Vianočné sladké pečivo
maslo, vajíčka z voľného výbehu, hladká múka, mandľová múka, práškový cukor, marhuľový džem, soľ, kakaový prášok, pekanové orechy, lieskové orechy, vlašské orechy, horká čokoláda, ovsené vločky, škorica, klinčeky, vanilkový cukor, zlatý a ružový prach, sušené maliny, bio citrón, rum
Linecké pečivo cca 20 kusov
190 g hladkej múky Roľnícky mlyn
60 g práškového cukru
125 g Tatranského masla
1 žĺtko
bio citrónová kôra
štipka soli
marhuľový džem Votabo
rum (podľa preferencií)
Išelské pečivo s pekanovým orechom cca 20 kusov
150 g hladkej múky Roľnícky mlyn
50 g práškového cukru
50 g mandľovej múky
100 g Tatranského masla
1 lyžica bio kakaového prášku Kakaw Co+
1 vajce
štipka soli
krém:
20 g Tatranského masla
Lieskovo-mandľové srdiečka a hviezdy cca 40 kusov
100 g piemontských lieskovcov Cascina Azii, pomletých
125 g mandľovej múky
250 g hladkej múky Roľnícky mlyn
bio vanilkový cukor
1 KL bio škorice Mill & Mortar
½ KL bio klinčekov Mill & Mortar
250 g Tatranského masla
50 g bio kakaového prášku Kakaw Co+
štipka soli
horká čokoláda Lyra na varenie 70 %
bio zlatý a ružový prach Mill & Mortar
bio sušené maliny Mill & Mortar
30 g bio pekanových orechov Naturiq
1 PL lyžica práškového cukru
rum (podľa preferencií)
horká čokoláda Lyra 70 % na varenie
bio pekanové orechy na ozdobu
Orechové úle (nepečené) cca 20 kusov
150 g pomletých vlašských orechov
35 g pomletých ovsených vločiek
65 g práškového cukru
1 bielko
lyžica rumu (podľa preferencií)
linecké pečivo
marhuľový džem
Linecké pečivo
Zmiešajte všetky ingrediencie a vypracujte kompaktnú hmotu. Zabaľte ju do potravinárskej fólie a uložte na 30 min. do chladničky. Následne vykrajujte rôzne tvary lineckého pečiva, uložte v plechu na papier na pečenie a vložte do rúry zohriatej na 180 °C. Po 10 – 12 minútach plech vyberte. Po vychladnutí natrite linecké marhuľovým džemom (môžete ho zmiešať aj s rumom), spojte 2 kusy a povrch posypte práškovým cukrom.
Nejakú časť si nechajte aj na orechové úle.
Išelské pečivo s pekanovým orechom
Zmiešajte všetky ingrediencie a vypracujte kompaktnú hmotu. Zabaľte ju do potravinárskej fólie a uložte na 30 min. do chladničky. Následne vykrajujte okrúhle tvary pečiva, uložte na plech na papier na pečenie a vložte do rúry zohriatej na 180 °C. Po 10 – 12 minútach plech vyberte. Zmiešajte 2. časť produktov – maslo, pomleté orechy, cukor a rum. Krém natrite na 1. stranu vychladnutého pečiva. 2. stranu namočte do roztopenej horkej čokolády a spojte 2 kusy pečiva, povrch ozdobte orechom.
Lieskovo-mandľové srdiečka a hviezdy
Zmiešajte všetky ingrediencie a vypracujte kompaktnú hmotu. Zabaľte ju do potravinárskej fólie a uložte na 30 min. do chladničky. Následne vykrajujte rôzne tvary pečiva, uložte v plechu na papier na pečenie a vložte do rúry zohriatej na 180 °C. Po 10 – 12 minútach plech vyberte. Po vychladnutí prelejte horkou čokoládou a posypte bio prachom a sušenými malinami.
Orechové úle (nepečené)
Zmiešajte všetky ingrediencie a vypracujte kompaktnú hmotu. Odoberajte kúsky veľkosti menšieho vlašského orechu. Vtlačte do formičiek. Obaľte v ovsených vločkách. Na okrúhle linecké koláče natrite marhuľový džem a spojte ho s odstátym orechovým úľom.