Masi Brolo di Campofiorin Oro IGT 0,75l
75
26,99 €
25,99
€ /
ks
34,65 € / l
75
Pojem Brolo (čo zodpovedá vo Francúzskom jazyku clos) sa vzťahuje na vinice obklopené kamenným múrom. Brolo di Campofiorin vinohrady sú umiestnené na Valgatara di Marano (v srdci Valpolicella Classico). Použité odrody 20% Rondinella, 80% Corvina. Tak ako aj Campofiorin, sa Brolo vyrába pomocou dvojitej fermentácie. Celý proces obohacuje vína o alkohol, farbu a taníny, ale taktiež o komplexnejšie vône a príchute. Víno zreje 24 mesiacov v dubových sudoch z toho 70% v allierských a 30% v slavónskych sudoch. Potom víno dozrieva minimálne 4 mesiace vo fľaši. Hlboká tmavo-červená farba na okraji s príznakmi mladosti. Veľmi bohatá voňa zrelého ovocia, najmä slivky a čerešne so škoricou a klinčekmi. Mäkké na podnebí ale veľmi elegantné v tele, s príjemnou kyselinkou, v závere šťavnaté s nevtieravými tanínmi. Potenciál dozrievania až 20 rokov. Odporúčame kombinovať s cestovinami, hríbovými omáčkami a ku grilovaným červeným mäsám. Teplota pri servírovaní 18°C.
Dodávateľ: Masi Agricola
Krajina pôvodu: Taliansko
Pojem Brolo (čo zodpovedá vo Francúzskom jazyku clos) sa vzťahuje na vinice obklopené kamenným múrom. Brolo di Campofiorin vinohrady sú umiestnené na Valgatara di Marano (v srdci Valpolicella Classico). Použité odrody 20% Rondinella, 80% Corvina. Tak ako aj Campofiorin, sa Brolo vyrába pomocou dvojitej fermentácie. Celý proces obohacuje vína o alkohol, farbu a taníny, ale taktiež o komplexnejšie vône a príchute. Víno zreje 24 mesiacov v dubových sudoch z toho 70% v allierských a 30% v slavónskych sudoch. Potom víno dozrieva minimálne 4 mesiace vo fľaši. Hlboká tmavo-červená farba na okraji s príznakmi mladosti. Veľmi bohatá voňa zrelého ovocia, najmä slivky a čerešne so škoricou a klinčekmi. Mäkké na podnebí ale veľmi elegantné v tele, s príjemnou kyselinkou, v závere šťavnaté s nevtieravými tanínmi. Potenciál dozrievania až 20 rokov. Odporúčame kombinovať s cestovinami, hríbovými omáčkami a ku grilovaným červeným mäsám. Teplota pri servírovaní 18°C.
Víno červené, suché. Obsahuje SIRIČITANY. Obsah alkoholu 14%
ČISTÁ POTRAVINA
Potravina bez škodlivých prísad, bez chemikálií, bez GMO a to aj ako vstupná surovina a krmivo. V živočíšnej výrobe sú zvieratá chované v dôstojných podmienkach.
EKO KVALITA
Potravina, ktorá získala certifikát Demeter, Bio alebo Integrovaná produkcia. Zaraďujeme sem aj potraviny, o ktorých vieme, že sú pestované alebo vyrábané tradične.
OCENENÁ POTRAVINA
Potravina, ktorá získala aspoň jedno z rešpektovaných ocenení, ako napr. Slow food, Great Taste Award, Robert Parker, Autentista Slovakia a pod. Zoznam uznávaných ocenení priebežne aktualizujeme.
SLOVENSKÁ POTRAVINA
Potravina vypestovaná, vychovaná alebo vyrobená na Slovensku. Patria sem aj potraviny, ktoré nie sú na Slovensku dopestované (káva, čaj, čokoláda), no ich finálne spracovanie prebieha u nás.
OBVYKLÁ POTRAVINA
Potravina vyrobená v krajine alebo regióne, pre ktorý je typická. Ide napríklad o špagety z Talianska, niťovky zo Slovenska alebo ajvar z Macedónska.
ZNAČKA KVALITY EÚ
Poklady, ktoré sú stelesnením kultúrnych tradícií. CHOP/DOP Chránené označenie pôvodu. CHZO/IGP Chránené zemepisné označenie. ZTŠ/STG Zaručená tradičná špecialita.
REMESELNÁ VÝROBA
Potravina vyrobená tradičným spôsobom pri dodržaní pôvodných postupov. Napríklad pri údenom mäse sa nepoužíva tekutá aróma, ale klasické údenie na drevenej štiepke.
MALÝ VÝROBCA
Malý alebo stredný výrobca, ktorý nie je súčasťou nadnárodnej korporácie. Výrobca prispievajúci k sociálno-ekonomickému rozvoju krajiny.
EKO OBAL
Potravina bez obalu, s vratným obalom, recyklovateľným alebo recyklovaným, s obalom biodegradovateľným a kompostovateľným, ktorý používame tiež v našej výrobe YEME.