Miso Chashu Ramen so shiitake, soba rezancami a sezamom
Párovanie: pivo SAPPORO
Miso vývar
4 ks bio húb shiitake
800 ml vody
1 ks riasy Dashi kombu
3 PL bielej miso pasty Hikari
1 PL sójovej omáčky Shibanuma
Chashu (bravčový bôčik)
2 ks mladej cibuľky
1 strúčik cesnaku
1 väčší kúsok čerstvého bio zázvoru
2 ks bio húb shiitake
300 g bravčového bôčika PD Poriadie, zrolovaného a previazaného špagátom
100 ml extra tmavej sójovej omáčky Shibanuma
50 ml sójovej omáčky Tamari
1 ČL bio korenia piatich druhov Five Spices Mill & Mortar
3 ks bio bobkového listu Mill & Mortar
1 PL trstinového cukru
Maldon soľ
Ramen vajce
2 bio vajíčka yeme/Šataník
3 PL extra tmavej sójovej omáčky Shibanuma
2 PL kimchi omáčky Kikkoman
1 PL vody
Na podávanie
4 – 5 ks húb shiitake, nakrájaných
1 hrsť nasekanej mladej cibuľky
150 g soba rezancov
uvarená riasa Dashi kombu, nakrájaná na malé kúsky
opražené biele sezamové semienka
Miso vývar
Do hrnca nalejte studenú vodu, pridajte riasu kombu a huby shiitake.
Priveďte do varu a na miernom ohni varte 10 – 15 minút. Vývar sceďte, následne pridajte miso pastu a sójovú omáčku, premiešajte a dochuťte podľa chuti.
Chashu (bravčový bôčik)
Zviazaný bôčik vložte do vriacej vody a povarte 1 min. Následne ho preložte do hrnca, pridajte všetky ostatné suroviny a varte 2 – 2½ hodiny, kým nie je mäso mäkké. Po uvarení ho vyberte, nechajte krátko odpočinúť a nakrájajte na tenké plátky.
Ramen vajce
Vajcia varte 5 minút, potom ich schlaďte v studenej vode a ošúpte. Následne ich vložte do marinády z uvedených surovín a nechajte marinovať minimálne 3 hodiny (ideálne cez noc).
Na podávanie
Do misky vložte uvarené soba rezance, zalejte horúcim miso vývarom, pre intenzívnejšiu chuť použite vývar v bôčiku, pridajte plátky chashu, marinované vajce, huby shiitake, riasu kombu, posypte zelenou cibuľkou a sezamom. Servírujte s paličkami a úsmevom ☺