Chrumkavá bio pražma

Chrumkavá bio pražma

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 30 min.
Doba varenia 20 min.
ingrediencie:

bio Pražma kráľovská, vyčistená, vyfiletovaná s kožou, aj so zachovanou celou rybou kosťou
60 g pšeničnej múky na obaľovanie
750 ml bio Klátovského panenského slnečnicového oleja na vyprážanie Búšlak
1 PL rybacej omáčky
3 PL trstinového cukru
40 g nesolených arašidov Infinuty
4 cm bio čerstvého zázvoru, ošúpaného a nakrájaného na mini kocky
2 bio limety, ošúpanej a nakrájanej na mini kocky
1 šalotka
chilli
3 kusy citrónovej trávy, nakrájaného na mini kolieska

Pražená šalotka
350 ml bio Klátovského panenského slnečnicového oleja na vyprážanie Búšlak
5 šalotiek, ošúpaných a pozdĺžne nakrájaných nadrobno

300 g thajskej jazmínovej ryže Royal Umbrella
čerstvý koriander Hausnatura
čerstvá thajská bazalka Hausnatura

postup:

Nakrájajte filety z bio pražmy s kožou na 2 cm kocky. Vložte do misky múku, pridajte kocky ryby a miešajte, kým nie sú dobre obalené. Vyberte ich z misy a odložte, potom rybiu kosť posypte zvyšnou múkou a tiež odložte.

Rozohrejte olej na fritovanie vo woku alebo fritéze na 180 °C. Rybie kocky opekajte 3 – 4 minúty alebo dozlatista. Vyberte ich dierovanou lyžicou a nechajte osušiť na papierovej utierke.

Do toho istého woku pridajte rybiu kosť a opekajte z každej strany 3 minúty alebo dozlatista a chrumkava. Odstráňte dierovanou lyžicou a nechajte osušiť na papierovej utierke.

Na omáčku zmiešajte rybiu omáčku a cukor v malej panvici, na miernom stupni varenia miešajte 2 - 3 minúty, alebo kým sa cukor nerozpustí. Nechajte vychladnúť.

Arašidy, zázvor, limetku, šalotku pokrájajte na malé 2 mm kúsky, citrónovú trávu a chilli na kolieska. Zmiešajte ich všetky spolu aj s omáčkou vo veľkej mise, kým sa dôkladne nespoja chute. Odložte bokom.

Vo woku na strednom ohni rozohrejeme olej, pridajte šalotku a za stáleho miešania opekajte 10 minút, kým šalotka nezačne hnednúť. Použite ju ako prísadu alebo ozdobu.

Medzitým dajte variť jazmínovú ryžu. Ryžu prepláchnite, zalejte v pomere 1: 1,20 vody, osoľte, 10 minút povarte na nižšej teplote. Nechajte ju ešte ďalších 5 minút pod pokrievkou mimo varnej dosky.

Vyprážanú rybiu kosť položte na servírovací tanier a navrch poukladajte kocky ryby. Posypte arašidovou zmesou so zázvorom, citrónovou trávou, limetkou, chilli a opraženou šalotkou. Pridajte čerstvé byliny – thajskú bazalku alebo koriander alebo obe súčasne podľa chuti.

Yeme

Našou vášňou v YEME je nielen hľadať a vyberať pre vás tie najkvalitnejšie a najchutnejšie ingrediencie. Ale tiež ich používať a vychutnávať si. A tak vám prinášame naše vlastné recepty, ktoré sú gastrozážitkom v celom svojom prevedení. Od kvalitného zloženia, výberu až po ich prípravu, pretože na tomto celom to stojí.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(