Cuor di noci zrejúci 45 dní
80
2,99
€ /
100g
29,90 € / kg
80
Recept na výrobu syra “Cuor di noci” je veľmi zaujímavý. Kravské mlieko sa zohreje, keď je tvaroh hotový, ručne sa premieša s pridaním vlašských orechov, vloží do širokých široko foriem, kde je pripravený na dochucovanie a zrenie asi 45 dní. Chuť je sladká, jednoznačne rozhodnejšia a výraznejšia pri syroch s vyšším zrením.
Dodávateľ: Castagna
Krajina pôvodu: Taliansko
Recept na výrobu syra “Cuor di noci” je veľmi zaujímavý. Kravské mlieko sa zohreje, keď je tvaroh hotový, ručne sa premieša s pridaním vlašských orechov, vloží do širokých široko foriem, kde je pripravený na dochucovanie a zrenie asi 45 dní. Chuť je sladká, jednoznačne rozhodnejšia a výraznejšia pri syroch s vyšším zrením.
Nutričné hodnoty na 100g
Energetická hodnota: 1286 kJ/309 kcal
-
Tuk
(21g)
- Z toho nasýtené mastné kyseliny (13g)
-
Sacharidy
(0,9g)
- Z toho cukry (0,9g)
- Bielkoviny (30g)
- Soľ (1,8g)
- Vláknina (0g)
Polotvrdý polotučný zrejúci syr
Pasterizované kravské MLIEKO, ORECHY, soľ, syridlo. Tuk v sušine 40%, sušina 56%. Kôra nie je určená na konzumáciu. Skladujte pri teplote od 0°C do +4°C. Po otvorení spotrebujte do 24 hodín
ČISTÁ POTRAVINA
Potravina bez škodlivých prísad, bez chemikálií, bez GMO a to aj ako vstupná surovina a krmivo. V živočíšnej výrobe sú zvieratá chované v dôstojných podmienkach.
EKO KVALITA
Potravina, ktorá získala certifikát Demeter, Bio alebo Integrovaná produkcia. Zaraďujeme sem aj potraviny, o ktorých vieme, že sú pestované alebo vyrábané tradične.
OCENENÁ POTRAVINA
Potravina, ktorá získala aspoň jedno z rešpektovaných ocenení, ako napr. Slow food, Great Taste Award, Robert Parker, Autentista Slovakia a pod. Zoznam uznávaných ocenení priebežne aktualizujeme.
SLOVENSKÁ POTRAVINA
Potravina vypestovaná, vychovaná alebo vyrobená na Slovensku. Patria sem aj potraviny, ktoré nie sú na Slovensku dopestované (káva, čaj, čokoláda), no ich finálne spracovanie prebieha u nás.
OBVYKLÁ POTRAVINA
Potravina vyrobená v krajine alebo regióne, pre ktorý je typická. Ide napríklad o špagety z Talianska, niťovky zo Slovenska alebo ajvar z Macedónska.
ZNAČKA KVALITY EÚ
Poklady, ktoré sú stelesnením kultúrnych tradícií. CHOP/DOP Chránené označenie pôvodu. CHZO/IGP Chránené zemepisné označenie. ZTŠ/STG Zaručená tradičná špecialita.
REMESELNÁ VÝROBA
Potravina vyrobená tradičným spôsobom pri dodržaní pôvodných postupov. Napríklad pri údenom mäse sa nepoužíva tekutá aróma, ale klasické údenie na drevenej štiepke.
MALÝ VÝROBCA
Malý alebo stredný výrobca, ktorý nie je súčasťou nadnárodnej korporácie. Výrobca prispievajúci k sociálno-ekonomickému rozvoju krajiny.
EKO OBAL
Potravina bez obalu, s vratným obalom, recyklovateľným alebo recyklovaným, s obalom biodegradovateľným a kompostovateľným, ktorý používame tiež v našej výrobe YEME.