Paradajky nakrájajte na kolieska a mladú cibuľku na dlhé pásiky.
Burger žemľu rozkrojte, vnútorné strany opečte asi 1 minútu na panvici a potrite majonézou s pikantným kečupom.
Na panvici s malým množstvom arašidového oleja opečte halloumi syr.
Na spodnú časť žemle dajte šalát, na ktorý uložte opečené plátky halloumi syra. Na syr poukladajte plátky nakrájaných paradajok, cibuľky, cesnakových klíčkov a iných mikrobyliniek podľa chuti.
Prikryte hornou časťou žemle a servírujte.