BIO Jačmeň 500g
80
2,99
€ /
ks
5,98 € / kg
80
Rodinná značka Gradassi je jednou z najznámejších značiek v Taliansku a na celom svete medzi zástupcami oblasti olivových hájov Assisi-Spoleto. Rodina Gradassiovcov starostlivo pestuje olivy na skalnatých terénoch obklopujúcich stredoveké mesto na kopci Campello sul Clitunno v stredotalianskom regióne Umbria, ktoré je bohaté na bohatú vegetáciu známe ako zelené srdce Talianska. Na planine s rozlohou 30 ha sa tiež venujú pestovaniu obilnín a strukovín. Farmu vedie Elisabetta Gradassi. Strukoviny od spoločnosti Gradassi sú výhradne organické a majú 100 % taliansky pôvod. Na neveľkej poľnohospodárskej ploche pestujú šošovicu Casteluccio di Norcia IGP, bio šošovicu z Umbrie, bio fazuľu Gorlotti a bio cícer. Osobitú pozornosť si zasluhuje šošovica Gradassi Lenticchia di Casteluccio di Norcia IGP. História tejto vzácnej šošovice je veľmi stará. Kultivuje sa od začiatku v stredotalianskom regióne Umbria, na rovine Castelluccio pri Norcii v nadmorskej výške 1 500 metrov. Šošovica má vysoké nutričné hodnoty, je bohatá na bielkoviny, vitamíny, vlákninu a minerálne soli a je ideálna pre tých, ktorí potrebujú stravu bohatú na železo, draslík a fosfor. Ďalšou charakteristickou vlastnosťou šošovice Casteluccio je veľmi tenká a mäkká šupka, ktorá umožňuje jej priame varenie bez toho, aby ste ju nechali namáčať vo vode, čím sa skracuje čas varenia.
Dodávateľ: Gradassi
Krajina pôvodu: Taliansko
Rodinná značka Gradassi je jednou z najznámejších značiek v Taliansku a na celom svete medzi zástupcami oblasti olivových hájov Assisi-Spoleto. Rodina Gradassiovcov starostlivo pestuje olivy na skalnatých terénoch obklopujúcich stredoveké mesto na kopci Campello sul Clitunno v stredotalianskom regióne Umbria, ktoré je bohaté na bohatú vegetáciu známe ako zelené srdce Talianska. Na planine s rozlohou 30 ha sa tiež venujú pestovaniu obilnín a strukovín. Farmu vedie Elisabetta Gradassi. Strukoviny od spoločnosti Gradassi sú výhradne organické a majú 100 % taliansky pôvod. Na neveľkej poľnohospodárskej ploche pestujú šošovicu Casteluccio di Norcia IGP, bio šošovicu z Umbrie, bio fazuľu Gorlotti a bio cícer. Osobitú pozornosť si zasluhuje šošovica Gradassi Lenticchia di Casteluccio di Norcia IGP. História tejto vzácnej šošovice je veľmi stará. Kultivuje sa od začiatku v stredotalianskom regióne Umbria, na rovine Castelluccio pri Norcii v nadmorskej výške 1 500 metrov. Šošovica má vysoké nutričné hodnoty, je bohatá na bielkoviny, vitamíny, vlákninu a minerálne soli a je ideálna pre tých, ktorí potrebujú stravu bohatú na železo, draslík a fosfor. Ďalšou charakteristickou vlastnosťou šošovice Casteluccio je veľmi tenká a mäkká šupka, ktorá umožňuje jej priame varenie bez toho, aby ste ju nechali namáčať vo vode, čím sa skracuje čas varenia.
Priemerné výživové údaje na 100g
Energia: 1500 kJ/354 kcal
-
Tuk
(1,4g)
- Z toho nasýtené mastné kyseliny (0,3g)
-
Sacharidy
(70,5g)
- Z toho cukry (0,1g)
- Vláknina (6,8g)
- Bielkoviny (9,1g)
Jačmeň bio (obsahuje GLUTÉN)
ČISTÁ POTRAVINA
Potravina bez škodlivých prísad, bez chemikálií, bez GMO a to aj ako vstupná surovina a krmivo. V živočíšnej výrobe sú zvieratá chované v dôstojných podmienkach.
EKO KVALITA
Potravina, ktorá získala certifikát Demeter, Bio alebo Integrovaná produkcia. Zaraďujeme sem aj potraviny, o ktorých vieme, že sú pestované alebo vyrábané tradične.
OCENENÁ POTRAVINA
Potravina, ktorá získala aspoň jedno z rešpektovaných ocenení, ako napr. Slow food, Great Taste Award, Robert Parker, Autentista Slovakia a pod. Zoznam uznávaných ocenení priebežne aktualizujeme.
SLOVENSKÁ POTRAVINA
Potravina vypestovaná, vychovaná alebo vyrobená na Slovensku. Patria sem aj potraviny, ktoré nie sú na Slovensku dopestované (káva, čaj, čokoláda), no ich finálne spracovanie prebieha u nás.
OBVYKLÁ POTRAVINA
Potravina vyrobená v krajine alebo regióne, pre ktorý je typická. Ide napríklad o špagety z Talianska, niťovky zo Slovenska alebo ajvar z Macedónska.
ZNAČKA KVALITY EÚ
Poklady, ktoré sú stelesnením kultúrnych tradícií. CHOP/DOP Chránené označenie pôvodu. CHZO/IGP Chránené zemepisné označenie. ZTŠ/STG Zaručená tradičná špecialita.
REMESELNÁ VÝROBA
Potravina vyrobená tradičným spôsobom pri dodržaní pôvodných postupov. Napríklad pri údenom mäse sa nepoužíva tekutá aróma, ale klasické údenie na drevenej štiepke.
MALÝ VÝROBCA
Malý alebo stredný výrobca, ktorý nie je súčasťou nadnárodnej korporácie. Výrobca prispievajúci k sociálno-ekonomickému rozvoju krajiny.
EKO OBAL
Potravina bez obalu, s vratným obalom, recyklovateľným alebo recyklovaným, s obalom biodegradovateľným a kompostovateľným, ktorý používame tiež v našej výrobe YEME.