
Tekvicové koláčiky „cookiesky“
1 bio maslová tekvica na pečenie
2 vajcia z voľného výbehu
maslová tekvica, vajcia z voľného výbehu, maslo, bio javorový sirup, mandľového maslow, pšeničná hladká múka, svetlý trstinový cukor, kypriaci prášok do pečiva, sóda bikarbóna, perníková zmes, mletá škorica, mletý zázvor, kurkuma, biela čokoláda
180 g alpského masla Demeter
1 dcl bio javorového sirupu stupeň C
150 g mandľového maslow Slowlandia
440 g pšeničnej hladkej múky Roľnícky mlyn
180 g svetlého trstinového cukru
1 bio kypriaci prášok do pečiva
1 ČL sódy bikarbóny
bio perníková zmes Mill & Mortar
1 ČL bio mletej škorice Mill & Mortar
½ ČL bio mletého zázvoru Mill & Mortar
½ ČL bio kurkumy Mill & Mortar
biela čokoláda Simón Coll
Maslovú tekvicu (menšiu, čistá váha 400 g upečenej dužiny) umyjeme, rozpolíme, vydlabeme semienka lyžicou, povrch oboch polovíc narežeme nožom na mriežku/kosoštvorce, dáme piecť na cca 45 min. Necháme vychladnúť.
Vychladnutú upečenú dužinu tekvice, spolu s mandľovým maslom a javorovým sirupom dáme do food procesoru a vymixujeme na kašu.
Vo väčšej miske metličkou vyšľaháme cukor s vajcami do peny, pridáme
múku, prášok do pečiva, sódu a sypké koreniny, roztopené maslo a tekvicovú zmes, poriadne premiešame drevenou varechou, cesto musí byť husté, kompaktné a lepivé.
Na plech vystlaný papierom na pečenie pokladáme v 3 cm rozostupe kôpky cesta dvoma lyžicami alebo naberačkou na zmrzlinu, čo je veľmi komfortné. Kôpky jemne stlačíme a pečieme na teplovzdušnom móde na 180 st. cca 22 – 24 min.
Po vybratí z plecha necháme vychladnúť a dekorujeme bielou „čokoládovou“ polevou.