Penne s cuketou, slaninkou a syrom Robiola 3 latti

Penne s cuketou, slaninkou a syrom Robiola 3 latti

Recept pre 4 Osoby
Doba prípravy 10 min.
Doba varenia 15 min.
ingrediencie:

300 g bio cukety
70 g mladej cibuľky
bazalka Hausnatura
pažítka
125 g bio údenej slaniny z laloku z mangalice od Gastrofarmy Salka
250 g syra Robiola 3 latti Castagna
440 g cestovín z tvrdej pšenice Penne germe zn. Morelli (príp. celozrnné cestoviny Penne integrali Morelli, zvýšite tak príjem vlákniny z porcie)
50 g bio extra panenského olivového oleja Terre Francescane
bio čierne korenie Mill & Mortar
jemná kuchynská soľ Sal de Ibiza
2 naberačky vody, v ktorej sa varili cestoviny

postup:

Najprv dáme variť cestoviny. Doba varenia podľa návodu, u celozrnných cestovín je to dlhšie. Kým voda vrie, pripravíme si omáčku.


Do hlbokej, širšej panvice dáme olivový olej, restujeme krátko na kolieska nakrájanú mladú cibuľku, pridáme slaninu nakrájanú na kocky a opečieme ešte pár minút. Pridáme cuketu so šupkou nakrájanú na drobné kocky, premiešame a opekáme cca 10 minút. Cuketa nemusí byť úplne mäkká, môže byť na skus pevnejšia.

V tomto momente vypneme oheň, vložíme do panvice robiolu rozdelenú na 4 časti, použijeme aj vráskavú kôru aj tá sa rozpustí. Robiolu podlejeme horúcou vodou z cestovín a miešaním, drevenou vareškou syr rozpustíme do krémovej konzistencie.

Osolíme, pridáme bio čierne korenie rozdrvené v mažiariku a ihneď podávame posypané bazalkou a pažítkou.

Silvia Horecká

Variť som sa učila už ako dieťa, obaja rodičia pracovali v gastrosegmente v bývalom Československu ale aj v zahraničí. Kulinárske prostredie, kde som vyrastala, zanechalo výraznú stopu v mojom profesnom živote, avšak dnes sa venujem nielen vareniu, ale po rokoch praxe a intenzívneho štúdia sa snažím byť popularizátorom vedy o jedle, propagátorom gastronomickej kultúry, trvalo udržateľnej gastronómie s víziou odovzdávať skúsenosti a učiť ľudí kvalitne jesť. Všetko toto nadšenie pre dobré a kvalitné jedlo s puncom umenia, som skoncentrovala v koncepte Terapia jedlom tak, aby bolo pre nás jedlo úžitkom, ale aj zážitkom zároveň.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(