Grécka bageta
uhorka hadovka, kvásková viaczrnná baguette YEME, syr Feta, olivová tapenáda z čiernych olív, sušené paradajky v oleji, oregano
kvásková viaczrnná baguette YEME
50 g syra Feta PDO zn. Kissas
40 g čerstvej uhorky Hadovka
35 g olivovej tapenády z čiernych olív / krém z olív taggiasca Oliveri
2 ks sušených paradajok s bylinkami Bretas
bio oregano Mill & Mortar
Bagetu skrátime na približne 16 cm dlhý rez a pozdĺžne prekrojíme na polovice.
Obe prekrojené časti potrieme tapenádou z čiernych olív.
Tenké plátky uhorky uložíme na spodnú časť, zľahka posypeme bio sušeným oreganom a prikryjeme štedrými plátkami syru Feta.
Opäť posypeme oreganom a navrch uložíme prekrojené kúsky sušených paradajok v olivovom oleji.
Prikryjeme hornou časťou pečiva, pritlačíme a prekrojíme na polovicu alebo len čiastočne zabalíme pre praktickejšiu konzumáciu.
Chuť tejto výdatnej bagety pripomína vidiecky grécky šalát, prítomnosť sušených paradajok, lahodného pečiva a výrazného syra tento letný zážitok už len umocňuje.