
Pečené papriky so sardelkami a olivami
žlté a červené papriky, citrón, cesnak, bazalka, petržlenová vňať, extra panenský olivový olej, sardelové filety v oleji, tmavé balzamikové perly, olivy Taggiasca, čierne korenie, soľ
3 ks žltých paprík kalifornia
3 ks červených bio paprík
3 strúčiky cesnaku
6 ks lístkov bazalky Genovese
2 PL petržlenovej vňate
šťava z polovice citróna
extra panenský olivový olej Terre Francescane
30 g sardelové filety v oleji
90 g olív Taggiasca bez kôstok Oliveri
tmavé balzamikové perly Leonardi
bio čierne korenie Mill & Mortar
jemná morská soľ
Umyté papriky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Papriky pečieme cca 35 - 40 min.na 180 stupňov Celzia v rúre, v polovici pečenia ich obrátime. Na záver ešte použijeme funkciu gril na 10 min.
Papriky vyberieme z rúry, zakryjeme tesne alobalom a necháme vychladnúť (papriky môžeme preložiť aj do zipp plastového vrecka, budú sa ľahšie šúpať).
Vychladnuté papriky ošúpeme, očistíme od semienok, nakrájame pozdĺžne na hrubšie pásiky.
Do nádoby na mixovanie dáme cesnak, olivy, bazalku, 2 PL extra panenského olivového oleja, sardelky, citrónovú šťavu, v mažiari rozdrvené mleté čierne korenie a vymixujeme.
Papriky poukladáme na tanier, môžeme ich dekoratívne sformovať do kruhu, na niektoré papriky natrieme sardelkový mix, posypeme petržlenovou vňaťou a pridáme tmavé balzamikové perly. Podľa potreby prisolíme.
Pečené papriky so sardelkami alebo ľudovo ančovičkami, v taliančine, Peperoni al forno con acciughe, sú chutným jedlom, ktoré môžeme podávať ako predjedlo alebo ako prílohu. Ich príprava je veľmi jednoduchá, základom sú kvalitné ingrediencie. Podávať ich môžeme s bagetou, grissinami či kváskovým chlebom.