Palmer & Co

Palmer & Co

Palmer & Co

Majstrovské dielo v podobe elegantného Champagne

Kto sme

Champagne Palmer je hlboko zasadený do mozaiky výnimočnej vinohradníckej oblasti Montagne de Reims s najprestížnejším terroir v Champagne, s vinicami klasifikovanými len ako Premier Cru a Grand Cru.

Kvalita Palmer & Co je založená na čase a je vyjadrením majstrovského umenia spájajúceho presnosť s vyváženosťou. Bola založená v roku 1947 siedmimi vinohradníckymi rodinami. Vína Palmer & Co dozrievajú v spleti hlbokých kriedových pivničných galérií 18 metrov pod zemou, kde champagne zostáva v kontakte s kvasinkovým sedimentom po dlhé roky. Dokonca dlhšie, ako vyžaduje zákon. Pomalé vyzrievanie na kaloch dodáva vínam Palmer & Co ich charakteristickú aromatickú komplexnosť. Ich neročníkové cuvée zrejú minimálne tri roky (zákon požaduje 18 mesiacov), ročníkové cuvée šesť až osem rokov (zákon určuje 3 roky) a fľaše magnum najväčšieho formátu dozrievajú desať a viac rokov. Za vyváženosťou a eleganciou ikonického štýlu Palmer & Co stoja Xavier Berdin – cellar master a 4 enológovia.

Od roku 1935 sú na výrobu šampanského povolené tri hlavné odrody, ktoré dominujú štýlu domu Champagne Palmer & Co – svieže Chardonnay, silný Pinot Noir a štedrý Pinot Meunier.

Región Champagne sa skladá zo štyroch oblastí La Montagne de Reims, La Côte des Blancs, La Valée de la Marne a La Côte des Bar odlišujúcich sa dominantnými odrodami. Práve kvôli klíme tejto oblasti, pôde bohatej na vápnik a zreniu vo vápencových pivniciach je chuť champagne jedinečná. Vinice v regióne Champagne patria vôbec k najsevernejším vo Francúzsku.

Pravé champagne podlieha prísne chráneným pravidlám. Týmto názvom sa môžu označovať len šumivé vína z regiónu Champagne vo Francúzsku, vyrobené iba jediným spôsobom, tradičnou Méthode Champenoise. Efekt jeho dodatočnej karbonizácie je produkovaný sekundárnym kvasením priamo vo vínnej fľaši, ktorá prebieha za pomoci tirážneho likéru, zmesi vína, kvasiniek a cukru. Nasleduje odkaľovanie, fľaše sú ručne nakláňané, aby sa sediment dostal do hrdla, ktoré je ponorené do ľadového kúpeľa. Tlak vo fľaši vytlačí stuhnutú usadeninu von a vo vnútri zostane iba čisté šumivé víno. Fľaša je doplnená dávkou expedičného likéru, zmesou vína a cukru, ktorá určí jeho finálnu chuť.

Video

Vyrábame

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(