Krevetové aglio e olio
čerstvé surové tigrie krevety, citrón, cesnak, chilli, petržlenová vňať, cestoviny špagety, extra panenský olivový olej, čierne korenie, soľ
16 ks čerstvých surových tigrých kreviet
8 strúčikov cesnaku
čerstvé chilli (príp. sušené)
bio citrónová šťava z citróna
petržlenová vňať
cestoviny Pici zn. Morelli (alebo špagety, tagliatelle)
extra panenský olivový olej Terre Francescane
bio čierne korenie Mill & Mortar
jemná kuchynská soľ Sal de Ibiza
Ako prvé si dáme postaviť vodu na cestoviny a poriadne osolíme.
Kým zovrie, očistíme krevety a odložíme nabok.
Na panvici si necháme rozohriať olej s cesnakom, ktorý krájame na plátky a s nadrobno nakrájaným chilli. Na jemnom ohni necháme variť. Zmes posolíme a pokoreníme.
Keď voda zovrie, vložíme do nej cestoviny. Keď sú cestoviny takmer hotové, olejovú omáčku v panvici varíme na silnom ohni a prilejeme 1 naberačku cestovinovej vody. Dôležité je, aby v tomto bode omáčka s vodou vrela. Vtedy sa omáčka touto vodou zahustí a prilepí na cestovinu.
V tomto momente na panvicu naukladáme krevety a necháme variť cca 3 - 4 minúty za občasného miešania.
Uvarené cestoviny al dente preložíme do panvice, pridáme nadrobno nakrájanú vňať, pokvapkáme čerstvo odšťavenou šťavou z bio citróna, pomiešame s omáčkou a servírujeme.
Na záver môžeme cestoviny dochutiť parmezánom.
Cestoviny s krevetami výborne chutia aj s ďalšími čerstvými bylinami – bazalkou rôznych druhov či koriandrom.
Skvelým spoločníkom k týmto cestovinám je naturálne víno oranžový Orange tramín od Kasnyika zo Strekova.