Kulinárod

Kulinárod

Kulinárod
Recept od Ľuboša Mega

Kuracie prsia supreme s hummusom

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 45 min.

Paradajky nakrájajte na drobné kúsky, nasoľte a nechajte v sitku nad miskou stiecť. Petržlenovú vňať umyte, dôkladne vysušte a nasekajte nadrobno. Nakrájajte jarnú cibuľku aj lístky mäty. Do stečenej šťavy z paradajok primiešajte toľko vody, aby…

Recept od Yeme

Burger s halloumi syrom

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 50 min.

Syr halloumi nakrájajte na tenšie plátky a namarinujte aspoň na 30 min. v teriyaki omáčke. Šalát opláchnite vodou a odstreďte. Zmiešajte v miske 80 g majonézy s kečupom. Paradajky nakrájajte na kolieska a mladú cibuľku na dlhé pásiky. Burger žemľu…

Recept od Mr. Pyco

Domáce gnocchi s medvedím cesnakom

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 50 min.

Zemiaky v šupke vložíme do hrnca s vodou a varíme do zmäknutia. Ešte teplé zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Necháme čiastočne vychladnúť a zľahka spojíme s múkou, štipkou soli, rozšľahaným vajíčkom a polovicou najemno posekaného medvedieho…

Recept od Silvie Horeckej

Jahňacie so šalviou, feniklom a hrachorom

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 60 min.

Hrachor namočíme cez noc, ráno zlejeme a uvaríme al dente spolu s bobkovým listom. Jahňacie mäso opečieme na širokej panvici z oboch strán na extra panenskom olivovom oleji, vyberieme z panvice a odložíme pod alobal. V hlbokom a širšom…

Recept od Ľuboša Mega

Plnené veľkonočné vajcia v skle

Recept pre 12 osôb
Doba prípravy 45 min.
Doba varenia 90 minút

Uvarte údené mäso domäkka, ideálne v tlakovom hrnci s cibuľou, cesnakom, bobkovým listom, novým a celým čiernym korením. Varte ho v naparovacom sitku spolovice ponorené vo vode. Vďaka použitiu tlakového hrnca sa mäso rýchlo uvarí a bude šťavnaté. …

Recept od Yeme

Zelený šalát s kozím syrom

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 20 min.

Šaláty opláchnite vodou a odstreďte. Zmiešajte s mikrobylinami šalátu Herbology a umiestnite do veľkej misy Hrozno nakrájajte na polovice, 1 figu aspoň na 4 časti, príp. menšie, vyberte z granátového jablka jadierka. Uložte na šalát. Čerstvý kozí…

Recept od Mr. Pyco

Bylinková polenta s cibuľkami

Recept pre 2 - 3 osoby
Doba prípravy 40 min.

Pór zbavíme korienka, poškodených listov a pokrájame na rovnaké časti s dĺžkou približne 8 - 10 cm. Potom prekrojíme každý kus pozdĺžne, dôkladne umyjeme. Cibuľky takisto umyjeme, zbavíme korienkov, hrubšie časti pozdĺžne prekrojíme a vňate…

Recept od Silvie Horeckej

Hŕstková polievka

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 60 min.

Hrachor namočíme cez noc (aspoň 12 hodín) a vodu zlejeme, nepoužijeme. Strukovinovú zmes na hŕstkovú polievku namočíme pred varením na 1 hod. a vodu tiež zlejeme. Najprv dáme zvlášť variť hrachor a po pol hodine pridáme strukovinovú zmes spolu s…

Recept od Emmy Drobnej

Šťavnatý rib eye steak

Recept pre 4 osoby
Doba prípravy 60 min.

Nezabudnite mäso vytiahnuť z chladničky aspoň 1 hodinu pred prípravou. Trúbu nechám rozpáliť na 180 stupňov.

 Ako prvú si pripravím zemiakovú kašu. Zemiaky ošúpem a vhodím do poriadne osolenej vody. Nechám variť, kým úplne zmäknú.
 Počas toho…

Recept od Ľuboša Mega

Plnený bravčový bôčik

Recept pre 6 - 8 osôb
Doba prípravy 45 min.
Doba varenia 3 hod.

Kožu bravčového bôčika narežte do diamantového tvaru. Pokúste sa nakrojiť iba kožu, nie mäso. Bôčik rozkrojte na jeden väčší neprerušovaný plát (tzv. na „knihu“). Mäso nerozkrojte úplne, no ak sa to stane, netrápte sa. Mäso bôčika narežte…

Zobraziť ďalšie recepty
keď ste si to upiekli, tak si to aj zjedzte
Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(