Výhodne

Špenátové cestoviny Ravioli 250g

65

4,99 € 4,39 € / ks 17,56 € / kg

65

Spoločnosť Michelis vám prinášajú vďaka obilnine Enkir na tanier prírodu. Enkir premenený na cestoviny bez konzervantov v remeselnej výrobe v Mondovì je súčasťou ich celej organickej línie, obsahujúcej túto starodávnu obilninu mletú na tradičnom kamennom mlyne v Mulino Marino. Enkir je predchodcom všetkých obilnín. Prvá obilnina, ktorú vypestoval človek, pričom jej počiatky siahajú do obdobia spred 10-tisíc rokoce patriacej do rornka alebo druh starovekej pšenice patriacej do rodu Triticum, druh monococcum. Múka získaná z mletia tejto obilniny má neuveriteľne jemnú chuť. Na nutričnej úrovni vyniká vysokým obsahom bielkovín, nízkym obsahom lepku a tuku. Je intenzívne žltej farby a obsahuje vysoké množstvo karotenoidov, prírodných antioxidantov. Enkir je ľahká obilnina, veľmi dobre stráviteľná. Táto vzácna obilnina s dlhou históriou má rovnako zaujímavé pokračovanie v znovuobjavení a pestovaní v regióne Alta Langa v talianskom Piemonte. Spoločnosť Mulino Marino, ktorá sa špecializuje na výrobu múky mletej na kamennom mlyne, pričom osobitnú pozornosť venuje miestnym, starým a vzácnym obilninám, pred vyše 20 rokmi zasiala a rozmnožila Enkir. Študovali ho a skúmali, snažili sa objaviť jeho históriu, odhaliť tajomstvá, spoznať jeho produkčnú kapacitu a neuveriteľnú chuť. Aby zachovali biodiverzitu a miestne poľnohospodárske tradície, našli farmárov veriacich myšlienke ochotných produkovať menej, ale kvalitnejšie. Kultivácia Enkiru síce nie je obzvlášť náročná, prispôsobí sa rôznym typom terénu. Je to tiež ozimina, ktorá sa prispôsobuje aj veľmi chladnému podnebiu. Enkir pri pestovaní nevyžaduje, dokonca neznáša žiadnu formu hnojiva a je prirodzene odolný voči parazitom a chorobám, čím vytvára nízky dopad na životné prostredie. No má veľmi nízke výnosy. V porovnaní s obyčajnou pšenicou produkuje len jednu tretinu, zo 100 kg surového Enkiru vyprodukuje Mulino Marino zhruba 50 kg múky.

Dodávateľ: Michelis

Krajina pôvodu: Taliansko

Spoločnosť Michelis vám prinášajú vďaka obilnine Enkir na tanier prírodu. Enkir premenený na cestoviny bez konzervantov v remeselnej výrobe v Mondovì je súčasťou ich celej organickej línie, obsahujúcej túto starodávnu obilninu mletú na tradičnom kamennom mlyne v Mulino Marino. Enkir je predchodcom všetkých obilnín. Prvá obilnina, ktorú vypestoval človek, pričom jej počiatky siahajú do obdobia spred 10-tisíc rokoce patriacej do rornka alebo druh starovekej pšenice patriacej do rodu Triticum, druh monococcum. Múka získaná z mletia tejto obilniny má neuveriteľne jemnú chuť. Na nutričnej úrovni vyniká vysokým obsahom bielkovín, nízkym obsahom lepku a tuku. Je intenzívne žltej farby a obsahuje vysoké množstvo karotenoidov, prírodných antioxidantov. Enkir je ľahká obilnina, veľmi dobre stráviteľná. Táto vzácna obilnina s dlhou históriou má rovnako zaujímavé pokračovanie v znovuobjavení a pestovaní v regióne Alta Langa v talianskom Piemonte. Spoločnosť Mulino Marino, ktorá sa špecializuje na výrobu múky mletej na kamennom mlyne, pričom osobitnú pozornosť venuje miestnym, starým a vzácnym obilninám, pred vyše 20 rokmi zasiala a rozmnožila Enkir. Študovali ho a skúmali, snažili sa objaviť jeho históriu, odhaliť tajomstvá, spoznať jeho produkčnú kapacitu a neuveriteľnú chuť. Aby zachovali biodiverzitu a miestne poľnohospodárske tradície, našli farmárov veriacich myšlienke ochotných produkovať menej, ale kvalitnejšie. Kultivácia Enkiru síce nie je obzvlášť náročná, prispôsobí sa rôznym typom terénu. Je to tiež ozimina, ktorá sa prispôsobuje aj veľmi chladnému podnebiu. Enkir pri pestovaní nevyžaduje, dokonca neznáša žiadnu formu hnojiva a je prirodzene odolný voči parazitom a chorobám, čím vytvára nízky dopad na životné prostredie. No má veľmi nízke výnosy. V porovnaní s obyčajnou pšenicou produkuje len jednu tretinu, zo 100 kg surového Enkiru vyprodukuje Mulino Marino zhruba 50 kg múky.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(