Sardínsky chrumkavý chlieb 250g

65

5,99 € / ks 23,96 € / kg

65

Sardínsky chrumkavý chlieb. Takmer každý región má svoj typický chlieb alebo pečivo. Na Sardínii je ním carasau. Má staroveký pôvod a pochádza z oblasti Baronie v provincii Nuoro. Chlieb Carasau vďačí za svoj názov zvuku, ktorý vydáva pri lámaní, pretože je veľmi chrumkavý. Je tenký a preto známy aj ako notový papier, v taliančine carta da musica. Tenký a chrumkavý chlieb sa skladá zo 4 základných ingrediencií: tvrdej pšenice, droždia, vody a soli. Vyvaľká sa na extrémne tenké kolieska a pečie sa v peci na drevo, kým sa chlieb nenafúkne ako balón. Potom sa rýchlo rozreže na dve polovice, čím sa ešte viac zoštíhli. Potom sa znova opečie v rúre a úplne vysuší. Keďže vydrží dlho, pôvodne vznikol ako potravina pre pastierov. Gazdinky chlieb carasau tradične vyrábali pre pastierov, aby ho so svojimi stádami nosili dlhé mesiace na vysoké pastviny. Chlieb môžete konzumovať suchý alebo namočený v mlieku na rehydratáciu a ochutený medom či džemom. Tiež so syrom, mäsovými lahôdkami. Veľmi delikátne je spojenie jemnej chute chlebíka carasau s bottargou, sušenými ikrami. Bottargu nakrájajte na tenké plátky. Preložte po jednotlivých „poschodiach“ s chlebíkom. Prelejte extra panenským olivovým olejom. Na zjemnenie chutí môžete použiť v rovnakom recepte s bottargou aj kombináciu s bielym jogurtom a čerstvou rukolou. Prípadne si ho vychutnať len samostatne so syrovou nátierkou s bottargou Esmeralda.

Dodávateľ: Smeralda

Krajina pôvodu: Taliansko

Sardínsky chrumkavý chlieb. Takmer každý región má svoj typický chlieb alebo pečivo. Na Sardínii je ním carasau. Má staroveký pôvod a pochádza z oblasti Baronie v provincii Nuoro. Chlieb Carasau vďačí za svoj názov zvuku, ktorý vydáva pri lámaní, pretože je veľmi chrumkavý. Je tenký a preto známy aj ako notový papier, v taliančine carta da musica. Tenký a chrumkavý chlieb sa skladá zo 4 základných ingrediencií: tvrdej pšenice, droždia, vody a soli. Vyvaľká sa na extrémne tenké kolieska a pečie sa v peci na drevo, kým sa chlieb nenafúkne ako balón. Potom sa rýchlo rozreže na dve polovice, čím sa ešte viac zoštíhli. Potom sa znova opečie v rúre a úplne vysuší. Keďže vydrží dlho, pôvodne vznikol ako potravina pre pastierov. Gazdinky chlieb carasau tradične vyrábali pre pastierov, aby ho so svojimi stádami nosili dlhé mesiace na vysoké pastviny. Chlieb môžete konzumovať suchý alebo namočený v mlieku na rehydratáciu a ochutený medom či džemom. Tiež so syrom, mäsovými lahôdkami. Veľmi delikátne je spojenie jemnej chute chlebíka carasau s bottargou, sušenými ikrami. Bottargu nakrájajte na tenké plátky. Preložte po jednotlivých „poschodiach“ s chlebíkom. Prelejte extra panenským olivovým olejom. Na zjemnenie chutí môžete použiť v rovnakom recepte s bottargou aj kombináciu s bielym jogurtom a čerstvou rukolou. Prípadne si ho vychutnať len samostatne so syrovou nátierkou s bottargou Esmeralda.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(