Gradassi

Gradassi

Gradassi

Extra panenské olivové oleje zo zeleného srdca Talianska

Kto sme

Rodina Gradassi vyrába jedny z najpozoruhodnejších extra panenských olivových olejov. Podľa rodinnej tradície olivy ručne zbierajú na svojom panstve a extrahujú v olivovom mlyne Gradassi z roku 1639.

Rodina Gradassi starostlivo pestuje olivy na skalnatých terénoch obklopujúcich stredoveké mesto nad kopcami Campello sul Clitunno, Spoleto a Trevi v stredotalianskom regióne Umbria, známom svojou bohatou vegetáciou ako Zelené srdce Talianska. V regióne Umbria sú extra panenské olivové oleje charakteristické bylinnou až korenistou chuťou. Olivovník so skrúteným uzlovým kmeňom a bohatými plodmi je tu odjakživa spojený s históriou regiónu a silueta olivovníka je symbolom umbrijskej krajiny.

Gradassi vyrába výlučne extra panenský olivový olej za studena extrahovaný zo 100 % talianskych olív. Osobitne sa zameriava na produkciu olejov s chráneným označením pôvodu DOP z olivovníka Moraiolo, odrody pestovanej predovšetkým v Umbrii, pre ktoré sú charakteristické malé, ale mimoriadne aromatické plody bohaté na antioxidanty so silnou chuťou.

Gradassi oliové oleje sa vyznačujú vynikajúcimi organoleptickými a nutričnými hodnotami s nízkou úrovňou kyslosti. Ktorá je dôkazom, že oleje pochádzajú z najkvalitnejších a najzdravších čerstvých olív, ktoré sú ihneď po zbere zo stromu rýchlo spracované a v procese spracovania a skladovania boli rešpektované všetky podmienky. Cieľom je minimalizovať proces starnutia (okysľovania, oxidácie) oleja. To dosiahnu kombináciou výberu terénu a rozmanitosti použitých olivovníkov až po správne skladovanie a použité balenie. Nie je preto tajomstvom, že olivové oleje Gradassi používajú aj mnohí šéfkuchári v oceňovaných Michelin reštauráciách.

V YEME nájdete výber najkvalitnejších extra panenských olivových olejov značky Gradassi – mono-odrodové, organické, s chráneným označením pôvodu DOP, a tiež výber ich novšej značky Terre Francescane, ktorá dôsledne označuje rôzne olivové oleje s odlišnými názvami a odlišuje dizajn etikiet na základe ich geografickej proveniencie, a teda chuti.

Obe spoločnosti sú súčasťou C.U.FR.OL. Frantoi Oleari Umbri, konzorcia najvýznamnejších umbrijských pestovateľov olív so storočnou tradíciou.

Rodina Gradassi starostlivo pestuje olivy na skalnatých terénoch obklopujúcich stredoveké mesto nad kopcami Campello sul Clitunno, Spoleto a Trevi v stredotalianskom regióne Umbria, známom svojou bohatou vegetáciou ako Zelené srdce Talianska. V regióne Umbria sú extra panenské olivové oleje charakteristické bylinnou až korenistou chuťou. Olivovník so skrúteným uzlovým kmeňom a bohatými plodmi je tu odjakživa spojený s históriou regiónu a silueta olivovníka je symbolom umbrijskej krajiny.

Gradassi vyrába výlučne extra panenský olivový olej za studena extrahovaný zo 100 % talianskych olív. Osobitne sa zameriava na produkciu olejov s chráneným označením pôvodu DOP z olivovníka Moraiolo, odrody pestovanej predovšetkým v Umbrii, pre ktoré sú charakteristické malé, ale mimoriadne aromatické plody bohaté na antioxidanty so silnou chuťou.

Gradassi oliové oleje sa vyznačujú vynikajúcimi organoleptickými a nutričnými hodnotami s nízkou úrovňou kyslosti. Ktorá je dôkazom, že oleje pochádzajú z najkvalitnejších a najzdravších čerstvých olív, ktoré sú ihneď po zbere zo stromu rýchlo spracované a v procese spracovania a skladovania boli rešpektované všetky podmienky. Cieľom je minimalizovať proces starnutia (okysľovania, oxidácie) oleja. To dosiahnu kombináciou výberu terénu a rozmanitosti použitých olivovníkov až po správne skladovanie a použité balenie. Nie je preto tajomstvom, že olivové oleje Gradassi používajú aj mnohí šéfkuchári v oceňovaných Michelin reštauráciách.

V YEME nájdete výber najkvalitnejších extra panenských olivových olejov značky Gradassi – mono-odrodové, organické, s chráneným označením pôvodu DOP, a tiež výber ich novšej značky Terre Francescane, ktorá dôsledne označuje rôzne olivové oleje s odlišnými názvami a odlišuje dizajn etikiet na základe ich geografickej proveniencie, a teda chuti.

Obe spoločnosti sú súčasťou C.U.FR.OL. Frantoi Oleari Umbri, konzorcia najvýznamnejších umbrijských pestovateľov olív so storočnou tradíciou.

Video

Vyrábame

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(