Hrdina

Chobotnica čistená s kožou

20

25,90 € 23,90 € / kg

20

Na jedálnom lístku sa najčastejšie ocitajú chobotnice dovážané zo Stredomoria. Netučné tuhšie mäso s výraznou vôňou sa naklepáva tĺčikom, aby zmäklo. Menšie exempláre sú mäkšie a majú jemnejšiu chuť. V surovom stave sa mäso chobotníc používa do sushi, je možné ho naložiť do sladkokyslého nálevu, medzi najčastejšie tepelné úpravy patrí varenie, smaženie, pečenie, grilovanie a dusenie. Varenie trvá 1 – 1,5 hodiny podľa veľkosti a vyžaduje pozornosť – prevarená chobotnica totiž paradoxne stuhne.

Dodávateľ: Morské

Krajina pôvodu: Francúzsko

Na jedálnom lístku sa najčastejšie ocitajú chobotnice dovážané zo Stredomoria. Netučné tuhšie mäso s výraznou vôňou sa naklepáva tĺčikom, aby zmäklo. Menšie exempláre sú mäkšie a majú jemnejšiu chuť. V surovom stave sa mäso chobotníc používa do sushi, je možné ho naložiť do sladkokyslého nálevu, medzi najčastejšie tepelné úpravy patrí varenie, smaženie, pečenie, grilovanie a dusenie. Varenie trvá 1 – 1,5 hodiny podľa veľkosti a vyžaduje pozornosť – prevarená chobotnica totiž paradoxne stuhne.

Odroda: Octopus vulgaris

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(