Flank steak 21 dní zrený Pán Steak
90
3,99
€ /
100g
39,90 € / kg
90
Tento steak pochádza zo spodnej časti pupku dobytka. Je plochá, bez tuku a šliach, preto je vhodnejší na krátkodobú tepelnú úpravu. Dobytok je chovaný celoročne pastevným spôsobom, aj keď je tento spôsob chovu mimoriadne náročný, ale zabezpečuje najvyššiu možnú kvalitu hovädzieho mäsa a nasledujúce kombinované suché a mokré zrenie mäsa vytvorí delikátnu chuť a ozajstný kulinársky zážitok.
Dodávateľ: Farma Kuchyňa
Krajina pôvodu: Slovensko
Tento steak pochádza zo spodnej časti pupku dobytka. Je plochá, bez tuku a šliach, preto je vhodnejší na krátkodobú tepelnú úpravu. Dobytok je chovaný celoročne pastevným spôsobom, aj keď je tento spôsob chovu mimoriadne náročný, ale zabezpečuje najvyššiu možnú kvalitu hovädzieho mäsa a nasledujúce kombinované suché a mokré zrenie mäsa vytvorí delikátnu chuť a ozajstný kulinársky zážitok.
ČISTÁ POTRAVINA
Potravina bez škodlivých prísad, bez chemikálií, bez GMO a to aj ako vstupná surovina a krmivo. V živočíšnej výrobe sú zvieratá chované v dôstojných podmienkach.
EKO KVALITA
Potravina, ktorá získala certifikát Demeter, Bio alebo Integrovaná produkcia. Zaraďujeme sem aj potraviny, o ktorých vieme, že sú pestované alebo vyrábané tradične.
OCENENÁ POTRAVINA
Potravina, ktorá získala aspoň jedno z rešpektovaných ocenení, ako napr. Slow food, Great Taste Award, Robert Parker, Autentista Slovakia a pod. Zoznam uznávaných ocenení priebežne aktualizujeme.
SLOVENSKÁ POTRAVINA
Potravina vypestovaná, vychovaná alebo vyrobená na Slovensku. Patria sem aj potraviny, ktoré nie sú na Slovensku dopestované (káva, čaj, čokoláda), no ich finálne spracovanie prebieha u nás.
OBVYKLÁ POTRAVINA
Potravina vyrobená v krajine alebo regióne, pre ktorý je typická. Ide napríklad o špagety z Talianska, niťovky zo Slovenska alebo ajvar z Macedónska.
ZNAČKA KVALITY EÚ
Poklady, ktoré sú stelesnením kultúrnych tradícií. CHOP/DOP Chránené označenie pôvodu. CHZO/IGP Chránené zemepisné označenie. ZTŠ/STG Zaručená tradičná špecialita.
REMESELNÁ VÝROBA
Potravina vyrobená tradičným spôsobom pri dodržaní pôvodných postupov. Napríklad pri údenom mäse sa nepoužíva tekutá aróma, ale klasické údenie na drevenej štiepke.
MALÝ VÝROBCA
Malý alebo stredný výrobca, ktorý nie je súčasťou nadnárodnej korporácie. Výrobca prispievajúci k sociálno-ekonomickému rozvoju krajiny.
EKO OBAL
Potravina bez obalu, s vratným obalom, recyklovateľným alebo recyklovaným, s obalom biodegradovateľným a kompostovateľným, ktorý používame tiež v našej výrobe YEME.