Pečený morský vlk so zemiakmi

Pečený morský vlk so zemiakmi

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 20 min.
Doba varenia 30 min.
ingrediencie:

bio morský vlk, farmárske zemiaky, cherry paradajky, čerstvý rozmarín, cesnak, bio citrón, bio extra panenský olivový olej, semienka bio horčice, bio kajenská paprika, soľ, suché biele víno

2 – 4 ks bio morského vlka
800 g farmárskych zemiakov
400 g cherry paradajok Podhájska
vetvičky čerstvého rozmarínu
2 strúčiky cesnaku
bio citrón
4 PL bio extra panenského olivového oleja Terre Francescane
1 ČL semienok bio horčice Mill & Mortar
bio kajenská paprika Mill & Mortar
jemná morská soľ
50 ml bieleho suchého vína Rariga Rizling rýnsky Šarkaperky

postup:

Zemiaky v šupke kefou dôkladne očistíme pod tečúcou vodou. Prekrojíme na štvrtiny a aspoň 8 minút povaríme (resp. podľa veľkosti zemiakov).

Uvaríme len do polomäkka, scedíme a zmiešame s 2 lyžicami olivového oleja, štipkou bio kajenskej papriky, práškom z rozdrvených semienok bio horčice a štipkou soli.

Očistenú rybu zvnútra aj zvonka osolíme morskou soľou, uložíme do pekáča a do brušnej dutiny vložíme prekrojené strúčiky cesnaku, dva plátky citróna a vetvičku rozmarínu.

Umyté cherry paradajky poprepichujeme vidličkou a vložíme do misy. Pridáme 2 lyžice olivového oleja, biele víno (50 ml) a dôkladne premiešame.

Zvyšné stonky rozmarínu uložíme spolu s paradajkami vedľa ryby v pekáči a navrch paradajkovej vrstvy poukladáme pripravené zemiaky. Vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C a pečieme 30 minút. V závere je ideálne použitie režimu s horúcim vzduchom.

Porcie doplníme čerstvým plátkom citróna.

Tipy:

‬Exkluzívna a intenzívna kombinácia chutí vás ihneď zaujme, pretože zároveň dáva priestor vyniknúť samotnej rybe, ktorá je čiastočne dusená, pečená aj varená. Z vykosťovania nemusíte mať obavy, morský vlk nedisponuje malými kostičkami a tepelné upravené mäso od nich hravo oddelíte aj bez počiatočného filetovania.

Mr. Pyco

Foodbloger, autor kuchárskych kníh MOJE JEDLO, tvorca videoreceptov a vo voľnom čase moderátor. Vyštudoval hotelovú akadémiu a svoje nadšenie pre jedlo a varenie premenil na tri vegetariánske knihy a stovky videoreceptov, ktoré publikuje na sociálnych sieťach.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(