Cuketová frittata

Cuketová frittata

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 15 min.
Doba varenia 30 min.
ingrediencie:

cuketa, cherry paradajky, cesnak, čili paprička, petržlenová vňať, vajíčka z voľného výbehu, Parmigiano reggiano, extra panenský olivový olej, mleté čierne korenie, soľ

320 g bio cukety
200 g cherry paradajok
3 ks strúčiky cesnaku
1 ks chilli papričky
petržlenová vňať
6 ks Slobodných vajíčok
80 g Parmigiano reggiano
4 PL bio extra panenského olivového oleja Terre Francescane
bio čierne korenie Mill & Mortar
jemná kuchynská soľ Sal de Ibiza

postup:

Rúru predhrejeme na 200 °C a v zapekacej panvici ohrejeme extra panenský olivový olej.

Umytú cuketu pokrájame na tenké rezance a 8 - 9 minút opekáme na olivovom oleji. Potom pridáme plátky cesnaku, posekanú chilli papričku, cherry paradajky a miešame ďalšie 2 minúty.

V miske zmiešame vajcia, štipku soli, čierneho korenia rozdrveného v mažiariku a vidličkou vyšľaháme.

Obsah panvice posypeme polovicou strúhaného parmezánu, pridáme polovicu posekanej petržlenovej vňate a zalejeme vaječnou zmesou. Posypeme zvyškom vňate, parmezánu a pečieme na miernej intenzite približne 5 minút.

Keď vaječná vrstva vytvorí pevnejšie okraje, panvicu presunieme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút.

Frittatu pokrájame na porcie a podávame teplú alebo studenú.

Tipy:

Frittata je skvelý spôsob, ako naraz pripraviť raňajky alebo večeru pre niekoľko osôb. Zúžitkujete v nej sezónne suroviny, doplňte ju prílohami alebo ju servírujte ako sendvič s listovým šalátom v chrumkavej bagete, keďže výborne chutí aj nastudeno.

Mr. Pyco

Foodbloger, autor kuchárskych kníh MOJE JEDLO, tvorca videoreceptov a vo voľnom čase moderátor. Vyštudoval hotelovú akadémiu a svoje nadšenie pre jedlo a varenie premenil na tri vegetariánske knihy a stovky videoreceptov, ktoré publikuje na sociálnych sieťach.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(