Syrová fazuľa

Syrová fazuľa

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 10 min.
Doba varenia 70 min.
ingrediencie:

cibuľa, cesnak, čerstvý kôpor, feta syr, domáci kváskový peceň YEME, fazuľa Borlotti, extra panenský olivový olej, sušené oregano, sušené čili, soľ

1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
viazanička čerstvého kôpru
300 g syra Feta DOP
domáci kváskový peceň YEME
250 g bio fazule Borlotti zn. Gradassi
3 PL bio extra panenského olivového oleja Terre Francescane
1 ČL bio sušeného oregana Mill & Mortar
sušené čili
jemná morská soľ
voda

postup:

Fazuľu deň vopred (min. 8 hodín) namočíme do vody.

Namočenú fazuľu scedíme, prepláchneme, zalejeme dostatočným množstvom čerstvej vody a varíme do zmäknutia (cca 40 - 50 minút).

Fazuľa by sa nemala rozpadávať, ani zostať tvrdá. Scedíme.

V polievkovom hrnci ohrejeme 3 lyžice olivového oleja. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu a pomaly opekáme a miešame.

Po 6 minútach pridáme aj nasekaný alebo pretlačený cesnak, štipku sušeného oregana a posekaný čerstvý kôpor. V miešaní pokračujeme ďalšie 2 minúty.

Do hrnca vložíme aj uvarenú a scedenú fazuľu. Všetko zalejeme vriacou vodou (400 ml) a už len krátko prevaríme (5 minút).

Na záver do hrnca pridáme nastrúhaný syr feta. Miešame, až kým sa syr celkom neroztopí a hustá polievka nezíska krémovú konzistenciu. Až potom podľa potreby dochutíme soľou. Jednotlivé porcie ozdobíme sušeným čili a kúskami čerstvého kôpru.

Podávame s čerstvým domácim kváskovým chlebom YEME.

Tipy:

‬Hustá fazuľová polievka konzistenciou skôr pripomína prívarok, takže je využiteľná aj ako krémová príloha. Keď namiesto chleba pridáte aj langoš alebo pitu, sýta porcia ihneď poslúži ako hlavný chod. Ak použijete konzervovanú fazuľu, celá príprava zaberie len štvrťhodinu.

Mr. Pyco

Foodbloger, autor kuchárskych kníh MOJE JEDLO, tvorca videoreceptov a vo voľnom čase moderátor. Vyštudoval hotelovú akadémiu a svoje nadšenie pre jedlo a varenie premenil na tri vegetariánske knihy a stovky videoreceptov, ktoré publikuje na sociálnych sieťach.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(