Colette

Colette

Stolovanie je pre nás viac, je to umenie žiť. V Colette prinášame do Bratislavy kúsok Francúzska, kde sa spája autenticita s modernosťou a elegancia s priateľskou atmosférou. Naším cieľom je, aby sa každý hosť stalsúčasťou kultúry, v ktorej má miesto srdečnosť, zdieľanie a radosť zo života. Za týmto príbehom stoja Michaela Budáčová a Anthony Point, ktorí spojili vášeň k francúzskej gastronómii s odvahou vytvoriť niečo jedinečné. Colette je dôkazom, že láska k jedlu, ľuďom a detailu dokáže vytvoriť priestor, v ktorom každý okamih pri stole má svoju hodnotu. Naše menu sa opiera o francúzske tradície, no prináša ich v súčasnej a tvorivej podobe. Výsledkom je zážitok, ktorý osloví všetky zmysly a zanechá spomienku na chvíle, ktoré majú skutočnú chuť života.

Mousse au Chocolat alebo Tradičná francúzska čokoládová pena Recept

Mousse au Chocolat alebo Tradičná francúzska čokoládová pena

Hviezda
Recept pre 4 osoby
Hviezda
Doba prípravy 30 min.
ingrediencie:

Párovanie: Casa del Caffe Brazília Santos

bio vajíčko yeme / Šataník
250 g bio smotany na šľahanie 33 % Zelený Klátov
Bio extra panenský olivový olej Terre Francescane
100 g mliečnej čokolády na varenie Lyra
100 g horkej čokolády na varenie Lyra
25 g kryštálového cukru
Maldon vločky morskej soli

Mňam
postup:

Oddelíme bielok a žĺtok. Žĺtok s cukrom vyšľaháme ručne do peny.
Do väčšej misy nalámeme čokoládu na malé kúsky.
Polovicu smotany zohrejeme takmer do bodu varu a pomaly, za stáleho miešania prilievame do žĺtkovo-cukrovej peny.
Keď sa zmes spojí, prelejeme ju na čokoládu a necháme chvíľu postáť, aby sa čokoláda roztopila.
Medzitým vyšľaháme zvyšnú smotanu na ľahkú šľahačku a z bielka pripravíme tuhý sneh.
Čokoládovú zmes premiešame a postupne, jemne a „obláčikovito“, primiešame najprv šľahačku a potom sneh z bielka.
Naplníme do pohárikov alebo misiek a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 4 – 6 hodín.
Pred podávaním prelejeme čokoládovú penu extra panenským olivovým olejom a posypeme vločkami Maldon soli.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(