Burrata di Andria I.G.P. 250g
80
6,99 €
3,99
€ /
ks
15,96 € / kg
80
Burrata di Andria IGP sa vyrába z kravského mlieka a je všeobecne známa ako kráľovná medzi syrmi. Pochádza z regiónu Puglia, z mesta Andria. Pôvod, vysoká kvalita surovín a výrobný proces je zabezpečený chráneným zemepisným označením IGP. Vonkajší obal syra je tuhá mozzarella, zatiaľ čo vnútro obsahuje ručne natrhanú mozzarellu aj smotanu (stracciatellu), čo dáva tejto majstrovsky vytvorenej pochúťke nezvyčajnú jemnú textúru a lahodnú mliečnu chuť. 100 % mlieka použitého na syr zbiera každodenne ich otec Vitto od malých lokálnych farmárov, ktorých chovy sa rozprestierajú vo vysokohorských pohoriach v lucanských Apeninách po pohorie Murge v Apúlii. Osobne ich navštevuje, čo svedčí o blízkom vzťahu budovaného rokmi na dôvere a rešpekte. Tým syráreň dokáže garantovať absolútny pôvod surovín. Burrata di Andria IGP má jemnú, no bohatú chuť čerstvého mlieka a najčastejšie sa podáva dochutená len soľou, korením a pokvapkaná extra panenským olivovým olejom, ale krásne sa hodí aj k bruschettám s prosciuttom, figami, paradajkami a rôznou čerstvou zeleninou.
Dodávateľ: Caseificio Simone
Krajina pôvodu: Taliansko
Burrata di Andria IGP sa vyrába z kravského mlieka a je všeobecne známa ako kráľovná medzi syrmi. Pochádza z regiónu Puglia, z mesta Andria. Pôvod, vysoká kvalita surovín a výrobný proces je zabezpečený chráneným zemepisným označením IGP. Vonkajší obal syra je tuhá mozzarella, zatiaľ čo vnútro obsahuje ručne natrhanú mozzarellu aj smotanu (stracciatellu), čo dáva tejto majstrovsky vytvorenej pochúťke nezvyčajnú jemnú textúru a lahodnú mliečnu chuť. 100 % mlieka použitého na syr zbiera každodenne ich otec Vitto od malých lokálnych farmárov, ktorých chovy sa rozprestierajú vo vysokohorských pohoriach v lucanských Apeninách po pohorie Murge v Apúlii. Osobne ich navštevuje, čo svedčí o blízkom vzťahu budovaného rokmi na dôvere a rešpekte. Tým syráreň dokáže garantovať absolútny pôvod surovín. Burrata di Andria IGP má jemnú, no bohatú chuť čerstvého mlieka a najčastejšie sa podáva dochutená len soľou, korením a pokvapkaná extra panenským olivovým olejom, ale krásne sa hodí aj k bruschettám s prosciuttom, figami, paradajkami a rôznou čerstvou zeleninou.
ČISTÁ POTRAVINA
Potravina bez škodlivých prísad, bez chemikálií, bez GMO a to aj ako vstupná surovina a krmivo. V živočíšnej výrobe sú zvieratá chované v dôstojných podmienkach.
EKO KVALITA
Potravina, ktorá získala certifikát Demeter, Bio alebo Integrovaná produkcia. Zaraďujeme sem aj potraviny, o ktorých vieme, že sú pestované alebo vyrábané tradične.
OCENENÁ POTRAVINA
Potravina, ktorá získala aspoň jedno z rešpektovaných ocenení, ako napr. Slow food, Great Taste Award, Robert Parker, Autentista Slovakia a pod. Zoznam uznávaných ocenení priebežne aktualizujeme.
SLOVENSKÁ POTRAVINA
Potravina vypestovaná, vychovaná alebo vyrobená na Slovensku. Patria sem aj potraviny, ktoré nie sú na Slovensku dopestované (káva, čaj, čokoláda), no ich finálne spracovanie prebieha u nás.
OBVYKLÁ POTRAVINA
Potravina vyrobená v krajine alebo regióne, pre ktorý je typická. Ide napríklad o špagety z Talianska, niťovky zo Slovenska alebo ajvar z Macedónska.
ZNAČKA KVALITY EÚ
Poklady, ktoré sú stelesnením kultúrnych tradícií. CHOP/DOP Chránené označenie pôvodu. CHZO/IGP Chránené zemepisné označenie. ZTŠ/STG Zaručená tradičná špecialita.
REMESELNÁ VÝROBA
Potravina vyrobená tradičným spôsobom pri dodržaní pôvodných postupov. Napríklad pri údenom mäse sa nepoužíva tekutá aróma, ale klasické údenie na drevenej štiepke.
MALÝ VÝROBCA
Malý alebo stredný výrobca, ktorý nie je súčasťou nadnárodnej korporácie. Výrobca prispievajúci k sociálno-ekonomickému rozvoju krajiny.
EKO OBAL
Potravina bez obalu, s vratným obalom, recyklovateľným alebo recyklovaným, s obalom biodegradovateľným a kompostovateľným, ktorý používame tiež v našej výrobe YEME.