Terapia jedlom

Terapia jedlom

Terapia jedlom

Nátierky s gurmánskym akcentom

Kto sme

Spoluprácou Silvie Horeckej a konceptu Terapia jedlom s YEME vznikol impozantný projekt chutných nátierok s protizápalovými účinkami podľa jej autorských receptúr.

V januári 2021 sa objavil na pultoch jemne pikantný Hummus, o mesiac neskôr Hokkaidovica a na jar Kukumus. Hummus je nátierka z cíceru a Hokkaidovica či Kukumus skrývajú v názve hlavné ingrediencie, doplnené nutrične a zdravotne zaujímavými potravinovými zložkami s protizápalovým účinkom. Sú bez akýchkoľvek aditív a konzervantov, v podstate ide o ,,podomácky vyrobenú remeselnú“ nátierku.

Globálne, snáď vo všetkých kultúrach, sa koreniny a bylinky už po stáročia používajú na kulinárske aj liečivé účely. Korenie nielenže zvyšuje chuť, arómu a farbu potravín a nápojov, ale tiež chráni pred akútnymi a chronickými chorobami. V súčasnosti existuje dostatok dôkazov o tom, že koreniny a bylinky majú antioxidačné, protizápalové, protinádorové účinky, vlastnosti znižujúce hladinu glukózy a cholesterolu, ako aj vlastnosti, ktoré ovplyvňujú kognitívne funkcie a náladu.

Korenie a bylinky ako klinček, rozmarín, šalvia, oregano a škorica sú vynikajúcim zdrojom antioxidantov s vysokým obsahom fenolových zlúčenín. Neodmysliteľne k protizápalovej strave patria chilli papričky, škorica, zázvor, čierne a farebné korenie, kurkuma, senovka grécka, drsnoplodka parascová, sumac, tymián, yzop, rozmarín a cesnak, ale aj sofistikované korenia ako timut (nepálske korenie) sečuánske korenie, melegueta, kubéby, atď. Mnohé z týchto korenín a byliniek sa nachádzajú práve v týchto nátierkach.

V januári 2021 sa objavil na pultoch jemne pikantný Hummus, o mesiac neskôr Hokkaidovica a na jar Kukumus. Hummus je nátierka z cíceru a Hokkaidovica či Kukumus skrývajú v názve hlavné ingrediencie, doplnené nutrične a zdravotne zaujímavými potravinovými zložkami s protizápalovým účinkom. Sú bez akýchkoľvek aditív a konzervantov, v podstate ide o ,,podomácky vyrobenú remeselnú“ nátierku.

Globálne, snáď vo všetkých kultúrach, sa koreniny a bylinky už po stáročia používajú na kulinárske aj liečivé účely. Korenie nielenže zvyšuje chuť, arómu a farbu potravín a nápojov, ale tiež chráni pred akútnymi a chronickými chorobami. V súčasnosti existuje dostatok dôkazov o tom, že koreniny a bylinky majú antioxidačné, protizápalové, protinádorové účinky, vlastnosti znižujúce hladinu glukózy a cholesterolu, ako aj vlastnosti, ktoré ovplyvňujú kognitívne funkcie a náladu.

Korenie a bylinky ako klinček, rozmarín, šalvia, oregano a škorica sú vynikajúcim zdrojom antioxidantov s vysokým obsahom fenolových zlúčenín. Neodmysliteľne k protizápalovej strave patria chilli papričky, škorica, zázvor, čierne a farebné korenie, kurkuma, senovka grécka, drsnoplodka parascová, sumac, tymián, yzop, rozmarín a cesnak, ale aj sofistikované korenia ako timut (nepálske korenie) sečuánske korenie, melegueta, kubéby, atď. Mnohé z týchto korenín a byliniek sa nachádzajú práve v týchto nátierkach.

Vyrábame

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(