Kulinárod
Kuracie prsia supreme s hummusom
Paradajky nakrájajte na drobné kúsky, nasoľte a nechajte v sitku nad miskou stiecť. Petržlenovú vňať umyte, dôkladne vysušte a nasekajte nadrobno. Nakrájajte jarnú cibuľku aj lístky mäty. Do stečenej šťavy z paradajok primiešajte toľko vody, aby…
Burger s halloumi syrom
Syr halloumi nakrájajte na tenšie plátky a namarinujte aspoň na 30 min. v teriyaki omáčke. Šalát opláchnite vodou a odstreďte. Zmiešajte v miske 80 g majonézy s kečupom. Paradajky nakrájajte na kolieska a mladú cibuľku na dlhé pásiky. Burger žemľu…
Domáce gnocchi s medvedím cesnakom
Zemiaky v šupke vložíme do hrnca s vodou a varíme do zmäknutia. Ešte teplé zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Necháme čiastočne vychladnúť a zľahka spojíme s múkou, štipkou soli, rozšľahaným vajíčkom a polovicou najemno posekaného medvedieho…
Jahňacie so šalviou, feniklom a hrachorom
Hrachor namočíme cez noc, ráno zlejeme a uvaríme al dente spolu s bobkovým listom. Jahňacie mäso opečieme na širokej panvici z oboch strán na extra panenskom olivovom oleji, vyberieme z panvice a odložíme pod alobal. V hlbokom a širšom…
Plnené veľkonočné vajcia v skle
Uvarte údené mäso domäkka, ideálne v tlakovom hrnci s cibuľou, cesnakom, bobkovým listom, novým a celým čiernym korením. Varte ho v naparovacom sitku spolovice ponorené vo vode. Vďaka použitiu tlakového hrnca sa mäso rýchlo uvarí a bude šťavnaté. …
Zelený šalát s kozím syrom
Šaláty opláchnite vodou a odstreďte. Zmiešajte s mikrobylinami šalátu Herbology a umiestnite do veľkej misy Hrozno nakrájajte na polovice, 1 figu aspoň na 4 časti, príp. menšie, vyberte z granátového jablka jadierka. Uložte na šalát. Čerstvý kozí…
Bylinková polenta s cibuľkami
Pór zbavíme korienka, poškodených listov a pokrájame na rovnaké časti s dĺžkou približne 8 - 10 cm. Potom prekrojíme každý kus pozdĺžne, dôkladne umyjeme. Cibuľky takisto umyjeme, zbavíme korienkov, hrubšie časti pozdĺžne prekrojíme a vňate…
Hŕstková polievka
Hrachor namočíme cez noc (aspoň 12 hodín) a vodu zlejeme, nepoužijeme. Strukovinovú zmes na hŕstkovú polievku namočíme pred varením na 1 hod. a vodu tiež zlejeme. Najprv dáme zvlášť variť hrachor a po pol hodine pridáme strukovinovú zmes spolu s…
Šťavnatý rib eye steak
Nezabudnite mäso vytiahnuť z chladničky aspoň 1 hodinu pred prípravou. Trúbu nechám rozpáliť na 180 stupňov. Ako prvú si pripravím zemiakovú kašu. Zemiaky ošúpem a vhodím do poriadne osolenej vody. Nechám variť, kým úplne zmäknú. Počas toho…
Plnený bravčový bôčik
Kožu bravčového bôčika narežte do diamantového tvaru. Pokúste sa nakrojiť iba kožu, nie mäso. Bôčik rozkrojte na jeden väčší neprerušovaný plát (tzv. na „knihu“). Mäso nerozkrojte úplne, no ak sa to stane, netrápte sa. Mäso bôčika narežte…