Burrata di Andria I.G.P. 250g

80

6,99 € / ks 27,96 € / kg

80

Burrata di Andria IGP sa vyrába z kravského mlieka a je všeobecne známa ako kráľovná medzi syrmi. Pochádza z regiónu Puglia, z mesta Andria. Pôvod, vysoká kvalita surovín a výrobný proces je zabezpečený chráneným zemepisným označením IGP. Vonkajší obal syra je tuhá mozzarella, zatiaľ čo vnútro obsahuje ručne natrhanú mozzarellu aj smotanu (stracciatellu), čo dáva tejto majstrovsky vytvorenej pochúťke nezvyčajnú jemnú textúru a lahodnú mliečnu chuť. 100 % mlieka použitého na syr zbiera každodenne ich otec Vitto od malých lokálnych farmárov, ktorých chovy sa rozprestierajú vo vysokohorských pohoriach v lucanských Apeninách po pohorie Murge v Apúlii. Osobne ich navštevuje, čo svedčí o blízkom vzťahu budovaného rokmi na dôvere a rešpekte. Tým syráreň dokáže garantovať absolútny pôvod surovín. Burrata di Andria IGP má jemnú, no bohatú chuť čerstvého mlieka a najčastejšie sa podáva dochutená len soľou, korením a pokvapkaná extra panenským olivovým olejom, ale krásne sa hodí aj k bruschettám s prosciuttom, figami, paradajkami a rôznou čerstvou zeleninou.

Dodávateľ: Caseificio Simone

Krajina pôvodu: Taliansko

Burrata di Andria IGP sa vyrába z kravského mlieka a je všeobecne známa ako kráľovná medzi syrmi. Pochádza z regiónu Puglia, z mesta Andria. Pôvod, vysoká kvalita surovín a výrobný proces je zabezpečený chráneným zemepisným označením IGP. Vonkajší obal syra je tuhá mozzarella, zatiaľ čo vnútro obsahuje ručne natrhanú mozzarellu aj smotanu (stracciatellu), čo dáva tejto majstrovsky vytvorenej pochúťke nezvyčajnú jemnú textúru a lahodnú mliečnu chuť. 100 % mlieka použitého na syr zbiera každodenne ich otec Vitto od malých lokálnych farmárov, ktorých chovy sa rozprestierajú vo vysokohorských pohoriach v lucanských Apeninách po pohorie Murge v Apúlii. Osobne ich navštevuje, čo svedčí o blízkom vzťahu budovaného rokmi na dôvere a rešpekte. Tým syráreň dokáže garantovať absolútny pôvod surovín. Burrata di Andria IGP má jemnú, no bohatú chuť čerstvého mlieka a najčastejšie sa podáva dochutená len soľou, korením a pokvapkaná extra panenským olivovým olejom, ale krásne sa hodí aj k bruschettám s prosciuttom, figami, paradajkami a rôznou čerstvou zeleninou.

Košík

Prehľad objednávky

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(!

Váš košík je zatiaľ prázdny :-(