Bottarga sušená strúhaná 40g
80
9,99
€ /
ks
249,75 € / kg
80
Mullet bottarga, sardínsky zlatý kaviár. Mullet bottarga sú sušené ikry, resp. ovariálny vak z ryby parmice šedej, ktorý sa lisuje, naloží do soli, otáča, lisuje a suší. Technológie sú rôzne, záleží od oblasti a rodinných receptúr. Vynikajúca a kvalitná bottarga značky Smeralda je lídrom v produkcii tejto lahôdky na Sardínii. Bottargu ponúka vcelku v ovariálnom vaku alebo už jemne nadrvenú špeciálnou technológiou. Po starostlivom výbere a presnej manuálnej a vizuálnej kontrole starostlivo spracováva len tie najkvalitnejšie ikry, jednu po druhej. Mullet bottarga Smeralda má typickú farbu zlatého jantáru a po otvorení balenia provokuje zmysly ,,vôňou morského prístavu a poslednej prímorskej dovolenky“. Naozaj vynikajúcu bottargu spoznáte podľa farby. Ak je jantárová s jednotnou farbou alebo jej jemnými odtieňmi, produkt bude mať dokonalú kvalitu. Chuť je výrazná a na podnebí obklopujúca. Mullet bottarga je špeciálny produkt, ktorý patrí k dávnej histórii Sardínie. Traduje sa, že pred viac ako 3 000 rokmi prišli na pobrežie ostrova fenickí moreplavci, ktorí si so sebou priniesli umenie konzervovania v slanom náleve a ochucovania vrecúšok s ikrami parmice. Bottarga bola oddávna cenným obchodným artiklom a veľmi žiadaným platidlom v celom Stredomorí. Stala sa cenenou pochúťkou náročných znalcov gastronómie a gurmánov. Bottarga je vzácna a významná nielen z gurmánskeho hľadiska, ale aj zo zdravotného. Je bohatým zdrojom omega 3 mastných kyselín EPA a DHA. Bottargu si môžete vychutnávať samotnú, nakrájanú na pásiky alebo ju môžete nastrúhať na cestoviny – spaghetti, linguine. Na porciu cestovín stačí cca 10 – 15 g. Ak hľadáte zaujímavé sardínske tradičné jedlo, jednoduché na prípravu, vyskúšajte špagety alla bottarga. Regionálne recepty sú jednoduché, s použitím 4 ingrediencií – bottarga, maslo, cestoviny, soľ, ale odporúčame vyskúšať tiež spaghetti s mušľami vongole.
Dodávateľ: Smeralda
Krajina pôvodu: Taliansko
Mullet bottarga, sardínsky zlatý kaviár. Mullet bottarga sú sušené ikry, resp. ovariálny vak z ryby parmice šedej, ktorý sa lisuje, naloží do soli, otáča, lisuje a suší. Technológie sú rôzne, záleží od oblasti a rodinných receptúr. Vynikajúca a kvalitná bottarga značky Smeralda je lídrom v produkcii tejto lahôdky na Sardínii. Bottargu ponúka vcelku v ovariálnom vaku alebo už jemne nadrvenú špeciálnou technológiou. Po starostlivom výbere a presnej manuálnej a vizuálnej kontrole starostlivo spracováva len tie najkvalitnejšie ikry, jednu po druhej. Mullet bottarga Smeralda má typickú farbu zlatého jantáru a po otvorení balenia provokuje zmysly ,,vôňou morského prístavu a poslednej prímorskej dovolenky“. Naozaj vynikajúcu bottargu spoznáte podľa farby. Ak je jantárová s jednotnou farbou alebo jej jemnými odtieňmi, produkt bude mať dokonalú kvalitu. Chuť je výrazná a na podnebí obklopujúca. Mullet bottarga je špeciálny produkt, ktorý patrí k dávnej histórii Sardínie. Traduje sa, že pred viac ako 3 000 rokmi prišli na pobrežie ostrova fenickí moreplavci, ktorí si so sebou priniesli umenie konzervovania v slanom náleve a ochucovania vrecúšok s ikrami parmice. Bottarga bola oddávna cenným obchodným artiklom a veľmi žiadaným platidlom v celom Stredomorí. Stala sa cenenou pochúťkou náročných znalcov gastronómie a gurmánov. Bottarga je vzácna a významná nielen z gurmánskeho hľadiska, ale aj zo zdravotného. Je bohatým zdrojom omega 3 mastných kyselín EPA a DHA. Bottargu si môžete vychutnávať samotnú, nakrájanú na pásiky alebo ju môžete nastrúhať na cestoviny – spaghetti, linguine. Na porciu cestovín stačí cca 10 – 15 g. Ak hľadáte zaujímavé sardínske tradičné jedlo, jednoduché na prípravu, vyskúšajte špagety alla bottarga. Regionálne recepty sú jednoduché, s použitím 4 ingrediencií – bottarga, maslo, cestoviny, soľ, ale odporúčame vyskúšať tiež spaghetti s mušľami vongole.
ČISTÁ POTRAVINA
Potravina bez škodlivých prísad, bez chemikálií, bez GMO a to aj ako vstupná surovina a krmivo. V živočíšnej výrobe sú zvieratá chované v dôstojných podmienkach.
EKO KVALITA
Potravina, ktorá získala certifikát Demeter, Bio alebo Integrovaná produkcia. Zaraďujeme sem aj potraviny, o ktorých vieme, že sú pestované alebo vyrábané tradične.
OCENENÁ POTRAVINA
Potravina, ktorá získala aspoň jedno z rešpektovaných ocenení, ako napr. Slow food, Great Taste Award, Robert Parker, Autentista Slovakia a pod. Zoznam uznávaných ocenení priebežne aktualizujeme.
SLOVENSKÁ POTRAVINA
Potravina vypestovaná, vychovaná alebo vyrobená na Slovensku. Patria sem aj potraviny, ktoré nie sú na Slovensku dopestované (káva, čaj, čokoláda), no ich finálne spracovanie prebieha u nás.
OBVYKLÁ POTRAVINA
Potravina vyrobená v krajine alebo regióne, pre ktorý je typická. Ide napríklad o špagety z Talianska, niťovky zo Slovenska alebo ajvar z Macedónska.
ZNAČKA KVALITY EÚ
Poklady, ktoré sú stelesnením kultúrnych tradícií. CHOP/DOP Chránené označenie pôvodu. CHZO/IGP Chránené zemepisné označenie. ZTŠ/STG Zaručená tradičná špecialita.
REMESELNÁ VÝROBA
Potravina vyrobená tradičným spôsobom pri dodržaní pôvodných postupov. Napríklad pri údenom mäse sa nepoužíva tekutá aróma, ale klasické údenie na drevenej štiepke.
MALÝ VÝROBCA
Malý alebo stredný výrobca, ktorý nie je súčasťou nadnárodnej korporácie. Výrobca prispievajúci k sociálno-ekonomickému rozvoju krajiny.
EKO OBAL
Potravina bez obalu, s vratným obalom, recyklovateľným alebo recyklovaným, s obalom biodegradovateľným a kompostovateľným, ktorý používame tiež v našej výrobe YEME.