Tekvicové koláčiky „cookiesky“

Tekvicové koláčiky „cookiesky“

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 20 min.
Doba varenia 70 min.
ingrediencie:

1 bio maslová tekvica na pečenie
2 vajcia z voľného výbehu
maslová tekvica, vajcia z voľného výbehu, maslo, bio javorový sirup, mandľového maslow, pšeničná hladká múka, svetlý trstinový cukor, kypriaci prášok do pečiva, sóda bikarbóna, perníková zmes, mletá škorica, mletý zázvor, kurkuma, biela čokoláda

180 g alpského masla Demeter
1 dcl bio javorového sirupu stupeň C
150 g mandľového maslow Slowlandia
440 g pšeničnej hladkej múky Roľnícky mlyn
180 g svetlého trstinového cukru
1 bio kypriaci prášok do pečiva
1 ČL sódy bikarbóny
bio perníková zmes Mill & Mortar
1 ČL bio mletej škorice Mill & Mortar
½ ČL bio mletého zázvoru Mill & Mortar
½ ČL bio kurkumy Mill & Mortar
biela čokoláda Simón Coll

postup:

Maslovú tekvicu (menšiu, čistá váha 400 g upečenej dužiny) umyjeme, rozpolíme, vydlabeme semienka lyžicou, povrch oboch polovíc narežeme nožom na mriežku/kosoštvorce, dáme piecť na cca 45 min. Necháme vychladnúť.

Vychladnutú upečenú dužinu tekvice, spolu s mandľovým maslom a javorovým sirupom dáme do food procesoru a vymixujeme na kašu.
Vo väčšej miske metličkou vyšľaháme cukor s vajcami do peny, pridáme
múku, prášok do pečiva, sódu a sypké koreniny, roztopené maslo a tekvicovú zmes, poriadne premiešame drevenou varechou, cesto musí byť husté, kompaktné a lepivé.

Na plech vystlaný papierom na pečenie pokladáme v 3 cm rozostupe kôpky cesta dvoma lyžicami alebo naberačkou na zmrzlinu, čo je veľmi komfortné. Kôpky jemne stlačíme a pečieme na teplovzdušnom móde na 180 st. cca 22 – 24 min.

Po vybratí z plecha necháme vychladnúť a dekorujeme bielou „čokoládovou“ polevou.

Silvia Horecká

Variť som sa učila už ako dieťa, obaja rodičia pracovali v gastrosegmente v bývalom Československu ale aj v zahraničí. Kulinárske prostredie, kde som vyrastala, zanechalo výraznú stopu v mojom profesnom živote, avšak dnes sa venujem nielen vareniu, ale po rokoch praxe a intenzívneho štúdia sa snažím byť popularizátorom vedy o jedle, propagátorom gastronomickej kultúry, trvalo udržateľnej gastronómie s víziou odovzdávať skúsenosti a učiť ľudí kvalitne jesť. Všetko toto nadšenie pre dobré a kvalitné jedlo s puncom umenia, som skoncentrovala v koncepte Terapia jedlom tak, aby bolo pre nás jedlo úžitkom, ale aj zážitkom zároveň.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(