Plnené veľkonočné vajcia v skle

Plnené veľkonočné vajcia v skle

Recept pre 12 osôb
Doba prípravy 45 min.
Doba varenia 90 minút
ingrediencie:

1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
800 g bravčového karé yeme údeného na čerešni
1 bio bobkový list Mill & Mortar
4 guľôčky nového korenia
1/2 lyžičky celého bio čierneho korenia Mill & Mortar

Klasické plnené vajíčka s údenou paprikou:
4 Slobodné vajcia
2 lyžice domácej Lapajkovej majonézy
1 lyžička bio belgickej horčice Bister
Bio údená sladká červená paprika Mill & Mortar
bio čierne korenie Mill & Mortar
jemná morská soľ

Vajcia s avokádom a limetou:
1/2 zrelého avokáda Hass
šťava z 1/2 limety
čerstvý koriander Hausnatura
4 Slobodné vajcia
1 lyžička domácej majonézy
jemná morská soľ
mletá čili paprika

Vajcia so slaninou a pažítkou:
čerstvá pažítka
4 prúžky Poctivej oravskej údenej slaniny yeme
4 Slobodné vajcia
2 lyžice domácej Lapajkovej majonézy
1 lyžička bio belgickej horčice Bister
bio čierne korenie Mill & Mortar
jemná morská soľ

Na podávanie, napr.:
mikrobylinky Herbology
klíčky (cesnakové)
čerstvý chren
bio kyslá smotana Zelený Klátov

postup:

Uvarte údené mäso domäkka, ideálne v tlakovom hrnci s cibuľou, cesnakom, bobkovým listom, novým a celým čiernym korením. Varte ho v naparovacom sitku spolovice ponorené vo vode. Vďaka použitiu tlakového hrnca sa mäso rýchlo uvarí a bude šťavnaté.

Mäso nechajte aspoň mierne vychladnúť vo vývare, potom ho sceďte a nakrájajte na menšie kúsky. Vývar z údeného odložte bokom.

Pripravte vajcia: Vajcia uvarte natvrdo, ošúpte a pozdĺžne rozpoľte. Vyberte žĺtky a zamiešajte s ostatnými surovinami. Dochuťte soľou a mletým korením. Zmes navrstvite späť do bielkov (napr. pomocou striekacieho vrecúška) a ozdobte.

Podávajte v dekoračných pohároch na vrstve nakrájanej šunky preliatej vývarom, ozdobené napr. čistou alebo chrenovou smotanou, čerstvými bylinkami alebo klíčkami.

Tipy:

Med a Sriracha so sezamovými semienkami,
Hľuzovka, parmezán a čierne korenie,
Slanina, čedar a pažítka,
Údený losos, smotanový syr a kôpor,
Karí, mangové čatní a čili paprička,
Modrý syr a vlašské orechy,
Sušené paradajky a bazalka,
Kozí syr, majonéza a bylinky,
Zázvor, wasabi a nakladaný zázvor.

Ľuboš Mego

Ľuboš varí vyše dvadsať rokov a svoje povolanie miluje. Práca ho drží vo fyzickom a duševnom pohybe a umožňuje mu využiť všetky jeho zmysly a talenty. Verí, že správne a pozorne pripravené jedlo nás robí šťastnejších a zdravších. Má rád pestré, vyvážené a výživné jedlá, ktoré sú pripravené, distribuované a konzumované v súlade s prírodou a našim okolím. Už pár rokov spolupracuje so sieťou výnimočných potravín Yeme, s ktorou spolu so zákazníkmi zdieľajú podobný postoj k surovinám a spôsobu ich získavania.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(