Pečený morský vlk so zemiakmi
bio morský vlk, farmárske zemiaky, cherry paradajky, čerstvý rozmarín, cesnak, bio citrón, bio extra panenský olivový olej, semienka bio horčice, bio kajenská paprika, soľ, suché biele víno
2 – 4 ks bio morského vlka
800 g farmárskych zemiakov
400 g cherry paradajok Podhájska
vetvičky čerstvého rozmarínu
2 strúčiky cesnaku
bio citrón
4 PL bio extra panenského olivového oleja Terre Francescane
1 ČL semienok bio horčice Mill & Mortar
bio kajenská paprika Mill & Mortar
jemná morská soľ
50 ml bieleho suchého vína Rariga Rizling rýnsky Šarkaperky
Zemiaky v šupke kefou dôkladne očistíme pod tečúcou vodou. Prekrojíme na štvrtiny a aspoň 8 minút povaríme (resp. podľa veľkosti zemiakov).
Uvaríme len do polomäkka, scedíme a zmiešame s 2 lyžicami olivového oleja, štipkou bio kajenskej papriky, práškom z rozdrvených semienok bio horčice a štipkou soli.
Očistenú rybu zvnútra aj zvonka osolíme morskou soľou, uložíme do pekáča a do brušnej dutiny vložíme prekrojené strúčiky cesnaku, dva plátky citróna a vetvičku rozmarínu.
Umyté cherry paradajky poprepichujeme vidličkou a vložíme do misy. Pridáme 2 lyžice olivového oleja, biele víno (50 ml) a dôkladne premiešame.
Zvyšné stonky rozmarínu uložíme spolu s paradajkami vedľa ryby v pekáči a navrch paradajkovej vrstvy poukladáme pripravené zemiaky. Vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C a pečieme 30 minút. V závere je ideálne použitie režimu s horúcim vzduchom.
Porcie doplníme čerstvým plátkom citróna.
Exkluzívna a intenzívna kombinácia chutí vás ihneď zaujme, pretože zároveň dáva priestor vyniknúť samotnej rybe, ktorá je čiastočne dusená, pečená aj varená. Z vykosťovania nemusíte mať obavy, morský vlk nedisponuje malými kostičkami a tepelné upravené mäso od nich hravo oddelíte aj bez počiatočného filetovania.