Grécka bageta

Grécka bageta

Recept pre 1 osoba
Doba prípravy 5 min.
ingrediencie:

uhorka hadovka, kvásková viaczrnná baguette YEME, syr Feta, olivová tapenáda z čiernych olív, sušené paradajky v oleji, oregano

kvásková viaczrnná baguette YEME
50 g syra Feta PDO zn. Kissas
40 g čerstvej uhorky Hadovka
35 g olivovej tapenády z čiernych olív / krém z olív taggiasca Oliveri
2 ks sušených paradajok s bylinkami Bretas
bio oregano Mill & Mortar

postup:

Bagetu skrátime na približne 16 cm dlhý rez a pozdĺžne prekrojíme na polovice.

Obe prekrojené časti potrieme tapenádou z čiernych olív.

Tenké plátky uhorky uložíme na spodnú časť, zľahka posypeme bio sušeným oreganom a prikryjeme štedrými plátkami syru Feta.

Opäť posypeme oreganom a navrch uložíme prekrojené kúsky sušených paradajok v olivovom oleji.

Prikryjeme hornou časťou pečiva, pritlačíme a prekrojíme na polovicu alebo len čiastočne zabalíme pre praktickejšiu konzumáciu.

Tipy:

Chuť tejto výdatnej bagety pripomína vidiecky grécky šalát, prítomnosť sušených paradajok, lahodného pečiva a výrazného syra tento letný zážitok už len umocňuje.

Mr. Pyco

Foodbloger, autor kuchárskych kníh MOJE JEDLO, tvorca videoreceptov a vo voľnom čase moderátor. Vyštudoval hotelovú akadémiu a svoje nadšenie pre jedlo a varenie premenil na tri vegetariánske knihy a stovky videoreceptov, ktoré publikuje na sociálnych sieťach.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(