Jahňacie kotlety s pečenou zeleninou a zemiakmi

Jahňacie kotlety s pečenou zeleninou a zemiakmi

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 20 min.
Doba varenia 35 min.
ingrediencie:

800 g zemiakov
500 g mrkvy
250 g petržlenu
250 g bio cvikly
6 celých strúčikov cesnaku
čerstvý rozmarín
čerstvý tymián
1 kg bio jahňacích kotletiek z farmy Rudimov
bio extra panenský olivový olej Terre Francescane
jemná kuchynská soľ Sal de Ibiza
bio morská soľ vo vločkách Mill & Mortar

postup:

Rozpáľte si rúru/pec na 220 °C. Bio cviklu (neošúpanú) rozdeľte pozdĺžne podľa veľkosti na chutné kusy. Rozložte ju na plech, prelejte bio extra panenským olivovým olejom, posoľte, poukladajte na ňu čerstvý tymián a rozmarín. Vložte do rozpálenej rúry/pece cca na 30 - 40 min. Vyberte bio jahňacie kotletky z chladničky vopred.

Rovnako postupujte s mrkvou a petržlenom. Najskôr zeleninu ošúpte, pokrájajte na 3 – 4 cm hranoly, uložte na ďalší plech, prelejte bio extra panenským olivovým olejom, pridajte 6 ks neošúpaných strúčikov cesnaku vcelku, posoľte, poukladajte čerstvý tymián a rozmarín. Vložte do rozpálenej rúry/pece na 25 - 30 min. a cviklu dajte o poschodie nižšie. Akonáhle sa začne zelenina príjemne opekať, vyberte oba plechy.

Medzitým dajte variť do vody zemiaky v šupke, na strednom stupni varte podľa veľkosti zemiakov cca 10 – 15 min., otestujte, či sú vo vnútri mäkké vidličkou. Po dovarení ošúpte.

Akonáhle sa blížite k záveru, na maximálne rozpálenú nepriľnavú panvicu alebo platňu uložte bio jahňacie kotletky a ugrilujte z každej strany max do 3 min., následne otočte na ďalšie 3 min., aby boli vo vnútri medium a mäkké. Nemusíte použiť žiadny tuk, nakoľko kotletky sa krásne grilujú na svojom tuku. Soľ použite až pri servírovaní.

Na tanier servírujte najskôr zemiaky, ktoré pretlačte vidličkou, posoľte a prelejte bio extra panenským olivovým olejom. Na ne uložte pečenú zeleninu a na záver bio jahňacie kotletky, ktoré osoľte vločkami morskej soli a prelejte celý tanier opäť bio extra panenským olivovým olejom. Použite ako dekoráciu čerstvý tymián a rozmarín a použite aj ten, ktorý sa piekol so zeleninou, bude príjemne chrumkavý.

Tipy:

Odporúčame dochutiť na tanieri pri servírovaní bio jahňacie kotletky so zeleninou balzamikovým octom Aceto Balsamico di Modena IGP Leonardi (čím starší, tým je hustejší, výraznejší a lepší), príp. balzamikovým Condimentom Leonardi. Príjemne vybalansuje chuť dosladka, avšak bez použitia cukru či karamelu, len z hroznového muštu a vínneho octu.

Yeme

Našou vášňou v YEME je nielen hľadať a vyberať pre vás tie najkvalitnejšie a najchutnejšie ingrediencie. Ale tiež ich používať a vychutnávať si. A tak vám prinášame naše vlastné recepty, ktoré sú gastrozážitkom v celom svojom prevedení. Od kvalitného zloženia, výberu až po ich prípravu, pretože na tomto celom to stojí.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(