PD Poriadie

PD Poriadie

PD Poriadie

Bravčové mäso zvierat kŕmených plodinami bez GMO

Kto sme

Čerstvé bravčové mäso vo vysokej kvalite z autentickej farmy PD Poriadie z myjavských kopaníc, ktorá je jednou z posledných na Slovensku venujúca sa chovu ošípaných tradičným spôsobom.

Chov zvierat je uzavretý, čo znamená, že na farme si dochovávajú aj budúce prasničky a prasiatka strávia celý život na jednom mieste, u seba na farme. Väčšinu krmiva si chovateľ dopestuje sám a je samozrejmosťou, že ide o plodiny bez GMO.

Chov má certifikáciu welfare, čo znamená, že prasiatka majú dostatočný priestor na voľný pohyb, oddychovanie a ležanie, každé prasiatko má možnosť vidieť na ostatné. Denne dostávajú suchú slamu ako podstielku. Prasiatka majú ďalej zabezpečený dostatok svetla, tepla a čerstvého vzduchu a dokonca majú k dispozícií vhodné predmety na hranie. V neposlednom rade je pre matky a novorodené prasiatka zabezpečený oddelený komfortný priestor. Žijú v podmienkach, v ktorých sa môžu prirodzene správať a nie sú vystavované fyzickej a psychickej nepohode, chorobám, strachu a stresu. To zároveň znamená, že majú dostatok primeranej výživy a netrpia smädom a hladom. Žijú v priestore, v ktorom sa cítia prirodzene a dokážu v ňom uplatňovať správanie, ktoré je im vlastné.

Celý proces produkcie mäsa je z veľkej väčšiny ručná práca, od starostlivosti o prasničky, cez výkrm ošípaných až po ich expedíciu. Odchov je realizovaný v dvoch strediskách, v obciach Jablonka a Stará Myjava. Počet zvierat vo výkrme je viac ako 1 500. Čo sa týka plemena, ide o Bielu ušľachtilú.

Tradičné družstevníctvo a chov poľnohospodárskych zvierat má na myjavských kopaniciach odvekú tradíciu. Porciovanie mäsa vychádza tiež z tradícií mäsiarskeho remesla na Myjave, ktoré siahajú až do roku 1726.

Bravčové mäso denne spracovávajú naši mäsiari vo vlastnom výseku YEME v Bratislave, preto je na našich pultoch vždy úplne čerstvé.

Chov zvierat je uzavretý, čo znamená, že na farme si dochovávajú aj budúce prasničky a prasiatka strávia celý život na jednom mieste, u seba na farme. Väčšinu krmiva si chovateľ dopestuje sám a je samozrejmosťou, že ide o plodiny bez GMO.

Chov má certifikáciu welfare, čo znamená, že prasiatka majú dostatočný priestor na voľný pohyb, oddychovanie a ležanie, každé prasiatko má možnosť vidieť na ostatné. Denne dostávajú suchú slamu ako podstielku. Prasiatka majú ďalej zabezpečený dostatok svetla, tepla a čerstvého vzduchu a dokonca majú k dispozícií vhodné predmety na hranie. V neposlednom rade je pre matky a novorodené prasiatka zabezpečený oddelený komfortný priestor. Žijú v podmienkach, v ktorých sa môžu prirodzene správať a nie sú vystavované fyzickej a psychickej nepohode, chorobám, strachu a stresu. To zároveň znamená, že majú dostatok primeranej výživy a netrpia smädom a hladom. Žijú v priestore, v ktorom sa cítia prirodzene a dokážu v ňom uplatňovať správanie, ktoré je im vlastné.

Celý proces produkcie mäsa je z veľkej väčšiny ručná práca, od starostlivosti o prasničky, cez výkrm ošípaných až po ich expedíciu. Odchov je realizovaný v dvoch strediskách, v obciach Jablonka a Stará Myjava. Počet zvierat vo výkrme je viac ako 1 500. Čo sa týka plemena, ide o Bielu ušľachtilú.

Tradičné družstevníctvo a chov poľnohospodárskych zvierat má na myjavských kopaniciach odvekú tradíciu. Porciovanie mäsa vychádza tiež z tradícií mäsiarskeho remesla na Myjave, ktoré siahajú až do roku 1726.

Bravčové mäso denne spracovávajú naši mäsiari vo vlastnom výseku YEME v Bratislave, preto je na našich pultoch vždy úplne čerstvé.

Vyrábame

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(