Smeralda

Smeralda

Smeralda

Chuť Sardínie zhmotnená v gurmánskych produktoch

Kto sme

Inšpirovaná starodávnou tradíciou Sardínie spoločnosť Smeralda z Cagliari prináša špecifické a sofistikované výrobky z rýb a darov mora.

Smeralda začala spracovaním parmice bottarga – zlatého kaviáru, regionálnej pochúťky, ktorá sa na Sardínii vyrába storočia. Orientuje sa na zachovanie kvality a udržiavanie sardínskych tradícií tým, že sa špecializuje na výrobu produktov, pri ktorej prevzali techniky a tajomstvá z kultúry Sardínie, ostrovnej tradície jedla a vína. Bottarga, morský ježko, sépiový atrament, údený losos či krabie mäso pochádzajú z tých najlepších zdrojov.

Mullet bottarga je špeciálny produkt, ktorý patrí k dávnej histórii Sardínie. Traduje sa, že pred viac ako 3 000 rokmi prišli na pobrežie ostrova fenickí moreplavci, ktorí si so sebou priniesli umenie konzervovania v slanom náleve a ochucovania vrecúšok s ikrami parmice.
Mullet bottarga sú sušené ikry, resp. ovariálny vak z ryby parmice šedej, ktorý sa lisuje, naloží do soli, otáča, lisuje a suší. Bottarga bola oddávna cenným obchodným artiklom a veľmi žiadaným platidlom v celom Stredomorí. Stala sa cenenou pochúťkou náročných znalcov gastronómie a gurmánov. Bottarga je vzácna a významná nielen z gurmánskeho hľadiska, ale aj zo zdravotného. Je bohatým zdrojom omega 3 mastných kyselín EPA a DHA.

Mullet bottarga Smeralda má typickú farbu zlatého jantáru a po otvorení balenia provokuje zmysly vôňou morského prístavu a poslednej prímorskej dovolenky. Naozaj vynikajúcu bottargu spoznáte podľa farby. Ak je jantárová s jednotnou farbou alebo jej jemnými odtieňmi, produkt bude mať dokonalú kvalitu. Chuť je výrazná a na podnebí obklopujúca.
Technológie na jej spracovanie sú rôzne, v závislosti od oblasti a rodinných receptúr. Vynikajúca a kvalitná bottarga značky Smeralda je lídrom v produkcii tejto lahôdky na Sardínii. Bottargu ponúka vcelku v ovariálnom vaku alebo už jemne nadrvenú špeciálnou technológiou.

Smeralda začala spracovaním parmice bottarga – zlatého kaviáru, regionálnej pochúťky, ktorá sa na Sardínii vyrába storočia. Orientuje sa na zachovanie kvality a udržiavanie sardínskych tradícií tým, že sa špecializuje na výrobu produktov, pri ktorej prevzali techniky a tajomstvá z kultúry Sardínie, ostrovnej tradície jedla a vína. Bottarga, morský ježko, sépiový atrament, údený losos či krabie mäso pochádzajú z tých najlepších zdrojov.

Mullet bottarga je špeciálny produkt, ktorý patrí k dávnej histórii Sardínie. Traduje sa, že pred viac ako 3 000 rokmi prišli na pobrežie ostrova fenickí moreplavci, ktorí si so sebou priniesli umenie konzervovania v slanom náleve a ochucovania vrecúšok s ikrami parmice.
Mullet bottarga sú sušené ikry, resp. ovariálny vak z ryby parmice šedej, ktorý sa lisuje, naloží do soli, otáča, lisuje a suší. Bottarga bola oddávna cenným obchodným artiklom a veľmi žiadaným platidlom v celom Stredomorí. Stala sa cenenou pochúťkou náročných znalcov gastronómie a gurmánov. Bottarga je vzácna a významná nielen z gurmánskeho hľadiska, ale aj zo zdravotného. Je bohatým zdrojom omega 3 mastných kyselín EPA a DHA.

Mullet bottarga Smeralda má typickú farbu zlatého jantáru a po otvorení balenia provokuje zmysly vôňou morského prístavu a poslednej prímorskej dovolenky. Naozaj vynikajúcu bottargu spoznáte podľa farby. Ak je jantárová s jednotnou farbou alebo jej jemnými odtieňmi, produkt bude mať dokonalú kvalitu. Chuť je výrazná a na podnebí obklopujúca.
Technológie na jej spracovanie sú rôzne, v závislosti od oblasti a rodinných receptúr. Vynikajúca a kvalitná bottarga značky Smeralda je lídrom v produkcii tejto lahôdky na Sardínii. Bottargu ponúka vcelku v ovariálnom vaku alebo už jemne nadrvenú špeciálnou technológiou.

Vyrábame

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(