Mulino Marino

Mulino Marino

Mulino Marino

Remeselná múka mletá na mlyne z prírodného kameňa

Kto sme

Kvalitné obilniny s pomalým procesom mletia na mlyne z prírodného kameňa robia z Mulino Marino múky potravinu s komplexným celkom vláknin, vitamínov a mikroživín, ktoré príroda vložila do zrna.

Vďaka technikám v procese mletia je múka Mulino Marino jedinečná a sofistikovaná. Na mletie používajú iba prírodné kamene vyrobené z lomov v malej dedinke vo Francúzsku, ktorá výrobu týchto majstrovských diel už ukončila. Tieto výnimočné kamene sú po celom svete známe svojou tvrdosťou a odolnosťou. Na rozdiel od umelých kameňov sa musia pravidelne ručne tepať, aby sa dosiahol správny stupeň drsnosti. Podľa dávnej tradície, ktorú zakladateľ Felice odovzdal rodine, ručne zatĺkajú kamene aj jeho deti a vnúčatá. Proces, pri ktorom sa vytvárajú drážky a povrch kameňov sa brúsi tak, aby vznikla dobre vymletá múka s požadovanými technickými vlastnosťami. Tieto kamene sa otáčajú oveľa pomalšie ako umelé, zrná sa tým neprehrievajú a múka zostáva „živá“ a stráviteľná, s vysokým obsahom vlákniny, vitamínov zachovávajúc všetky nutričné hodnoty pôvodných obilnín prítomných v zrne.

Mulino Marino vyberá druhy obilnín spoločne s farmármi podľa geografickej oblasti, aby zachovali biodiverzitu a miestne poľnohospodárske tradície. Na mlyne poháňanom výlučne solárnou energiou melie tie najlepšie druhy organických zŕn z certifikovaných ekologických zdrojov pomocou tradičných techník. Využíva tradičné mlyny z prírodného kameňa a tiež modernú technológiu valcového mletia.
Vo svojich mlynoch melie mäkkú a tvrdú pšenicu, kukuricu „Otto File“ Langa, raž, pohánku, kamut, enkir, ryžu a jačmeň. Všetky zrná analyzuje na základe vzoriek hneď, ako sa dostanú do mlyna, aby overili neprítomnosť pesticídov, regulátorov rastu rastlín a akéhokoľvek druhu rastu plesní. Spolu melie len jednotlivé druhy obilia, čo znamená, že každý druh zrna sa uchováva oddelene od ostatných a počas spracovania a skladovania nikdy nepridáva konzervačné látky, chemické prísady,...

Rodinná spoločnosť Mulino Marino bola založená v roku 1956, keď Felice Marino kúpil mlyn z prírodného kameňa v srdci Langhe v Piemonte . Dnes vedie spoločnosť už 3. generácia rodiny Marino a svoju výrobu rozšírila na 10 kamenných mlynov.

Vďaka technikám v procese mletia je múka Mulino Marino jedinečná a sofistikovaná. Na mletie používajú iba prírodné kamene vyrobené z lomov v malej dedinke vo Francúzsku, ktorá výrobu týchto majstrovských diel už ukončila. Tieto výnimočné kamene sú po celom svete známe svojou tvrdosťou a odolnosťou. Na rozdiel od umelých kameňov sa musia pravidelne ručne tepať, aby sa dosiahol správny stupeň drsnosti. Podľa dávnej tradície, ktorú zakladateľ Felice odovzdal rodine, ručne zatĺkajú kamene aj jeho deti a vnúčatá. Proces, pri ktorom sa vytvárajú drážky a povrch kameňov sa brúsi tak, aby vznikla dobre vymletá múka s požadovanými technickými vlastnosťami. Tieto kamene sa otáčajú oveľa pomalšie ako umelé, zrná sa tým neprehrievajú a múka zostáva „živá“ a stráviteľná, s vysokým obsahom vlákniny, vitamínov zachovávajúc všetky nutričné hodnoty pôvodných obilnín prítomných v zrne.

Mulino Marino vyberá druhy obilnín spoločne s farmármi podľa geografickej oblasti, aby zachovali biodiverzitu a miestne poľnohospodárske tradície. Na mlyne poháňanom výlučne solárnou energiou melie tie najlepšie druhy organických zŕn z certifikovaných ekologických zdrojov pomocou tradičných techník. Využíva tradičné mlyny z prírodného kameňa a tiež modernú technológiu valcového mletia.
Vo svojich mlynoch melie mäkkú a tvrdú pšenicu, kukuricu „Otto File“ Langa, raž, pohánku, kamut, enkir, ryžu a jačmeň. Všetky zrná analyzuje na základe vzoriek hneď, ako sa dostanú do mlyna, aby overili neprítomnosť pesticídov, regulátorov rastu rastlín a akéhokoľvek druhu rastu plesní. Spolu melie len jednotlivé druhy obilia, čo znamená, že každý druh zrna sa uchováva oddelene od ostatných a počas spracovania a skladovania nikdy nepridáva konzervačné látky, chemické prísady,...

Rodinná spoločnosť Mulino Marino bola založená v roku 1956, keď Felice Marino kúpil mlyn z prírodného kameňa v srdci Langhe v Piemonte . Dnes vedie spoločnosť už 3. generácia rodiny Marino a svoju výrobu rozšírila na 10 kamenných mlynov.

Video

Vyrábame

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(