Pancetta Piacentina D.O.P. PT
85
2,99 €
2,39
€ /
100g
23,90 € / kg
85
Pancetta Piacentina je vyrobená z bravčového boku bez kosti. Surovina pochádza z ošípaných výlučne narodených a chovaných v regiónoch Emilia Romagna a Lombardia, pričom oblasť výroby je obmedzená na provinciu Piacenza, ktorej podnebie je rozhodujúce pre získanie vlastností tejto šťavnatej salámy. Vďaka tomu má výrobok označenie D.O.P. (chránené označenie pôvodu). Po solení a okorenení boky sa presolujú jeden týždeň, následne sa rolujú a ručne sa viažu do okrúhleho tvaru, a nasleduje 4 mesiačné sušenie a zrenie. Salumificio Peveri Carlo je rodinný podnik v Taliansku, ktorý vyrába vysoko kvalitné salámy a údené mäsové výrobky iba z pravého a zdravého mäsa a vyberá len tie najkvalitnejšie suroviny s veľkou starostlivosťou. Tradícia, vášeň a morálne hodnoty viedli rodinu Peveri už štyri generácie k najlepším producentom salám a údenín v „Italian Food Valley“. Vyrábajú lokálne, regionálne výrobky používaním najmodernejšej technológie, ale s pokorou k tradíciám a tradičným receptúram. Výrobky značky sú potešením chuťových buniek, nie náhodou boli viackrát pochválený rôznymi medzinárodnými oceneniami.
Dodávateľ: Peveri Carlo
Krajina pôvodu: Taliansko
Pancetta Piacentina je vyrobená z bravčového boku bez kosti. Surovina pochádza z ošípaných výlučne narodených a chovaných v regiónoch Emilia Romagna a Lombardia, pričom oblasť výroby je obmedzená na provinciu Piacenza, ktorej podnebie je rozhodujúce pre získanie vlastností tejto šťavnatej salámy. Vďaka tomu má výrobok označenie D.O.P. (chránené označenie pôvodu). Po solení a okorenení boky sa presolujú jeden týždeň, následne sa rolujú a ručne sa viažu do okrúhleho tvaru, a nasleduje 4 mesiačné sušenie a zrenie. Salumificio Peveri Carlo je rodinný podnik v Taliansku, ktorý vyrába vysoko kvalitné salámy a údené mäsové výrobky iba z pravého a zdravého mäsa a vyberá len tie najkvalitnejšie suroviny s veľkou starostlivosťou. Tradícia, vášeň a morálne hodnoty viedli rodinu Peveri už štyri generácie k najlepším producentom salám a údenín v „Italian Food Valley“. Vyrábajú lokálne, regionálne výrobky používaním najmodernejšej technológie, ale s pokorou k tradíciám a tradičným receptúram. Výrobky značky sú potešením chuťových buniek, nie náhodou boli viackrát pochválený rôznymi medzinárodnými oceneniami.
Priemerné výživové údaje na 100g
Energia: 2034 kJ/493 kcal
-
Tuk
(49g)
- Z toho nasýtené mastné kyseliny (16g)
-
Sacharidy
(0,5g)
- Z toho cukry (0,1g)
- Vláknina (0g)
- Bielkoviny (13g)
- Soľ (3,9g)
Trvanlivý tepelne neopracovaný výrobok
Bravčové mäso (bôčik), soľ, dextróza, sacharóza, korenie, antioxidant: askorbát sodný, konzervačné látky: dusičnan draselný, dusitan sodný. Po otvorení konzumujte ihneď. Skladujte pri teplote od +10 °C do +10 °C.
ČISTÁ POTRAVINA
Potravina bez škodlivých prísad, bez chemikálií, bez GMO a to aj ako vstupná surovina a krmivo. V živočíšnej výrobe sú zvieratá chované v dôstojných podmienkach.
EKO KVALITA
Potravina, ktorá získala certifikát Demeter, Bio alebo Integrovaná produkcia. Zaraďujeme sem aj potraviny, o ktorých vieme, že sú pestované alebo vyrábané tradične.
OCENENÁ POTRAVINA
Potravina, ktorá získala aspoň jedno z rešpektovaných ocenení, ako napr. Slow food, Great Taste Award, Robert Parker, Autentista Slovakia a pod. Zoznam uznávaných ocenení priebežne aktualizujeme.
SLOVENSKÁ POTRAVINA
Potravina vypestovaná, vychovaná alebo vyrobená na Slovensku. Patria sem aj potraviny, ktoré nie sú na Slovensku dopestované (káva, čaj, čokoláda), no ich finálne spracovanie prebieha u nás.
OBVYKLÁ POTRAVINA
Potravina vyrobená v krajine alebo regióne, pre ktorý je typická. Ide napríklad o špagety z Talianska, niťovky zo Slovenska alebo ajvar z Macedónska.
ZNAČKA KVALITY EÚ
Poklady, ktoré sú stelesnením kultúrnych tradícií. CHOP/DOP Chránené označenie pôvodu. CHZO/IGP Chránené zemepisné označenie. ZTŠ/STG Zaručená tradičná špecialita.
REMESELNÁ VÝROBA
Potravina vyrobená tradičným spôsobom pri dodržaní pôvodných postupov. Napríklad pri údenom mäse sa nepoužíva tekutá aróma, ale klasické údenie na drevenej štiepke.
MALÝ VÝROBCA
Malý alebo stredný výrobca, ktorý nie je súčasťou nadnárodnej korporácie. Výrobca prispievajúci k sociálno-ekonomickému rozvoju krajiny.
EKO OBAL
Potravina bez obalu, s vratným obalom, recyklovateľným alebo recyklovaným, s obalom biodegradovateľným a kompostovateľným, ktorý používame tiež v našej výrobe YEME.