Castagna

Castagna

Castagna

Umenie skutočného Majstra syrov

Kto sme

Giuseppe Castagna povýšil svoju prácu na umenie a vďaka jeho nepretržitému hľadaniu môžeme dnes ochutnávať syry, ktoré boli znovuobjavené alebo ním inovované.

Po skvelom zvládnutí syrárskych techník sa Giuseppe dnes môže podieľať na vývoji a realizácii prvotriednych syrov, z ktorých sa mnohé pýšia označením DOP a ktoré mu priniesli najvyššie ocenenie „Majster syra“ a titul „Strážca a porotca“ od Medzinárodného cechu syrárov.

Giuseppe od detstva sledoval pri práci na horských pastvinách svojho otca Eligia. Rodina Castagna sa spočiatku venovala výberu syrov len v alpskej oblasti Val d’Ossola, pre ktorú sú charakteristické syry vyrobené na malých rodinných farmách podľa starodávnych receptúr horských syrárov. Alpské pasienky Piemontu sú známe bohatstvom svojich gastronomických produktov mimoriadnej kvality. Giuseppeho túžba poskytovať jedinečné výrobky bola stále silnejšia a hľadanie typických syrov preto rozšíril po celom Taliansku. Navyše, zrodila sa u neho myšlienka založenia vlastnej malej horskej syrárne, ktorú dnes vedie spolu s manželkou Raffaellou a kde sa dnes osobne venuje výskumu a výberu syrov. V nich deň za dňom pozoruje a neustále vylepšuje ich chuť. Jeho vášeň sa však neobmedzuje iba na syry. Priblížil sa tiež k ďalšiemu vrcholu gastronómie, párovaniu vína so syrom.

V YEME môžete ochutnať viac ako 30 syrov Castagna, kravské, kozie, kozie jemné, ovčie, Buffalo, zrejúce, raritné, klasické, s hľuzovkou a modré, mnohé zo syrov s označením DOP. Všetky syry prichádzajúce v bochníkoch zákazníkom krájame čerstvé do ekologických balení rastlinného pôvodu. V YEME na Nivách vám ponúkame nový, čerstvý syrový pult, o ktorý sa postaral priamo Giuseppe Castagna.

Po skvelom zvládnutí syrárskych techník sa Giuseppe dnes môže podieľať na vývoji a realizácii prvotriednych syrov, z ktorých sa mnohé pýšia označením DOP a ktoré mu priniesli najvyššie ocenenie „Majster syra“ a titul „Strážca a porotca“ od Medzinárodného cechu syrárov.

Giuseppe od detstva sledoval pri práci na horských pastvinách svojho otca Eligia. Rodina Castagna sa spočiatku venovala výberu syrov len v alpskej oblasti Val d’Ossola, pre ktorú sú charakteristické syry vyrobené na malých rodinných farmách podľa starodávnych receptúr horských syrárov. Alpské pasienky Piemontu sú známe bohatstvom svojich gastronomických produktov mimoriadnej kvality. Giuseppeho túžba poskytovať jedinečné výrobky bola stále silnejšia a hľadanie typických syrov preto rozšíril po celom Taliansku. Navyše, zrodila sa u neho myšlienka založenia vlastnej malej horskej syrárne, ktorú dnes vedie spolu s manželkou Raffaellou a kde sa dnes osobne venuje výskumu a výberu syrov. V nich deň za dňom pozoruje a neustále vylepšuje ich chuť. Jeho vášeň sa však neobmedzuje iba na syry. Priblížil sa tiež k ďalšiemu vrcholu gastronómie, párovaniu vína so syrom.

V YEME môžete ochutnať viac ako 30 syrov Castagna, kravské, kozie, kozie jemné, ovčie, Buffalo, zrejúce, raritné, klasické, s hľuzovkou a modré, mnohé zo syrov s označením DOP. Všetky syry prichádzajúce v bochníkoch zákazníkom krájame čerstvé do ekologických balení rastlinného pôvodu. V YEME na Nivách vám ponúkame nový, čerstvý syrový pult, o ktorý sa postaral priamo Giuseppe Castagna.

Video

Vyrábame

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(