Kulinárod

Kulinárod

Kulinárod
Recept od Ľuboša Mega

Plnené veľkonočné vajcia v skle

Recept pre 12 osôb
Doba prípravy 45 min.
Doba varenia 90 minút

Uvarte údené mäso domäkka, ideálne v tlakovom hrnci s cibuľou, cesnakom, bobkovým listom, novým a celým čiernym korením. Varte ho v naparovacom sitku spolovice ponorené vo vode. Vďaka použitiu tlakového hrnca sa mäso rýchlo uvarí a bude šťavnaté. …

Recept od Yeme

Zelený šalát s kozím syrom

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 20 min.

Šaláty opláchnite vodou a odstreďte. Zmiešajte s mikrobylinami šalátu Herbology a umiestnite do veľkej misy Hrozno nakrájajte na polovice, 1 figu aspoň na 4 časti, príp. menšie, vyberte z granátového jablka jadierka. Uložte na šalát. Čerstvý kozí…

Recept od Mr. Pyco

Bylinková polenta s cibuľkami

Recept pre 2 - 3 osoby
Doba prípravy 40 min.

Pór zbavíme korienka, poškodených listov a pokrájame na rovnaké časti s dĺžkou približne 8 - 10 cm. Potom prekrojíme každý kus pozdĺžne, dôkladne umyjeme. Cibuľky takisto umyjeme, zbavíme korienkov, hrubšie časti pozdĺžne prekrojíme a vňate…

Recept od Silvie Horeckej

Hŕstková polievka

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 60 min.

Hrachor namočíme cez noc (aspoň 12 hodín) a vodu zlejeme, nepoužijeme. Strukovinovú zmes na hŕstkovú polievku namočíme pred varením na 1 hod. a vodu tiež zlejeme. Najprv dáme zvlášť variť hrachor a po pol hodine pridáme strukovinovú zmes spolu s…

Recept od Emmy Drobnej

Šťavnatý rib eye steak

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 60 min.

Nezabudnite mäso vytiahnuť z chladničky aspoň 1 hodinu pred prípravou. Trúbu nechám rozpáliť na 180 stupňov.

 Ako prvú si pripravím zemiakovú kašu. Zemiaky ošúpem a vhodím do poriadne osolenej vody. Nechám variť, kým úplne zmäknú.
 Počas toho…

Recept od Ľuboša Mega

Plnený bravčový bôčik

Recept pre 6 - 8 osôb
Doba prípravy 45 min.
Doba varenia 3 hod.

Kožu bravčového bôčika narežte do diamantového tvaru. Pokúste sa nakrojiť iba kožu, nie mäso. Bôčik rozkrojte na jeden väčší neprerušovaný plát (tzv. na „knihu“). Mäso nerozkrojte úplne, no ak sa to stane, netrápte sa. Mäso bôčika narežte…

Recept od Yeme

Tradičné bliny (slané lievance)

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 30 min.
Doba varenia 30 min.

Obe múky preosejte a so soľou a instantným droždím premiešajte v mise. Mlieko a kyslú smotanu dajte do hrnčeka na mierny plameň a za stáleho miešania dve minúty prehrievajte, aby boli vlažné. Odoberte z ohňa. Pridajte žĺtok a prešľahajte, aby sa…

Recept od Mr. Pyco

Mrkvový perník

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 50 min.

Prezreté bio banány pretlačíme vidličkou, pridáme obsah vanilkového struku, cukor, slobodné vajíčko a vymiešame. Potom do zmesi zapracujeme aj mlieko a olej. Mrkvu očistíme, najemno postrúhame a zmiešame so šťavou z polovice bio citróna.…

Recept od Silvie Horeckej

Čokoládové šuhajdy

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 30 min.

Pripravíme si plnku: V hrnci s dvojitým dnom privedieme k varu Salko za stáleho miešania, ihneď prisypeme ryžovú múku/krupicu, minútu povaríme, vypneme a domiešame do hladkej hustej konzistencie, vmiešame maslo, nasekané lieskovce, rum (voliteľné) a…

Recept od Silvie Horeckej

Zapekaná brokolica a cuketa s pistáciovou krustou

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 15 min.
Doba varenia 1 hod.

Na širokej panvici krátko opečieme na polovici extra panenského oleja cesnak (pozor, aby nám nezhnedol), nasekanú papričku, nakrájanú umytú cuketu na kocky a očistený fenikel na polmesiačiky. Vňať odložíme na dekorovanie. Podlejeme vodou, pridáme…

Zobraziť ďalšie recepty
keď ste si to upiekli, tak si to aj zjedzte
Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(