Linguine s mäsovým ragú

Linguine s mäsovým ragú

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 20 min.
Doba varenia 30 min.
ingrediencie:

mleté teľacie mäso, mrkva, šalotka, cesnak, Parmiggiano Reggiano, zeleninový vývar, cestoviny Linguine, extra panenský olivový olej, paradajkový pretlak, čierne korenie, soľ, biele víno


700 g mletého teľacieho mäsa z Farmy Kuchyňa – napr. plece bez kosti, príp. krk bez kosti
3 mrkvy (200 g)
100 g bio zeleru Sedano
2 šalotky
3 strúčiky cesnaku
450 ml domáceho zeleninového vývaru Dlhohrejúce platne
Parmigiano reggiano DOP zrejúci 24 mesiacov
cestoviny Linguine germe Morelli
1 dcl bio extra panenského olivového oleja Terre Francescane
paradajkový pretlak Dvory
jemná kuchynská soľ Sal de Ibiza
čierne korenie podľa potreby
1,5 dcl suchého bieleho vína, napr. Sauvignon

postup:

Teľacie mäso si nechajte pomlieť priamo v akomkoľvek obchode YEME na mäsovom pulte. Použiť môžete teľacie plece bez kosti alebo stehno.

Mrkvu, cesnak a šalotku ošúpte a nadrobno nakrájajte. Zeler Sedano nakrájajte na tenké plátky.

Na väčšej panvici/v nepriľnavom hrnci zohrejte 6 PL extra panenského olivového oleja, vsypte šalotku, po chvíli aj cesnak, mrkvu a zeler a opečte dozlatista.

Pridajte mleté mäso a restujte na strednej teplote, až kým sa vyparí šťava (cca 10 – 15 min.).

Do ragú nalejte biele víno a 100 ml paradajkového pretlaku (ak máte radi intenzívnejšiu paradajkovú omáčku, aj celý objem 200 ml), osoľte podľa potreby, premiešajte a nalejte celý domáci zeleninový vývar, aby bolo mäso ponorené. Prikryte pokrievkou a varte na nižšom stupni zhruba 30 minút, aby bolo mäsko prepečené a šťavnaté.

V ďalšom hrnci priveďte vodu k varu, osoľte ju (1 PL soli na 3 l vody) a nasypte cestoviny.

Uvarte ich podľa návodu na obale al dente. Cestoviny zlejte.

Po uvarení cestoviny prelejte olivovým olejom, premiešajte s ragú. Servírujte na tanieri s postrúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tipy:

Ragú chutí najlepšie na druhý deň.

Mleté teľacie mäso je možné vymeniť za akékoľvek iné mleté: hovädzie (kombinuje sa s červeným vínom), bravčové, prípadne mix hovädzieho a bravčového.

Ragú chutí výborne s rôznymi cestovinami, špagetami aj s penne.

Cestoviny s ragú chutia výborne, ak ich prelejete čerstvo praženým hnedým maslom.

Yeme

Našou vášňou v YEME je nielen hľadať a vyberať pre vás tie najkvalitnejšie a najchutnejšie ingrediencie. Ale tiež ich používať a vychutnávať si. A tak vám prinášame naše vlastné recepty, ktoré sú gastrozážitkom v celom svojom prevedení. Od kvalitného zloženia, výberu až po ich prípravu, pretože na tomto celom to stojí.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(