Michal Konrád

Michal Konrád

Varenie je moja vášeň. Už od útleho detstva som sa motal okolo mamy v kuchyni, čo viedlo k môjmu štúdiu na hotelovej akadémii. Po skončení 5-ročnej praxe kuchára som strávil 6 rokov v zahraničí. Pracoval som v reštauráciách zameraných prevažne na ázijskú kuchyňu. Precestoval som rôzne kúty sveta, aby som nazbieral inšpirácie a skúsenosti nielen zo života, ale aj gastronómie. Práve ázijská kuchyňa mi prirástla k srdcu najviac. Je veľmi pestrá, rozmanitá, zdravá a skrýva v sebe nespočetne veľa chuťových kombinácií a rôznych technologických postupov. Prostredníctvom kvalitných a zdravých produktov z Yeme Vám niektoré ukážem a verím, že pre mnohých z Vás budú inšpiráciou jesť pestro a zdravo.

Miso Chashu Ramen so shiitake, soba rezancami a sezamom Recept

Miso Chashu Ramen so shiitake, soba rezancami a sezamom

Hviezda
Recept pre 2 Osoby
Hviezda
Doba prípravy 180 min.
ingrediencie:

Párovanie: pivo SAPPORO

Miso vývar
4 ks bio húb shiitake
800 ml vody
1 ks riasy Dashi kombu
3 PL bielej miso pasty Hikari
1 PL sójovej omáčky Shibanuma

Chashu (bravčový bôčik)
2 ks mladej cibuľky
1 strúčik cesnaku
1 väčší kúsok čerstvého bio zázvoru
2 ks bio húb shiitake
300 g bravčového bôčika PD Poriadie, zrolovaného a previazaného špagátom
100 ml extra tmavej sójovej omáčky Shibanuma
50 ml sójovej omáčky Tamari
1 ČL bio korenia piatich druhov Five Spices Mill & Mortar
3 ks bio bobkového listu Mill & Mortar
1 PL trstinového cukru
Maldon soľ

Ramen vajce
2 bio vajíčka yeme/Šataník
3 PL extra tmavej sójovej omáčky Shibanuma
2 PL kimchi omáčky Kikkoman
1 PL vody

Na podávanie
4 – 5 ks húb shiitake, nakrájaných
1 hrsť nasekanej mladej cibuľky
150 g soba rezancov
uvarená riasa Dashi kombu, nakrájaná na malé kúsky
opražené biele sezamové semienka

Mňam
postup:

Miso vývar
Do hrnca nalejte studenú vodu, pridajte riasu kombu a huby shiitake.
Priveďte do varu a na miernom ohni varte 10 – 15 minút. Vývar sceďte, následne pridajte miso pastu a sójovú omáčku, premiešajte a dochuťte podľa chuti.

Chashu (bravčový bôčik)
Zviazaný bôčik vložte do vriacej vody a povarte 1 min. Následne ho preložte do hrnca, pridajte všetky ostatné suroviny a varte 2 – 2½ hodiny, kým nie je mäso mäkké. Po uvarení ho vyberte, nechajte krátko odpočinúť a nakrájajte na tenké plátky.

Ramen vajce
Vajcia varte 5 minút, potom ich schlaďte v studenej vode a ošúpte. Následne ich vložte do marinády z uvedených surovín a nechajte marinovať minimálne 3 hodiny (ideálne cez noc).

Na podávanie
Do misky vložte uvarené soba rezance, zalejte horúcim miso vývarom, pre intenzívnejšiu chuť použite vývar v bôčiku, pridajte plátky chashu, marinované vajce, huby shiitake, riasu kombu, posypte zelenou cibuľkou a sezamom. Servírujte s paličkami a úsmevom ☺

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(