BIO Prazrnko múka z dvojzrnky poloh. 1kg

85

3,99 € / ks

85

Prazrnko predstavuje návrat k zdraviu a múdrosti starých mám s ohľadom na prírodu. Prazrnko je celozrnná múka, ktorá v porovnaní s bielou múkou obsahuje otruby a klíčky bohaté na vlákninu, B vitamíny, v správnom pomere nenasýtené mastné kyseliny, vitamín E, zinok, horčík, vápnik, železo a iné minerálne látky. Biela múka obsahuje v podstate len škrob (zložený cukor) a lepok, pretože otruby a klíčky sú odstránené a spolu s nimi aj hodnotné živiny. Praznrnko je pestované ekologicky bez agrocchemikálií a pesticídov, ktoré zabíjajú prospešné baktérie v našom tele, spôsoobujú zdravotné problémy, znehodnocujú pôdu a tým celý ekosystém. Dvojzrnka je vhodná pre ľudí so zdravotnými problémami ako sú intolerancia a senzitivita na lepok pšenice, kožné ochorenia, ekzémy, chronické hlieny, nadváha, diabetes a vysoký cholesterol. Dvojzrnka je vďaka svojej genetickej výbave (4 páry chromozómov) vhodná pre mnohých ľudí so zdravotnými problémami spôsobenými lepkom. Rozdiel medzi lepkom modernej pšenice a lepkom dvojzrnky je v tom, že najškodlivejšia zložka lepku vzniká podľa genetickej informácie práve zo 6. páru chromozómov, ktoré dvojzrnka nemá a teda nespúšťa nežiaduce imunitné reakcie súvisiace s lepkom. Moderná pšenica siata ako aj pšenica špalda majú 6 párov chromozómov. Pôvodné druhy pšenice, ku ktorým patrí aj dvojzrnka, majú 4 alebo len 2 páry chromozómov. Táto zmena v počte chromozómov u modernej pšenice nastala v dôsledku dlhodobého šľachtenia, práve kvôli zvýšeniu výnosnosti zrna. Dvojzrnka ma síce menší výnos, ale zachovala si svoje pôvodné, zdraviu prospešné vlastnosti.

Dodávateľ: Prazrnko

Krajina pôvodu: Slovensko

Prazrnko predstavuje návrat k zdraviu a múdrosti starých mám s ohľadom na prírodu. Prazrnko je celozrnná múka, ktorá v porovnaní s bielou múkou obsahuje otruby a klíčky bohaté na vlákninu, B vitamíny, v správnom pomere nenasýtené mastné kyseliny, vitamín E, zinok, horčík, vápnik, železo a iné minerálne látky. Biela múka obsahuje v podstate len škrob (zložený cukor) a lepok, pretože otruby a klíčky sú odstránené a spolu s nimi aj hodnotné živiny. Praznrnko je pestované ekologicky bez agrocchemikálií a pesticídov, ktoré zabíjajú prospešné baktérie v našom tele, spôsoobujú zdravotné problémy, znehodnocujú pôdu a tým celý ekosystém. Dvojzrnka je vhodná pre ľudí so zdravotnými problémami ako sú intolerancia a senzitivita na lepok pšenice, kožné ochorenia, ekzémy, chronické hlieny, nadváha, diabetes a vysoký cholesterol. Dvojzrnka je vďaka svojej genetickej výbave (4 páry chromozómov) vhodná pre mnohých ľudí so zdravotnými problémami spôsobenými lepkom. Rozdiel medzi lepkom modernej pšenice a lepkom dvojzrnky je v tom, že najškodlivejšia zložka lepku vzniká podľa genetickej informácie práve zo 6. páru chromozómov, ktoré dvojzrnka nemá a teda nespúšťa nežiaduce imunitné reakcie súvisiace s lepkom. Moderná pšenica siata ako aj pšenica špalda majú 6 párov chromozómov. Pôvodné druhy pšenice, ku ktorým patrí aj dvojzrnka, majú 4 alebo len 2 páry chromozómov. Táto zmena v počte chromozómov u modernej pšenice nastala v dôsledku dlhodobého šľachtenia, práve kvôli zvýšeniu výnosnosti zrna. Dvojzrnka ma síce menší výnos, ale zachovala si svoje pôvodné, zdraviu prospešné vlastnosti.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(