Výpredaj

Diamonds Kenya Kimandi AB Filter 250g

80

15,99 € / ks 63,96 € / kg

80

Kenya Kimandi sa podarila vypestovať viacerými malými farmárom. Práve oni dodali svoje kávové čerešne do spracovateľskej stanice Kimandi. Jedná sa konkrétne o variety SL28, SL34 Batian a Ruiru 11. Variety SL sa v Keni pestujú od tridsiatich rokov dvadsiateho storočia. Vtedy sa ich podarilo vyšľachtiť v Scott Agricultural Laboratories (SAL). Tieto variety kávovníkov sa veľmi rýchlo stali obľúbenými medzi farmármi. A to najme vďaka štruktúre koreňového systému, ktorá sa ťahá hlboko do pôdy. Práve to umožňuje kávovníkom čerpanie vodných zásob, ktoré sa ukrývajú v hĺbke. Ruiru 11 je pomerne nová varieta,  známa svojou odolnosťou voči chorobám a vysokými počtom kávových čerešní. Mokrý proces spracovania kávových čerešní v stanici Kimandi začína ešte v ten istý deň ako farmári ručne pozbierajú svoje zrelé kávové čerešne. V prvom kroku sa zrelé kávové čerešne s vysokou hustotou oddelia od nezrelých. Tento proces sa vykonáva v nádržiach s vodou a počas neho zrelé čerešne s vysokou hustotou klesajú na dno nádrže.  Táto prvá fáza trvá 24 hodín. Potom sa čerešne umiestnia do fermentačnej nádrže na ďalších 24 hodín. V ďalšom kroku sú kávové zrnká očistené od čerešne a slizu. V poslednom kroku sa čerešne umiestnia namáčacích nádrží na 24 hodín. Následne už zostáva len vysušenie čistého zrna a zabalenie do vákuových vriec. Takto vákuovane zrno si lepšie a dlhšie udrží svoj chuťový potenciál. Kenya Kimandi sa nám odprezentovala veľmi čistou chuťou. Naše vnemy doslova zaplavila mandarínka, rebarbora, ostružina a karamel.

Dodávateľ: Diamond's Roastery

Krajina pôvodu: Slovensko

Kenya Kimandi sa podarila vypestovať viacerými malými farmárom. Práve oni dodali svoje kávové čerešne do spracovateľskej stanice Kimandi. Jedná sa konkrétne o variety SL28, SL34 Batian a Ruiru 11. Variety SL sa v Keni pestujú od tridsiatich rokov dvadsiateho storočia. Vtedy sa ich podarilo vyšľachtiť v Scott Agricultural Laboratories (SAL). Tieto variety kávovníkov sa veľmi rýchlo stali obľúbenými medzi farmármi. A to najme vďaka štruktúre koreňového systému, ktorá sa ťahá hlboko do pôdy. Práve to umožňuje kávovníkom čerpanie vodných zásob, ktoré sa ukrývajú v hĺbke. Ruiru 11 je pomerne nová varieta,  známa svojou odolnosťou voči chorobám a vysokými počtom kávových čerešní. Mokrý proces spracovania kávových čerešní v stanici Kimandi začína ešte v ten istý deň ako farmári ručne pozbierajú svoje zrelé kávové čerešne. V prvom kroku sa zrelé kávové čerešne s vysokou hustotou oddelia od nezrelých. Tento proces sa vykonáva v nádržiach s vodou a počas neho zrelé čerešne s vysokou hustotou klesajú na dno nádrže.  Táto prvá fáza trvá 24 hodín. Potom sa čerešne umiestnia do fermentačnej nádrže na ďalších 24 hodín. V ďalšom kroku sú kávové zrnká očistené od čerešne a slizu. V poslednom kroku sa čerešne umiestnia namáčacích nádrží na 24 hodín. Následne už zostáva len vysušenie čistého zrna a zabalenie do vákuových vriec. Takto vákuovane zrno si lepšie a dlhšie udrží svoj chuťový potenciál. Kenya Kimandi sa nám odprezentovala veľmi čistou chuťou. Naše vnemy doslova zaplavila mandarínka, rebarbora, ostružina a karamel.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(