Kuracie prsia supreme s hummusom

Kuracie prsia supreme s hummusom

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 45 min.
ingrediencie:

Na kuracie prsia:
čerstvý tymian
čerstvý rozmarín
2 kuracie prsia supreme s krídlom Top-Farm
50 g alpského masla
2 PL bio extra panenského olivového oleja Terre Francescane
bio čierne korenie Mill & Mortar
jemná morská soľ

Na kuskus:
2 - 3 veľké hrste petržlenovej vňate
hrsť čerstvej mäty
200 g paradajok tramezzino
1 viazanička reďkoviek
½ bio uhorky hadovky
2 mladé cibuľky
citrónová šťava z 1 – 2 bio citrónov
200 g couscous medium zn. Yamna
80 g olív Leccino bez kôstok zn. Oliveri
extra panenský olivový olej Terre Francescane
bio čierne korenie Mill & Mortar
jemná morská soľ

Hummus Arabeska
2 balenia po 200 g

Na mätový jogurt
200 g gréckeho jogurtu 10 % Koukakis
3 lyžičky čerstvej mäty
1 strúčik cesnaku
2 PL bio extra panenského olivového oleja Terre Francescane
bio čierne korenie Mill & Mortar
jemná morská soľ
voda na zriedenie

postup:

Paradajky nakrájajte na drobné kúsky, nasoľte a nechajte v sitku nad miskou stiecť. Petržlenovú vňať umyte, dôkladne vysušte a nasekajte nadrobno. Nakrájajte jarnú cibuľku aj lístky mäty.

Do stečenej šťavy z paradajok primiešajte toľko vody, aby ste spolu mali 360 g tekutiny. Pridajte do nej olivový olej, dochuťte ju soľou a mletým korením, priveďte ju k varu, vsypte do nej kuskus, premiešajte ho a prikryte. Odstavte hrniec zo zdroja tepla a nechajte kuskus nasiaknuť všetku tekutinu. Odkryte hrniec a nechajte kuskus vychladnúť.

Zamiešajte všetky suroviny na mätový jogurt a podľa potreby zrieďte vodou.

Uvarený kuskus premiešajte s paradajkami, petržlenovou vňaťou, nakrájanou uhorkou a reďkovkami, olivami, mätou a jarnou cibuľkou. Dochuťte soľou, korením z mažiarika, citrónovou šťavou a ďalším olivovým olejom. Nechajte odležať.

Kuracie prsia očistite, najhrubšiu časť pŕs jemne naklepte cez igelitové vrecko tak, aby prsia mali takmer celé rovnakú hrúbku. Prsia osoľte a okoreňte z oboch strán. Položte ich na panvicu so stredne zohriatym olivovým olejom kožou nadol a opečte do zlatista, asi 3 - 5 minút. Obráťte prsia, pridajte rozmarín a tymian a pokračujte v opekaní do zlatohneda, pridajte hrudku masla, párkrát prsia lyžicou prelejte výpekom s roztopeným maslom a panvicu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Hotové a šťavnaté kuracie prsia budú mať v strede najhrubšej časti teplotu okolo 63 – 65 °C.

Kuracie supreme podávajte s hummusom, kuskusom, mätovým jogurtom alebo aj napr. koriandrom, granátovým jablkom alebo čili.

Tipy:

- Hummus pochádza z arabského polostrova, jeho názov z arabčiny doslova znamená cícer (úplný názov nátierky v arabčine je ḥummuṣ bi ṭaḥīna = cícer s tahini),
- dominantnou farbou v tomto jedle by mala byť zelená, obilnina tvorí iba jej doplnok.

Ľuboš Mego

Ľuboš varí vyše dvadsať rokov a svoje povolanie miluje. Práca ho drží vo fyzickom a duševnom pohybe a umožňuje mu využiť všetky jeho zmysly a talenty. Verí, že správne a pozorne pripravené jedlo nás robí šťastnejších a zdravších. Má rád pestré, vyvážené a výživné jedlá, ktoré sú pripravené, distribuované a konzumované v súlade s prírodou a našim okolím. Už pár rokov spolupracuje so sieťou výnimočných potravín Yeme, s ktorou spolu so zákazníkmi zdieľajú podobný postoj k surovinám a spôsobu ich získavania.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(