Michelis

Michelis

Michelis

Tradícia Piemontu zhmotnená v remeselných potravinách

Kto sme

Dobrodružstvo rodinnej spoločnosti Michelis sa začalo v roku 1919 v zadnej časti hostinca v Mondovì, v malej miestnosti na výrobu čerstvých cestovín a remeselného pečiva v Piemonte.

Remeselná dokonalosť vznikla zásluhou používania mimoriadnych surovín, ktoré 3. generácia rodiny Michelis – Cristina, Mario a Marco vyberá, a zásluhou receptov piemontskej tradície, ktoré do bodky dodržiava. Tajomstvom je sviežosť, každý deň začínajú odznova.

Pri výbere receptov je rozhodujúca jedinečnosť územia, pretože tradične dobré veci sú vyrobené z jednoduchých a originálnych surovín. V Michelis zachovávajú autentické vlastnosti surovín v každej fáze výrobného procesu bez použitia aróm a konzervačných látok chemického pôvodu. V produktoch sústreďujú absolútnu elitu použitých ingrediencií: miestne múky mleté na kamennom mlyne, z nich unikát, kukurica Ottofile, starodávny pôvodný druh, ktorý v súčasnosti pestuje iba jediný farmár v Langhe, Enkir špaldu, remeselne vyrobenú Robiolu z Roccaverano DOP zo 100 % kozieho mlieka, Gorgonzolu DOP, Castelmagno DOP, alpský syr vyrábaný v troch malých piemontských mestách. Hovädzie mäso pochádza z plemena Fassona z Piemontu. Ďalšia ingredienca je Barolo DOCG z hrozna Nebbiolo, jedno z najlepších talianskych vín, pochádzajúce zo srdca Langhe. Lieskové oriešky IGP z Piemontu, ďalej čerstvé talianske vajcia z voľného výbehu, kvalitné maslo, olivový olej vybraných farmárov,...

To všetko predstavuje značka Michelis, ktorá doviedla do dokonalosti nielen zloženie použitých prísad, ale aj proces výroby. Pri výrobe cestovín používa špeciálnu úpravu, cestoviny nie sú hladké, ale vrúbkované – tzv. bronzovou formou docieli, že omáčka sa na cestovinách jednoducho zachytí a krásne chuťovo rozplynie. Ďalšou špecialitou sú cestoviny plin – piemontská „štipka“ textúry vo vnútri plnenej cestoviny.

V ponuke YEME nájdete široké zastúpenie Michelis produktov, od čerstvých cestovín, sušených cestovín, omáčok na cestoviny, až po grissini a sladké pečivo.

Remeselná dokonalosť vznikla zásluhou používania mimoriadnych surovín, ktoré 3. generácia rodiny Michelis – Cristina, Mario a Marco vyberá, a zásluhou receptov piemontskej tradície, ktoré do bodky dodržiava. Tajomstvom je sviežosť, každý deň začínajú odznova.

Pri výbere receptov je rozhodujúca jedinečnosť územia, pretože tradične dobré veci sú vyrobené z jednoduchých a originálnych surovín. V Michelis zachovávajú autentické vlastnosti surovín v každej fáze výrobného procesu bez použitia aróm a konzervačných látok chemického pôvodu. V produktoch sústreďujú absolútnu elitu použitých ingrediencií: miestne múky mleté na kamennom mlyne, z nich unikát, kukurica Ottofile, starodávny pôvodný druh, ktorý v súčasnosti pestuje iba jediný farmár v Langhe, Enkir špaldu, remeselne vyrobenú Robiolu z Roccaverano DOP zo 100 % kozieho mlieka, Gorgonzolu DOP, Castelmagno DOP, alpský syr vyrábaný v troch malých piemontských mestách. Hovädzie mäso pochádza z plemena Fassona z Piemontu. Ďalšia ingredienca je Barolo DOCG z hrozna Nebbiolo, jedno z najlepších talianskych vín, pochádzajúce zo srdca Langhe. Lieskové oriešky IGP z Piemontu, ďalej čerstvé talianske vajcia z voľného výbehu, kvalitné maslo, olivový olej vybraných farmárov,...

To všetko predstavuje značka Michelis, ktorá doviedla do dokonalosti nielen zloženie použitých prísad, ale aj proces výroby. Pri výrobe cestovín používa špeciálnu úpravu, cestoviny nie sú hladké, ale vrúbkované – tzv. bronzovou formou docieli, že omáčka sa na cestovinách jednoducho zachytí a krásne chuťovo rozplynie. Ďalšou špecialitou sú cestoviny plin – piemontská „štipka“ textúry vo vnútri plnenej cestoviny.

V ponuke YEME nájdete široké zastúpenie Michelis produktov, od čerstvých cestovín, sušených cestovín, omáčok na cestoviny, až po grissini a sladké pečivo.

Video

Vyrábame

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(