Poke bowl s kúskami opekaného lososa

Poke bowl s kúskami opekaného lososa

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 30 min.
Doba varenia 35 min.
ingrediencie:

uhorka hadovka, bio brokolica, avokádo Hass, rímsky šalát, červená kapusta, mikrohrášok, limeta, mango, atlantický škótsky losos, majonéza, quinoa, jazmínová ryža, sójová omáčka, sezamový olej, ocot z hnedej ryže, wasabi pasta, kvetový med, sušené čili, čierne korenie, biely a čierny sezam, soľ

Na lososa:
600 g filety atlantického škótskeho lososa
2 – 3 lyžice sójovej omáčky Premium
1 lyžička bio sezamového oleja
1 lyžička octu z hnedej ryže
sušené čili podľa chuti


Na uhorky:
1 – 2 ks uhorky hadovka Hilight
sušené čili podľa chuti
ocot z hnedej ryže
kvetový med
sezamový olej

Na omáčku:
200 ml Patrickovej majonézy
cca 2 – 3 lyžičky wasabi pasty
1 alebo viac lyžičiek limetovej šťavy
1 alebo viac lyžičiek medu
bio čierne korenie Mill & Mortar
morská jemná soľ

200 g bio biela quinoa Premium
200 g thajskej jazmínovej ryže
1 bio brokolica
1 mrkva
1 mango Palmer Ready to eat
2 zrelé avokáda Hass
1 Rímsky šalát
1/ 8 červenej kapusty
mikrohrášok Herbology
bio čierne korenie Mill & Mortar
biely a čierny sezam
morská jemná soľ

postup:

Lososa zbavte šupín, očistite, nakrájajte na porcie, premiešajte so sójovou omáčkou, sezamovým olejom, ryžovým octom, mletým čili a dochuťte soľou a mletým čiernym korením.

Šalátové uhorky nakrájajte natenko, dochutťe soľou, drveným čili, sezamovým olejom, ryžovým octom a medom. Prikryte a dajte do chladu.

Omáčku pripravte zamiešaním všetkých surovín, dochuťte ju pastou wasabi podľa vôle. Nechajte odležať.

varte quinou a ryžu samostatne v osolenej vode v pomere 1 diel quinoa : 1,5 dielu vody.

Brokolicu rozoberte na ružičky, mrkvu ošúpte na nakrájajte na plátky. Obe krátko sparte v osolenej vriacej vode.

Ak chcete, podávajte marinovaného lososa surového. Ak preferujete tepelne upraveného lososa, opečte kúsky na strednom plameni na nepriľnavej panvici. Vo vnútri môžu kúsky ryby pokojne zostať mierne ružové.

Pred podávaním rozdeľte jednotlivé suroviny do misiek: lososa, quinou a ryžu, marinované uhorky, brokolicu, mrkvu, nakrájané mango, avokádo, nasekaný šalát, natenko nakrájanú chrumkavú červenú kapustu a čerstvé klíčky.

Jedlo posypte sezamom a podávajte s wasabi majonézou.

Tipy:

‬- úplne jednoduché jedlo, ktoré je možné zostaviť z rôznych druhov farebnej, pestrej a sezónnej zeleniny. Smelo do toho!
- namieste majonézovej omáčky môžete jedlo zaliať napr. omáčkou teriyaki, sladkokyslou omáčkou alebo aj tradičnou vinaigrette,
- ak podávate lososa surového, používajte čo najčerstvejšiu rybu, zbavte ju predtým kože a nakrájajte na menšie kúsky.

Ľuboš Mego

Ľuboš varí vyše dvadsať rokov a svoje povolanie miluje. Práca ho drží vo fyzickom a duševnom pohybe a umožňuje mu využiť všetky jeho zmysly a talenty. Verí, že správne a pozorne pripravené jedlo nás robí šťastnejších a zdravších. Má rád pestré, vyvážené a výživné jedlá, ktoré sú pripravené, distribuované a konzumované v súlade s prírodou a našim okolím. Už pár rokov spolupracuje so sieťou výnimočných potravín Yeme, s ktorou spolu so zákazníkmi zdieľajú podobný postoj k surovinám a spôsobu ich získavania.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(