Pečené papriky so sardelkami a olivami

Pečené papriky so sardelkami a olivami

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 20 min.
Doba varenia 40 min.
ingrediencie:

žlté a červené papriky, citrón, cesnak, bazalka, petržlenová vňať, extra panenský olivový olej, sardelové filety v oleji, tmavé balzamikové perly, olivy Taggiasca, čierne korenie, soľ

3 ks žltých paprík kalifornia
3 ks červených bio paprík
3 strúčiky cesnaku
6 ks lístkov bazalky Genovese
2 PL petržlenovej vňate
šťava z polovice citróna
extra panenský olivový olej Terre Francescane
30 g sardelové filety v oleji
90 g olív Taggiasca bez kôstok Oliveri
tmavé balzamikové perly Leonardi
bio čierne korenie Mill & Mortar
jemná morská soľ

postup:

Umyté papriky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Papriky pečieme cca 35 - 40 min.na 180 stupňov Celzia v rúre, v polovici pečenia ich obrátime. Na záver ešte použijeme funkciu gril na 10 min.

Papriky vyberieme z rúry, zakryjeme tesne alobalom a necháme vychladnúť (papriky môžeme preložiť aj do zipp plastového vrecka, budú sa ľahšie šúpať).

Vychladnuté papriky ošúpeme, očistíme od semienok, nakrájame pozdĺžne na hrubšie pásiky.

Do nádoby na mixovanie dáme cesnak, olivy, bazalku, 2 PL extra panenského olivového oleja, sardelky, citrónovú šťavu, v mažiari rozdrvené mleté čierne korenie a vymixujeme.

Papriky poukladáme na tanier, môžeme ich dekoratívne sformovať do kruhu, na niektoré papriky natrieme sardelkový mix, posypeme petržlenovou vňaťou a pridáme tmavé balzamikové perly. Podľa potreby prisolíme.

Tipy:

Pečené papriky so sardelkami alebo ľudovo ančovičkami, v taliančine, Peperoni al forno con acciughe, sú chutným jedlom, ktoré môžeme podávať ako predjedlo alebo ako prílohu. Ich príprava je veľmi jednoduchá, základom sú kvalitné ingrediencie. Podávať ich môžeme s bagetou, grissinami či kváskovým chlebom.

Silvia Horecká

Variť som sa učila už ako dieťa, obaja rodičia pracovali v gastrosegmente v bývalom Československu ale aj v zahraničí. Kulinárske prostredie, kde som vyrastala, zanechalo výraznú stopu v mojom profesnom živote, avšak dnes sa venujem nielen vareniu, ale po rokoch praxe a intenzívneho štúdia sa snažím byť popularizátorom vedy o jedle, propagátorom gastronomickej kultúry, trvalo udržateľnej gastronómie s víziou odovzdávať skúsenosti a učiť ľudí kvalitne jesť. Všetko toto nadšenie pre dobré a kvalitné jedlo s puncom umenia, som skoncentrovala v koncepte Terapia jedlom tak, aby bolo pre nás jedlo úžitkom, ale aj zážitkom zároveň.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(